Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


о. КОРСИКА, о. САРДИНИЯ и Албания

1120.00 лв.

Тип оферта Екскурзии
Дестинация Сардиния, Италия
Дати 18.06 - 30.06, 2013
03.09 - 15.09, 2013
17.09 - 29.09, 2013
Транспорт Автобус
База BB
За контакт София Тур
Тел: 02/943 13 43, 02/943 49 79
 Изпрати запитване


О. Корсика е най-разнообразен в географско отношение от всички острови в Средиземно море - само 8720 км2 /183 км от север на юг и 83 км от изток на запад/. Корсика прилича на миниатюрен континент, „нежен рай с твърдостта на скала”, с 272 000 жители. От 1769 г. Корсика е във Френско владение. Средиземноморски климат с дълго лято от Май до Октомври със средни температури около 27°.

О. Сардиния е вторият по големина остров /1800 км. крайбрежна ивица/ в Средиземно море и е обитаван още около 2000 г. пр. н. е. Пейзажът на острова е много разнообразен с невероятно красиви дефилета, долини, усамотени насечени планински масиви, девствени крайбрежия и красиви плажове, кристално чисто море или „земя като никоя друга”. Туризмът и селското стопанство са добре развити. Времето е топло от Април до Ноември.

1 ден Тръгване от София 7:30 ч , от автогара Сердика. Нощувка в Хърватия.

2 ден Закуска. Отпътуване за Монтекатини - курорт с термални извори до Флоренция. Отбиване и разходка за около 2 часа в Болония. Продължаване за Монтекатини. Вечеря по желание срещу допълнително заплащане (около 15 €). Свободно време Нощувка в Монтекатини.

3 ден Закуска. Отпътуване за Ливорно където се качваме на ферибот за френския остров Корсика. След 4 ч. слизане в гр. Бастия. Кратка разходка в Бастия с типична италианска атмосфера. Името произлиза от Бастилията /15 в./, където са отсядали губернаторите на Корсика. Разходка до площад „Св. Николас”, старото живописно пристанище, Църкавата „Санта Мария”. Отпътуване за гр. Бонифачо /около 160 км./. Разходка в стария град с църквата „Санта Мария Мажоре”, улицата на двамата императори - Чарлз V и Наполеон, паметника на чуждестранния легион. Вечерта качване на ферибота за о. Сардиния /12 км./. Пристигане в курорта Алгеро. Пристанищен град имащ много добре запазен средновековен център опасан със стена. Алгеро дължи вида си до голяма степен на испанците и каталунците, които управляват града в продължение на 4 века. Най-интересните забележителности на Алгеро са Катедралата и църквата „Свети Франциск”. Вечеря и нощувка.

4 ден Закуска. Плаж. Възможност за екскурзия на острова /срещу доплащане 5 €/ Вечеря и нощувка.

5 ден Закуска. Плаж или екскурзия по желание до градчето Сасари /срещу доплащане 10 € при мин. 15 човека/ - това е вторият по големина град на острова, където ще видите двореца на Дожите, пощад Италия, Палацо Джордано. Връщане в Алгеро. Вечеря и нощувка.

6 ден Закуска. Отпътуване за столицата на острова Каляри /150 км./ - изненадващо приятен град с живописна стара част. Основан от финикийците през 7 в.пр.Хр., владян от картагенци, римлани, от Пиза и Геноа. Разходка с разглеждане на величествената катедрала Богородица, римски амфитеатър и няколко красиви стари църкви. Вечеря и нощувка

7ден Закуска. Плаж. Свободно време. Вечеря и нощувка.

8 ден Закуска. Качване на ферибота за Неапол. Този ден ще прекарате на кораб в морето с усещането че сте на круиз. Пристигане в Неапол вечерта. Нощувка в района на Неапол.

9 ден Закуска. По желание /срещу доплащане 35 €/ екскурзия до Амалфи и Позитано. Амалфи и Позитано са изключително живописни морски курорти в областта Кампания, едни от могъщите морски градове-републики в миналото. Следобяд по желание /срещу доплащане 12 €/ разглеждане на Помпей. Нощувка в района на Неапол.

10 ден Закуска. По желание отиване до остров Капри /срещу доплащане 35 €/. Разглеждане. Отпътуване за Бари. Вечерта качване на ферибота за Дуръс, Албания. Нощувка на ферибота.

11 ден Пристигане сутринта в Дуръс - втория по големина град в Албания след Тирана и един от най-големите стопански центрове в страната. Градът е със старо българско население и се е казвал Драч. В момента е най-голямото пристанище и туристически център на Албания. Разглеждане на двореца на крал Зогу; Венецианската кула; Стария Римски амфитеатър от II-ри век за 15000 зрители (кандидатствал за обект на UNESCO) крайморския булевард с палмите подарък за Енвер Ходжа от Фидел Кастро.. Свободно време. Възможност за плаж. Вечеря и нощувка.

12 ден Закуска. Отпътуване за Тирана (основана през 1614 г.). Разглеждане на площада с паметника на Скендербек, Националната опера, джамията Етем Бей; Националната библиотека; Часовниковата кула; международния културен център; Национално-историческия музей. Кафе-пауза във въртящото се кафене в най-високата и въртяща се сграда в Тирана. Вечеря по желание /срещу доплащане 12 €/. Нощувка в Охрид.

13 ден Закуска. Отпътуване за България. Вечерта пристигане в България.

Общо км. по суша : около 3 500 км.

Цената включва:

Ø 12 нощувки – (1 Хърватия; 1 Монтекатини; 3 Алгеро; 2 Каляри; 2 Неапол; 1 ферибота; 1 Дуръс; 1 Охрид)
Ø 11 закуски;
Ø 6 вечери;
Ø транспортни разходи и транспорт с автобус три звезди;
Ø екскурзоводско обслужване;


Цената не включва :

Ø фериботни билети - Ловорно – Олбия; Каляри – Неапол; Бари – Дуръс - около 180 евро;
Ø медицинска застраховка;
Ø вечеря по желание в Монтекатини;
Ø Помпей – вход 12 Евро и слушалки 3 евро;
Ø екскурзия на о. Сардиния - 5 €;
Ø екскурзия до Сасари - 10 €;
Ø екскурзия до Амалфи и Позитано – 37 евро, с местен автобус;
Ø екскурзия до остров Капри - 35 €;
Ø Доплащане за самостоятелна стая – 30 % върху основната цена.

* Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси. Посещенията са по желание.Отстъпки:
Ø за деца до 11.99 г. – 30 % , настанено в стая с двама възрастни.
Ø за деца до 17.99 г. – 3 %.
Ø за студенти и пенсионери – 2%.Забележка:

Може да се ползват до 2 от отстъпките при едно пътуване.

При неосъществяване на екскурзията фирмата уведомява клиентите не по-късно от 7-дневен срок преди датата на отпътуване.