Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


Алестра тур - с.Мезек-Ивайловград-с.Александрово

125.00 лв.

Тип оферта Екскурзии
Дестинация Ивайловград, България
Дати 06.07 - 08.07, 2018
19.10 - 21.10, 2018
Транспорт Автобус
Маршрут Варна - с.Мезек - Ивайловград - с.Александрово - Хасково - с.Каснаково - Варна
База BB
За контакт Алестра Тур ЕООД
Тел: 052501195, 0879265131
 Изпрати запитване


ВАРНА-ХЛЯБОВО-МЕЗЕК-ИВАЙЛОВГРАД(н)-МДЖАРОВО(н)-АЛЕКСАНДРОВО-ВАРНА

Дати: 05-07.05; 06-08.07; 19-21.10.2018

ПЛАН НА ПЪТУВАНЕ:

1 ден
05:00-Oтпътуване от Варна
07:30- Отпътуване от Бургас
09:30-Пристигане в Хлябово.В местността Бялата трева в близост до село Хлябово, се намира един от най-интригуващите паметници от древността - долмените. Долменът при село Хлябово е най-големия в цяла България. Древният паметник е датиран към ранножелязната епоха (приблизително 1050 - 500 г. пр.Хр). Смята се, че долмените са били изграждани за хора с висок обществен статус, но все още не е намерено доказателство за конкретна личност.
11:30- Пристигане в Мезек; посещение на Тракийска куполна гробница /в списъка на 100-те национални туристически обекта под номер 72а/; крепост Неутзикон ;дегустация на вина във винарска изба Мезек.
17:30-Пристигане в Ивайловград. Настаняване в хотел. Нощувка

2 ден
8:00-Закуска
09:30-Посещение на вила Армира. Вила „Армира“ е един от най-ранните и най-точно датирани вилни комплекси от римската епоха, проучени в България. Тя е изключителен архитектурен паметник от преди 2000 години. Това е най-пищно украсеният частен дом (дворец) от римската епоха, разкрит в българските земи. Вилата е била център на поземлено владение, основано от богата тракийска аристократична фамилия.
12:30- Пристигане в Долни Главанак. Тракийското светилище е открито през 1998 и е единственото по рода си в българските земи. За подобни култови места в Западна Европа е възприет терминът “кромлех”, най-известен представител на които е Стоунхендж в Англия. Тракийският кромлех при село Долни Главана представлява култово съоръжение от вертикално побити каменни блокове, поставени направо върху скалата. Заграденото свещено пространство, където са се провеждали ритуалите, е с форма на окръжност. На юг от кромлеха се намират две по-малки съоръжения с останки от детски погребения, извършени чрез трупоизгаряне.
14:30- Пристигане в Маджарово- скромно градче с прекрасна природа и уникално местоположение. Това е най-малкият град в България след Мелник. Маджарово е разположен е в кратера на изгаснал вулкан, чието изригване се проявило преди около 35 милиона години. Това обяснява голямата концентрация на скъпоценни и полускъпоценни камъни и развитието на града като миньорско селище през социализма, както и стръмните скални зъбери, които обграждат района. Оттук минава и най-буйната родопска река – Арда, която лъкатушейки между хълмовете, образува чудни меандри. Те са най-изразителни при Кован кая – земното царство на орлите. Местността е защитена с цел опазване на орнитофауната. Настаняване в хотел. Свободно време или разходка до центъра на лешоядите. Нощувка.

3 ден
08:00- Закуска.
10:00-Разходка до Глухите камъни. Скалният комплекс Глухите камъни е едно от онези загадъчни и тайнствени места, които са запазили в себе си дирите както на тракийското присъствие, така и на християнството. И днес могат да се видят следи от скални гробници, изсичания и ниши, свидетелстващи за бита и вярванията на траките, а откритите остатъци от ранно християнска църква подкрепят твърденията, че и тук, подобно на други места в Родопите, християните се настаняват в някогашните светилища на езичеството.
14:00-Пристигане в Александрово. Посещение на Музеен център на тракийското изкуство /в списъка на 100-те национални туристически обекта под номер 72/.
15:30-Отпътуване.
19:00 - Пристигане в Бургас. 21:30-Пристигане във Варна.

Цена: 126 лв с тръгване от Варна; 116 лв с тръгване от Бургас
Доплащане за самостоятелна стая - 23 лв

Цената е за 1 човек и включва: транспорт, нощувка, закуска, екскурзоводско обслужване, застраховка.
Цената не включва: входни такси за туристическите обекти:
-тракийска гробница и крепост с.Мезек-4 лв възрастни/ 2,50 лв пенсионери и ученици
-винарска изба Мезек- дегустация 5 лв./човек
-вила Армира- 5 лв възрастни/ 3лв пенсионери и ученици
-Музей на тракийското изкуство с.Александрово- 4 лв възрастни/2 лв ученици

Минимален брой за осъществяване на екскурзията 30 човека. Срок за уведомяване за недостигнат минимум 5 дни преди датата на отпътуване. Доплащане при по-малки групи 8 лева. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.