Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


Алестра Тур- Екскурзия Белинташ и Караджов камък

95.00 лв.

Тип оферта Екскурзии
Дестинация Родопите, България
Дати 16.06 - 17.06, 2018
04.08 - 05.08, 2018
27.10 - 28.10, 2018
Транспорт Автобус
Маршрут Варна - Асеновград - Долнослав - Врата - Стара Загора - Варна
База BB
За контакт Алестра Тур ЕООД
Тел: 052501195, 0879265131
 Изпрати запитване


1 ден

06:00- Отпътуване от Катедрала Варна.

12:00- Пристигане в Асеновград. Посещение на Историческия музей, който ни запознава с живота в този край от 7000 г. пр. н.е. Показани са каменни и костни оръдия на труда, култови и битови предмети. Музейната керамика от неолита поразява с красотата и смелите творчески решения. Много характерни са експонираните произведения на праисторическата култова пластика и зооморфни съдове. Изключителна е находката от землището на село Мулдава - керамичен съд с форма на елен. . Посещение на църквата „Св.Троица“, където отец Юрий Тарлев разтуря чрез богослужение черна магия. Урочасани, залинели и прокълнати християни от цялата страна идвали в храма.

15:30- Пристигане в Долнослав. Село Долнослав се намира в подножието на Родопа планина, в южната част на Област Пловдив. Селото има стара и интересна история.През селото минавал стар път, който свързвал балкана с полето. Много хора от района на Средните Родопи използвали този път.В селото има две черкви “Свети Петър и Павел” и “Свети Пантелеймон”. Също така има шест параклиса – “Св. Костадин и Елена”, “Св. Трифон”, “Св. Троица”, “Св. Никола”, “Св. Влас” и параклис “Света Богородица”. В района на двете черкви се намират двадесет броя чинари, един от който е на над 800 години.

17:00- Настаняване в хотел. Нощувка.2 ден

08:00- Закуска.

09:00- Отправяме се към Белинташ и Караджов камък. Скалите на Белинташ са резултат от изригването на вулкан, чийто кратер е застиналият в съседен връх Караджов камък. И логичните обяснения свършват дотук. В превод от древните тюркски езици Белинташ може да се тълкува като "камък на познанието". Тук стрелките на компаса полудяват под влияние на силната магнитна аномалия в района,а през зимата снегът се топи веднага щом докосне повърхноста на вулканичната скала, която сякаш още пази част от топлината на горещата лава.

20:00- Пристигане във Варна Катедрала.Цена – 95 лв с тръгване от Варна; 85 лв с тръгване от Бургас.

Сумата се заплаща в брой в офиса на фирмата, с пощенски запис или по банкова сметка. Потребителят заплаща аванс в размер на 30 % от общата сума. Потребителят се задължава да заплати остатъка от сумата не по-късно от 15 дни преди началото на пътуването.Цената е за 1 човек и включва: автобусен транспорт, 1 нощувка в района на с.Врата в хотел 2 или 3*, 1 закуска, екскурзоводско обслужване, застраховка.

Цената не включва входни такси за туристическите обекти:

Исторически музей Асеновград-