Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


Алестра Тур- Екскурзия София и Витоша

148.00 лв.

Тип оферта Екскурзии
Дестинация София, България
Дати 05.10 - 07.10, 2018
Транспорт Автобус
Маршрут Варна - София - Варна
База BB
За контакт Алестра Тур ЕООД
Тел: 052501195, 0879265131
 Изпрати запитване


Три дни в София- расте,но не старее!
Дати: 27-29.05; 05-07.10.2018

1 ден
05:00- Отпътуване от Варна. Пристигане в София около обяд. Посещение на Националния исторически музей - музей с най-широка тематика и представителна експозиция. В него са показани съкровищата на България. Сред най-ценните от тях са златните тракийски съкровища, разнесли славата на България по цял свят. Това са части от Варненското съкровище, което представлява най-старото обработено злато на територията на Европа, датирано в V хилядолетие пр. Хр. и златните огърлици от Дъбене, Карловско от началото на ІІІ хилядолетие пр. Хр., изработени с такава невероятна прецизност, която затруднява и удивлява дори съвременните златари. В музея са и златни дарове и предмети, принадлежали на тракийски царе – прочутото Панагюрско златно съкровище от края на ІV и началото на ІІІ в. Пр. Хр. с общо тегло 6.165 кг., златният венец и пръстен-печат с изображение на Великата богиня майка от ІV в. Пр. Хр., открити при разкопки край с. Златиница, Ямболско, обеца (наушник) от с. Синеморец, представляваща богинята Нике на колесница с два коня и принадлежала на знатна тракийка,вероятно жрица и др. Ще разгледаме и Боянската църква. Тя е един от малкото цялостно съхранени средновековни паметници, достигнали до наши дни, свидетелстващи за значимия принос на българското монументално изобразително изкуство от този период в европейското културно пространство. Настаняване в хотел 2/3*. В 18 часа ще направим пешеходна обиколка на София с екскурзовод. Обиколката започва от Съдебната палата. В рамките на 2 часа ще разгледаме основните забележителности на София.

2 ден
08:00- Закуска. Отправяме се към Витоша - първия парк в България и на Балканския полуостров.Обявен е една година след Лондонското определение за национални паркове. Ще видим Златните мостове, най-посещаваната местност на Витоша. Още преди Втората световна война, когато не е имало път от София до тук, любителите на планината, с раници на гръб, идвали през почивните си дни по малките пътечки от Княжево, Бояна и Владая, за да се насладят на красивата природата. Впечатляващи са огромните овални каменни блокове от сиенит (морени) по широкото корито на реката. Ще се разходим из Дендрариума, където ще видим богатството и многообразието, както на местните дървесни и храстови видове, така и на чуждоземни такива, които се наричат “екзоти”. Изграждането на Витошкия Дендрариум започва през 1962 г. Изградени са алейна мрежа, стопанска сграда, две изкуствени езерца. На площ от 1400 дка могат да се видят както типични дървестни, храстови и тревни представители на българската флора, така и внесени от други страни видове. Общият им брой е 145. Връщане в хотела.

3 ден
08:00- Закуска. Посещение на Софийската зоологическа градина. Тя има 128-годишна история, която започва от времето на Княжество България и прилича на приказка – в нея има цар, войни и щастлив край. Младият владетел пристига от Германия през 1887 година и веднага прави впечатление на новите си поданици със страстта си към природата. Негово височество княз Фердинанд има богати знания и изявен интерес към птиците, насекомите и ботаниката.Затова в края на 1887 със специален указ на княз Фердинанд Сакс-Кобург–Готски се отрежда терен за Зоологическа градина в Царската ботаническа градина. Отпътуване за Варна около 13 часа.


Цена 148 лева

Цената включва: транспорт, 2 нощувки, 2 закуски, екскурзоводско обслужване, медицинска застраховка.
Цената не включва входни такси за посещаваните обекти:
Обиколка на София- 3 лева
НИМ София + Боянската църква: възрастни-12лв; ученици- 3лв
Зоологическа градина: възрастни- 3лв; деца от 3 до18г- 1лв

Максимален брой за осъществяване на екскурзията- 30 човека. Срок за уведомяване за недостигнат минимум 5 дни преди датата на отпътуване. Доплащане при по-малки групи- 8 лева. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.