Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


Алестра Тур- Мусала

140.00 лв.

Тип оферта Екскурзии
Дестинация Рила, България
Дати 13.07 - 15.07, 2018
10.08 - 12.08, 2018
Транспорт Автобус
Маршрут Варна - Рилски манастир - Боровец - Мусала - Рилски езера - Цари Мали град - Варна
База BB
За контакт Алестра Тур ЕООД
Тел: 052501195, 0879265131
 Изпрати запитване


План на пътуването:

1 ден

05:00- Отпътуване от Катедрала Варна.

07:30- Отпътуване от Бургас. 12:00- Пристигане в Момин проход. Посещение на винарна Ръсин. Избата е специализирана в производството на висококачествени бели и червени вина от грозде, подбрано от най-слънчевия регион на България – Тракийската низина. С вниманието си към всяко зърно, с много любов и умения, съчетавайки традициите на този винарски край с новите тенденции и технологии във винопроизводството, тук ще имате възможност да се насладите на уникални вина.

14:00- Пристигане в Костенец. Ще се разходим до Костенски водопад, разположен на р. Чавча. Обявен е за природна забележителност през 1974 г. Костенският водопад винаги е бил най-значителната природна туристическа атракция в община Костенец. Височината на пада на водата е около 10 м. Най – голям обем водни количества се изливат през пролетта с топенето на снеговете, през лятото водата намалява, а през зимата при ниски температури целият водопад замръзва. Описан е от Иван Вазов през 1917 г. в творбите му “Какво пее планината” и “Костенец – пътни бележки”.

17:00- Пристигане в Боровец. Настаняване в хотел. Нощувка.2 ден

07:00- Закуска. През този ден ще изкачим връх Мусала, най-високия връх на Балканския полуостров - 2925м. В превод името му означава "пътят към Бог". Казват, че походът към върха отнема около 4 часа, но ние сме предвидили цели 7 часа. Хващаме лифта от Боровец за Ястребец, който само за 30 минути ще ни изкачи на 2369м в Рила планина. Оттук продължаваме до хижа “Мусала”, една от най-старите хижи в България. Пътят ни минава през Маркуджиците. Ще направим кратка почивка при езерото до хижата. Следващият етап започва от северната страна на езерото. Изкачването е съпроводено със уникални гледки на планината. Спираме и до красивото езеро Алеково, а само на час и половин от него достигаме заслона на Леденето езеро. От тук вече се вижда колко близо сме до върха, само някакъв си час. По лятната пътека и право нагоре. Гледката от върха е направо главозамайваща. Пред Вас ще се разкрият Пирин, Витоша, Средна Гора, Родопите и величествената Стара планина. Преживяването е божествено. Да не забравите да сложите печат в книжките в метеорологичната станция. Тръгваме обратно, лифта работи до 16 часа. Връщане в хотела. Нощувка.3 ден

08:00- Закуска. Посещение на Царска Бистрица. “Царска Бистрица” е бивш дворец на владетелите от Третото българско царство. Намира се над курорта Боровец в Рила. Построен е между 1898 и 1914 г. Изпълнявал е функциите на ловна хижа за царете Фердинанд I и Борис III. Архитектурният облик е повлиян от традиционния български възрожденски стил, но заедно с това в него личат и европейски архитектурни влияния. Около 13 часа отпътуване за Варна.

18:30- Пристигане в Бургас. 21:00- Пристигане във Варна Катедрала.Цена: 140 лв с тръгване от Варна; 130 лв с тръгване от Бургас

Сумата се заплаща в брой в офиса на фирмата, с пощенски запис или по банкова сметка. Потребителят заплаща аванс в размер на 30 % от общата сума. Потребителят се задължава да заплати остатъка от сумата не по-късно от 15 дни преди началото на пътуването.Цената е за 1 човек и включва: автобусен транспорт, 2 нощувка в района на Боровец в хотел 2 или 3*, 2 закуски, екскурзоводско обслужване, застраховка.

Цената не включва входни такси за туристическите обекти:

-винарска изба Ръсин- дегустация

-дворец“Царска Бистрица“- 5 лв възрастни/ 2 лв деца

-лифт Ястребец двупосочен билет- 12 лв възрастни/ 7 лв деца 7-12г/ безплатно деца под 7 г