Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


Чудесата на Северното Черноморие - 2BB (от Пловдив)

169.00 лв.

Тип оферта Екскурзии
Дестинация Балчик, България
Дати 02.07 - 04.07, 2021
04.09 - 06.09, 2021
24.09 - 26.09, 2021
Транспорт Автобус
Маршрут Пловдив - Овеч (Пловадия) - Балчик - Калиакра - Камен бряг - Евксиноград - Побитите камъни - Пловдив
База BB
За контакт Марис Травел ЕООД
Тел: 032940700, 0876203230
 Изпрати запитване


Тридневно приключение до чудесата насеверното Черноморие от Пловдив
Програма:
Ден 1: Пловдив – Провадия – Балчик

Отпътуване в 06:30 часа от спирката на ОББ срещу хотел Тримонциум. Пристигане в Провадия и

посещение на Крепост „Овеч” – построена от византийци, достроявана от българи и турци. Крепостта е разположена на високо плато, откъдето се открива прекрасна гледка към гада и околните земи. Свободно време за обяд в центъра на града.

Отпътуване за Двореца Евксиноград. Разглеждане на двореца с местен екскурзовод. Двореца Евксиноград е строен за лятна резиденция на княз Александър I Батенберг през 1881-1885 г.. ( с предварителна резервация).

Отпътуване и настаняване в хотела. По желание организирана вечеря.Нощувка .

Ден 2: Балчик – Камен бряг – Археологическия резерват „Яйлата“ – Нос Калиакра

Закуска в ресторанта на хотела. В 09:00 ч. отпътуване към Камен бряг – притегателно място за поклонниците на девствената природна красота.На брега пред селото се разкрива приказна панорама на север и юг. 500-метровата ивица от високия морски бряг е част от защитената зона Калиакра и посещение на Археологическия резерват „Яйлата“ – приморска тераса с площ 300 дка завършваща с високи до 60 м скали. В тях са картографирани 101 издълбани от ерозията и човешката ръка пещерни жилища.

В северната част на Голямата Яйла се намират руините на византийска крепост от края на 5 в. Останките от четирите отбранителни кули и основите на крепостните стени личат добре откъм западната част на високата каменна площадка.Резерватът е местообитание на 270 животински вида.Отпътуване за нос Калиакра.

Посещение на археологически и природен резерват Нос Калиакра и крепостта – древната столица на цар Лизимах, един от наследниците на Александър Македонски и управител на Тракия.

Завръщане в Балчик.Разходка в центъра на Балчик и възможност за обяд.След обед посещение на Ботаническата градина и Двореца в Балчик .

Възможност за дегустация на вино в Кралската винарна, където ще се насладите на избран сорт вина, произвеждани по специална технология. Завръщане в хотела. По желание разходка с яхта в залива на Балчик .Свободно време за вечеря.Нощувка.

Ден 3: Балчик– Побитите камни

Закуска. Освобождаване на хотела Oтпътуване за неповторимия Аладжа манастир.Посещение на скалния манастир „Св. Троица”.

Посещение на Побитите камъни – част от 100-те национални туристически обекта. Известен и като „каменната гора”,единствен по рода си природен феномен за цяла Европа и първата официално защитена природна забележителност в България. Известни са като свещено място от дълбока древност.

В ранния следобед отпътуване за Пловдив. По пътя кратки спирки за почивка. Завръщане в града около 20.00 ч вечерта.

Повече:
http://www.maris-travel.com/special_offers/start_from_plovdiv/view?oid=963