Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


Еднодневна екскурзия до Правец, Врачеш и Ботевград

59.00 лв.

Тип оферта Екскурзии
Дестинация Правец, България
Дати 10.07 - 10.07, 2021
07.08 - 07.08, 2021
Транспорт Автобус
Маршрут София - Правец - Врачеш - Ботевград - София
База RO
За контакт АТЛАНТИС ТУР ЕООД
Тел: 02/ 951 61 81, 0889 735073
 Изпрати запитване


Еднодневна екскурзия до гр.ПРАВЕЦ, с.ВРАЧЕШ и гр.БОТЕВГРАД с ОБЯД в ресторант на парти-агенция ТРИО – 10.07. и 07.08.2021 г.

Програма:
Отпътуване в 08.00 часа от София, пл. Прам-паметник Алекс. Невски, началото на ул. Оборище; пътуване посока Правец - посещение на Музейната експозиция, включваща оригинална възстановка на погребален ритуал от римската епоха (ІІ-ІІІ в.) и автентичен етнографски кът. В Музея може да разгледате експозицията „България на длан”. Макетите са триизмерни репродукции (мини-копия) на най-известните културно-исторически сгради и паметници в България. Разглеждане на къща-музей „Тодор Живков“, реставрирана през 1974 г. Експозиционната зала включва предадените на отговорно пазене от резиденция “Бояна” - София, част от колекцията подаръци на Тодор Живков, подарявани в качеството му на държавен глава на НР България. Има предмети от цял свят, които показват културното многообразие на различни страни и народи. Свободно време за кафе.
Отпътуване към Врачешки манастир - един от най-красивите в западна Стара планина. Манастирът е построен по времето на Второто българско царство, след победата на цар Иван Асен II над епирския деспот Теодор Комнин при Клокотница на 9-ти март, 1230 г. След победата, която се случила в деня, в който се празнуват св. Четиридесет мъченици, цар Иван Асен II решава да построи няколко църкви и манастири в чест на светиите, сред които е и Врачешкия манастир. В началото манастирът е основан като мъжко братство, но по-късно става женски, какъвто остава и до наши дни.
В 12.00 ч отпътуване за Ботевград за настаняване в ресторанта на парти-агенция Трио – обяд по меню: комбинирана салата, основно ястие – пилешко месо, свинско месо, гарнитура, десерт, питка/ погача, минерална вода 500 гр.
Музика, томбола, награди!

Пакетна цена за един човек: 59 лв.

Основни превозвачи на Атлантис тур ООД:
Ди Ви Ем травел ЕООД при пътуване с автобуси 49+1+1 места, Марка БОВА и СЕТРА, кат 3*.
Магнолия 74 ЕООД при пътуване с 19+1+1-местен бус Мерцедес Спринтер, кат. 1*.

Пакетната цена е в бълг лева за един човек и включва: транспорт по маршрута, посещения по програмата, обяд по меню, водач от ТО.

Пакетната цена НЕ включва: лични разходи, храна и напитки не включени в менюто; входни такси за посещаваните обекти, където има такива.