Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


Екскурзия до Кръстова гора и Бачковски манастир

35.00 лв.

Тип оферта Екскурзии
Дестинация Кръстова Гора, България
Дати 13.09 - 01.01, 1970
Транспорт Автобус
Маршрут София - Асеновград - Кръстова гора - София
За контакт Поход
Тел: 02/9622018, 0877962062
 Изпрати запитване


ПРОГРАМА:

Отпътуване на 13.09.2021 г. от София,стадион Васил Левски в 7:00 ч. за Кръстова гора с кратък престой в Асеновград или в околностите. Пристигане в Кръстова гора. За вечеря си носете суха храна.

В 00:00ч започва тържествената празнична литургия за Кръстовден – празника на манастира, която продължава до 03:00ч. Свободно време за почивка сред природата в района на манастира или в автобуса.

В Средните Родопи, сред красива природа се намира манастирът “Св. Троица” – Кръстова гора, или както се отбелязва в картата на България, Кръстов връх. През последните години сред православните християни в България манастирът придоби широка известност, като християнска светиня и място за поклонение. Тази местност висока 1545 м. над морското ниво, дълга около 500 м и широка около 300 м, е кръгла поляна заобиколена от гъсти букови гори. Оттук панорамната гледка е смайваща, в далечината се вижда море от планински ридове и върхове.

Масовото религиозно събиране се случва веднъж годишно – в нощта на 13 срещу 14 септември (Кръстовден). Хиляди вярващи се събират на хълма за нощната литургия в очакване на чудо. Бдението завършва с изгрева на слънцето, когато лъчите му докоснат върха на големия метален кръст.Сутринта отпътуване и разглеждане на Бачковски манастир. Отпътуване за София и пристигане на стадион Васил Левски