Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


Екскурзия Венециански тайни през октомври

245.00 лв.

Тип оферта Екскурзии
Дестинация Венеция, Италия
Дати 30.09 - 30.10, 2019
Транспорт Автобус
База BB
За контакт Велбург ООД
Тел: /02/9531183, 02/8527581
 Изпрати запитване


Дати на отпътуване:23.10.2019 г. и 30.10.2019 г

Ден 1: Отпътуване от София, пл. Руски паметник в 22.00 ч. по маршрут София – Белград – Загреб – Любляна – Венеция.

Ден 2: Кратка спирка за кафе в Любляна – столицата на Словения.Любляна е град с душа и неописуем чар. Съществуват много леенди, свързани с града, като на една от тях се дължи дори и символът на града – драконът на Любляна. Той може да бъде видян на доста места в града, а най-емблематичен от тях е известният Троен мост. Следобед настаняване в хотел 3 / 4* в района на Венеция. Свободно време. Нощувка.

Ден 3: Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия на български език до Верона и Падуа. Туристическа програма във Верона, наричана още „Градът на любовта”, заради едноименната Шекспирова трагедия „Ромео и Жулиета”, но също така известна и със своето вино „Бардолино”. Разглеждат се (отвън) Арена ди Верона – най-големият оперен театър на открито в Европа; къщата на Жулиета, от рода Капулети; гробницата на Жулиета. Пиаца дел Синьори: в центъра на площада се намира статуята на Данте Алигери, живял в изгнаничество във Верона продължение на 13 години. Пиаца дел Ербе: форумът на някогашния римски град, който и днес си остава своеобразното сърце на града, около площада са разположени Търговският дом /1301 г/, градската управа - Ратуша, 83-метровата кула Ламберти /1172 г./, наричана още Кулата с камбаните, както и готическият фонтан на Веронската Мадона от 1368 г. Замъка Кастелвекио, построен от рода Скалиджери, който управлява Верона през Средните векове. Днес замъкът функционира като музей, в който се помещава най-голямата художествена сбирка във Верона. Най-известните произведения са на Пизанело, Кривели, Мантеня, Веронезе и две платна с Богородица на Джовани Белини. Отпътуване за Падуа: заобиколен отвсякъде от р. Брента, този град някога бил почти остров. Градът е известен като седалище на един от най-старите университети в Европа, основан през 1222 г. Това е първият университет в Европа отворил врати за евреите, които изучавали тук предимно медицина. Може да се види отвън параклисът „Скровени“, построен като частна капела на сем. Скровени и изрисуван от Джото (достъпът до параклиса е ограничен); Базиликата „Св. Антоний“ – една от най-посещаваните поклoнически църкви в света, посветена на францисканския монах Антоний, канонизиран за светец само година след смъртта си най-вече заради въздействащите му проповеди срещу лихварството; бронзовата статуя на Еразмо Гатамелата, издигната в чест на венецианския генерал Еразмо да Нарни от великия скулптoр Донатело; Прато дела Вале: най-големият площад от 18 век в Европа с площ от 90 000 кв.м. Площадът по-скоро прилича на парк, в превод името му означава „поляна в долината”; Ботаническата градина, създадена със заповед на Венецианското правителство през 1540 г., една от първите в Европа. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4: Закуска и освобождаване на хотела. Отпътуване за Венеция. Туристическа програма на български език във Венеция, за която казват, че е най-великата авантюра в историята на Европа. Град на велики умове, таланти, събития, престъпления и открития, победи и поражения. В "града на водата", картата е излишна. Тук е невъзможно да се загубите, макар че има доста отвличащи вниманието ви обекти: площадът „Сан Марко”, приличащ на огромна мраморна зала, „най-красивият в света”, както казва Наполеон за него; тук можете да видите всичко най-важно във Венеция: величествена църква, готика, ренесанс, барок, старото и новото седалище на градската управа, Часовниковата кула, Кампаниле... Базиликата “Сан Марко”: за пищната си архитектура, позлатени византийски мозайки и статута й като символ на венецианското богатство и могъщество, от 11 век насетне сградата е известна още и като „Златната църква“. Двореца на Дожите – в миналото седалище на венецианското правителство, а днес музей с богата колекция от платна на известни майстори: Веронезе, Тициан, Тинторето и др.; Моста на въздишките, Канале Гранде – най-големият воден булевард във Венеция, около който са разположени над 200 представителни дворци на богати венециански фамилии. Много от тези дворци днес функционират като музеи, казина, хотели. Над Канале Гранде минават четири моста, най-популярен сред които е мостът Риалто. Свободно време. Следобед отпътуване за България.


Ден 5: Връщане в България след обяд.


Венециански тайни – сезон 2019

04.09.2019

Пакетна цена на човек, настанен в двойна стая: 185 лева

Пътни такси, заплащащи се в деня на отпътуване: 30 евро / 60 лева

Крайна цена с включени пътни такси: 245 лева

23.10.2019 и 30.10.2019

Пакетна цена на човек, настанен в двойна стая: 195 лева

Пътни такси, заплащащи се в деня на отпътуване: 30 евро / 60 лева

Крайна цена с включени пътни такси: 255 леваПосочените цени са пакетни, в лева на човек и включват:

Транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки + пътни такси;
2 нощувки със закуски в хотел 3/4* в района на Венеция;
Медицинска застраховка с покритие 2000 евро;
Туристическо и информационно обслужване на български език;
Организатор от фирмата, придружаващ групата;


Посочената пакетна цена НЕ включва:

Корабче от и до Венеция – 25 евро (включва корабче и такса за влизане във Венеция)
Екскурзия до Верона и Падуа – 25 евро (включва транспорт, туристическо обаслужване на български език и такси за влизане в градовете; осъществява се при минимум 25 туристи)
Медицинска застраховка с асистънс и по-висок лимит на отговорност – 10 лева, за туристи над 65 год. – 20 лева
Входни такси за музеи и мероприятия по програмата;
Доплащане за единична стая - 20 евро за нощувка;
Възможност за избор на седалка;
Сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела;
Застраховка Отмяна на пътуване;

Необходими документи:

Валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора;
Визи не се изискват;
За деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец;
Важна информация:

Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи;
Няма специфични медицински и санитарни изисквания;
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!