Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


Хотел"Цуцовата къща"-гр.Калофер

20.00 лв.

Тип оферта Почивки на Планина
Дестинация Калофер, България
Дати Постоянна оферта
Транспорт Собствен транспорт
База BB (+25.00 лв.), HB (+38.00 лв.), FB (+50.00 лв.)
За контакт Хотел"Цуцовата къща"-гр.Калофер
Тел: 031335483
 Изпрати запитване


ЕДИН ИСТИНСКИ МУЗЕЙ В СЪРЦЕТО НА БАЛКАНА! Къщата е паметник на културата,строена веднага след Освобождението(1878г.)от останките на опожарения Калофер!И до днес по зидовете в механата личат останките по обгорелите греди!Обновена и реставрирана къщата е притегателен център като едно от най-атрактивните места в България с множество признания и награди за качество и атмосфера и най важното доволни туристи! Искате ли да усетите духа на Възраждането и аромата на 130 год. тавани,мебели,врати,това е мястото за вашата почивка!

Къщата е обявена за паметник на културата (в брой 98 на Държавен вестник от 1964г.) Тя е една от малкото, съхранили възрожденския дух на града. Разполага с 12-13 места, разпределени в 6 стаи, 4 на етажа с два санитарни възела и две преходни с по едно легло спалня и самостоятелен санитарен възел. Всяка стая е оборудвана с телевизор и кабелна телевизия, а две от тях могат да се ползват и като тройни. Отоплява се с локално парно през зимата и приема посетители целогодишно. Разположена е в самия център на града, обградена е с двуметрови зидове, зад които тя е запазила самобитния български дух и топлина на семейното огнище. Реставрирана и обновена през 1990г., къщата предлага всички удобства на съвременния дом.

Зиданите печки, долапите, дървените тавани, миндерите, железните кревати ще ви потопят в една различна атмосфера. Не по-малко богатство е и градината в двора, където цяло лято цъфтят рози, мушката и какви ли не цветя, зеленее чимшир. който може би е връстник на къщата. Също толкова стар е и дрянът, а плодовете му са три пъти по - едри от обикновените.

На разположение на гостите, които искат да се изявят като кулинари, са оборудвана кухня, камина, барбекю и старовремска пещ, в която се побират не само гювеч или кокошка, но и цяло агне. На тях гостите могат да приготвят любимите си специалитети, с които да учудят дори домакините. Те пък със сигурност ще ви изненадат с пивкото домашно вино и благата калоферска ракия.