Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


Италиански езера и Тоскана със самолет

995.00 лв.

Тип оферта Екскурзии
Дестинация Италиански Езера, Италия
Дати 03.08 - 10.08, 2018
Транспорт Самолет
База BB
За контакт Домика Тур
Тел: 029523404
 Изпрати запитване
Италиански езера и Тоскана със самолет

София – Комо – Лаго Маджоре – Гарда – Милано – Бардолино - Чинкуе Терре – Лука –
Сан Джиминяно – Сиена – Пиенца – Монтепулчано – Флоренция - София

03.08.2018 – 10.08.2018

03.08.2018: Отпътуване от летище София за Милано в 07:35ч. /по желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив/. Пристигане в Милано в 8:45ч. Красиво пътешествие в миналото: XVI и XVIII в. – така може да се определи разходката около Лаго ди Комо – най-известното, пленяващо с фамозните си вили и градини, езеро в Италия. То е третото по големина в страната, емблема на Ломбардия, разположено в полите на Алпите. Тук са родени Плиний Стари и Плиний Млади, папа Инокентий XI, физикът Алесандро Волта и много други известни политици, художници и поети. Малко известен е фактът, че покрай бреговете му изживява последните си дни и Пенчо Славейков. Разглеждане на градчето Комо – „Пиаца дел Дуомо” и катедралата „Санта Мария Маджоре”. Възможност за изкачване с фуникуляр до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото, и където се намират вила „Белависта”, в която е починал Пенчо Славейков. Отпътуване с корабче от Комо за Беладжо, перлата на Лаго ди Комо. Нощувка в района на Милано.

04.08.2018: Закуска. Отпътуване за Лаго Маджоре – второто по големина езеро в Италия. От брега на красивото градче Стреза се открива прекрасна гледка към три от Бормеевите острови -Изола Мадре, Изола деи Пескатори и Изола Бела. Разходка с корабче и разглеждане на пленителния „Изола Бела”, Макар някога Изола Бела да е бил гола скала, днес несъмнено той е перлата на архипелага. Като късче от рая, паднало на Земята, вторият по големина остров омагьосва своите посетители с многобройни статуи, фонтани, благоуханни цветя и бели пауни, които се разхождат гордо из градините. Тук можете да видите великолепен бароков дворец и градини, принадлежащи на фамилията Боромео. Отпътуване с корабче и разглеждане на „Изола Мадре”. Островът е почти изцяло зает от ботаническа градина с изключително красиви и редки растения от близки и далечни земи, където свободно се разхождат фазани и пауни. Ненапразно Густав Флобер нарича Изола Мадре „земен рай”. Паркът е в английски стил с великолепни цветя и екзотични растения и заема площ от 80 000 кв.м. Самият дворец пази духа на 16 век с прекрасна мебеликовка. Впечатляват много произведения на изкуството, Залата на сезоните, Приемния салон, колекцията от марионетни кукли. Отпътуване и разглеждане на Милано - финансовата, икономическа и модна столица на Италия. Визитната картичка на втория по големина град е Катедралата, строена повече от пет столетия. Едва ли има в цялата световна църковна архитектура по-просторен паметник на готическата архитектура, превърната в символ на необятните възможности на човешкото умение. Тя въздейства със своите размери от 11 700 кв.м и височина от 108,50 м. На самия връх на купола е издигната статуята на Богородица, позлатена от местния златар Бини, видима от всички части на града. Преминавайки през пасажа “Виктор Емануил II”, осеян с луксозни бутици, се стига до световноизвестната опера “Ла Скала”. Няма да пропуснем по време на нашата обиколка и Замъка Сфорцеско. Връщане в хотела. Нощувка.

05.08.2018: Закуска. Отпътуване за Лаго ди Гарда – най-голямото езеро в Италия. Разглеждане на едноименното градче Гарда, сгушено в подножието на Алпите. То е малко, но оживено; тесните калдъръмени улички и малките площади са напълно освободени от автомобилен трафик, изпълнени с множество кафенета и ресторанти. Историческият център на Гарда е заобиколен от стари средновековни стени, които обграждат малък площад – някогашното пристанище на града. Разходката продължава по бреговете на езерото до малкото селище Бардолино, приютило стари романски църкви като “Сан Северо”, “Сан Коломбано” и “Сан Зено”, известно с производството на емблематичното за местността вино. Спирка в най-известния курорт на езерото - Сирмионе, красиво разположен на полуостров около старинната крепост на фамилия Скалиджери. Сирмионе е разположен на полуостров, врязващ се 2,5 км навътре в езерото, разделяйки го сякаш на две. Днес тук могат да се видят множество архитектурни и културни забележителности, датиращи от 1 в.пр.н.е. Връщане в хотела. Нощувка.

06.08.2018: Закуска. Отпътуване и посещение на три от селцата в Национален парк „Чинкуе Терре“ / в превод „пет земи“/ включен в списъка на ЮНЕСКО заради уникалната природа и съхранен облик на петте селца – Риомаджоре, Манарола, Корниля, Вернаца и Монтеросо ал Маре. Едно наистина незабравимо преживяване по живописните хълмове терасирани с лозя, маслини, лимони, портокали и цветя. Ще посетим Риомаджоре, Вернаца и Монтеросо ал Маре. Незабравими гледки към закътани заливчета, назъбени скали, надвесени над лазурното море. Всяко едно от селцата с пъстроцветните фасади на своите къщи има своя атмосфера, дух на безметежност и очарование. Настаняване в хотел в Монтекатини Терме. Нощувка.

Закуска. Отпътуване за Лука - градът с най-добре запазените крепостни стени в Италия, градът на църквите, родният град на Джакомо Пучини. Туристическа програма в Лука: базиликата “Св.Михаил“, недалеч от която се намира родната къща на големия композитор Джакомо Пучини; главният площад “Амфитеатър“- символът на града, уникален по своята елипсовидна форма, пиаца “Наполеоне“, катедралата “Св.Мартин“, Палацо Дукале.. Отпътуване и разглеждане на Пиенца – която се счита за пример на утопичните представи от епохата на Ренесанса за„идеален град“. Това се дължи на родения тук Папа Пий II, които изменя напълно малкото градче Корсиняно в модел на ренесансовото градоустройство. Свидетели на възрожденската архитектура и до днес са Папския дворец “Палаццо Пиколомини“, Катедралата,която представлява рядко по изящество равновесие между готика и ренесанс, „Палаццо Борджия“. Ще имаме възможност да опитаме и едно от най-вкусните италиански сирена“пекорино ди Пиенца“. Следващата ни спирка ще бъде в Монтепулчано. Това очарователно средновековно градче, разположено високо на един от тосканските хълмове е било дълго време резиденция на заможни тоскански семейства. Входът към Стария град става през една от двете внушителни градски порти Порта ал Прато или Порта делла Фарина, които отвеждат до централния площад „Пиаца Гранде“, където са разположени красивите сгради на „Палацо Комунале“, „Палацо Таруджи“, катедралата“Санта Мария Асунта“. Точно тук, а не във Волтера са снимани едни от на-романтичните и същевременно най-страховити сцени от епизода „Новолуние“. Градът се слави с производството на едно от най-популярните червени вина – Нобиле ди Монтепулчано. Връщане в хотела. Нощувка.

08.08.2018: Закуска. Отпътуване и разглеждане на Сан Джиминяно - известен като „градът на изящните кули”, който през XIVв. са били 70. Днес те са 14 наброй като най-високата датира от 1311 г. - Торе Гроса, извисяваща се на 44 м височина. Туристическа програма в града. През красивата и внушителна Порта „Сан Джовани“ ще достигнем до двата главни площада „Пиаца де ла Чистерна“ и „Пиаца Дуомо“, където са Комуналния дворец, Палацо дел Подеста и църквата „Коледжата“ – съхранили безброй произведения на изкуството. Свободно време, в което можете да минете през някоя джелатерия и задължително да вкусите от най-финото бяло вино в Италия – „Вернача от Сан Джиминяно”, което е част от градския архив още от 1276 г. Отпътуване за красавицата Сиена - готическа, лирична и неземна. Туристическа програма: ветрилообразният площад “Дел Кампо“ с Фонтана на радостта, дело на архитекта, който служи за пример на големия Микеланджело - Якопо дела Куерча. Готическият „Палацо Публико“, който векове наред е бил седалище на Градската управа, а днес в него се помещават Кметството и Градският музей. Там на 102 метра височина се издига кулата „Манджа” - една от най-високите кули в Италия. Това е мястото, където се провежда най-известното в Италия конно надбягване – Палио, пуснало корени дълбоко в сърцето на всеки местен жител. Катедралата на Сиена е не само една от най-красивите църкви в цяла Италия, но и истинска съкровищница на изкуството с творби на Никола и Джовани Пизано, Микеланджело, Бернини, Донатело. Нощувка.

09.08.2018: Закуска. Отпътуване и разглеждане на Флоренция - люлката на Западноевропейския Ренесанс, където са творили не един и два гениални умове: Микеландежело, Леонардо да Винчи, Ботичели, Брунелески, Мазачо... Туристическа програма: църквата “Санта Кроче”, в която са погребани над 300 знаменити флорентинци – хора на културата, науката и политиката, сред които Данте Алигери, Галилео Галилей, Микеланджело Буанароти; пиаца „Дуомо”, гордееща се с катедралата “Санта Мария дел Фиоре” /Св.Дева Мария с букет лилии в ръцете/ - една от най-големите църкви в света, Камбанарията на Джото (82 м), площад „Синьория”, Палазо Векио, Понте Векио, къщата на Данте Алигиери. По желание и с предварителна резервация посещение на галерия „Уфици”, сред съкровищата на която са произведения на Джото, Чимабуе, Ботичели, Микеланджело, Рафаело, Тициан, Рубенс, Ван Дайк, Джорджоне, Гойя, Каналето и др. Отпътуване за Милано. Нощувка в района.

10.08.2018: Закуска. Трансфер до летището в Милано. В 09:10ч. отпътуване от Милано за София Пристигане в София в 12:15ч. По желание трансфер за туристите от Пловдив и Хасково.

Цени:
Възрастен
в двойна/ тройна стая – 995 лв


Отстъпка – 70 лв. от посочената цена за записвания до 28.02.2018 г. или до изчерпване на промоционалните места.

Цената включва:
* самолетен билет София – Милано – София на AK Wizz Air
* летищни такси
* салонен багаж с макс. размери 55 x 40 x 20 см
* 7 нощувки със закуски в хотели 3*
* Автобусен транспорт по програмата
* Туристическо обслужване на български език
* Медицинска застраховка

Цената не включва:
* Регистриран багаж до 20 кг – 140 лв.
* трансфер от/до летище София за туристите от Пловдив и Хасково – 50 лв. /в двете посоки/
* посещение на Национален парк „Чинкуе Терре” – 35 евро / 69 лв. (предплаща се задължително)
* галерия “Уфици” с екскурзовод на бълг. език при група от минимум 20 туристи - 35 евро/69 лв. - заявява се при записване за екскурзията и се заплаща с окончателната вноска.
* градски транспорт и слушалки във Флоренция – около 6 евро
* сити такси – заплащат се на място в хотелите
* Билет за корабче до Беладжо – 27 евро / 53 лв. (предплаща се задължително)
* Билет за корабче от Лаго Маджоре до „Изола Бела“ и „Изола Мадре“ и с включени входни такси за дворците - 45 евро / 88 лв. (предплаща се задължително)
* Посещение на Национален парк „Чинкуе Терре“ с кораб – 45 евро / 88 лв. (предплаща се задължително)
* фуникуляр до Брунате /по желание и при минимум 15 желеащи/ – 5.50 евро*;
* входните такси на посещаваните туристически обекти
* разходи от личен характер
* застраховка „отмяна на пътуване”

Необходими документи:
* валиден задграничен паспорт или лична карта - копие се представя в офиса на фирмата с последната вноска; визи не се изискват.
* за деца под 18 години - нотариално заверена декларация от двамата родители, че са съгласни детето им да пътува зад граница - попълва се по образец.

Забележка:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 40 плащащи пълната такса. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи. Срок за уведомяване на туристите за непостигнат минимум – 7 дни преди датата на заминаване.
* Допълнителните услуги се заявяват и заплащат предварително и се потвърждават при минимум 15 туристи.
* Програмата изисква ползването на градски транспорт.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.