Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


Кения - Сафари Кифару

2314.00 лв.

Тип оферта Екскурзии
Дестинация Кения
Дати 02.08 - 02.08, 2012
02.09 - 10.09, 2012
02.10 - 10.10, 2012
02.11 - 10.11, 2012
02.12 - 10.12, 2012
Транспорт Самолет
Маршрут Найроби - Суийтуотърс - Абърдарес - езерото Накуру - Найваша - Масай Мара - Найроби
За контакт Никона Травел Еоод
Тел: 4951505, 9805141
 Изпрати запитване


ДАТИ И ЦЕНИ

8 дни / 6 нощувки

1 ден: София > Амстердам > Найроби
Полет София - Амстердам - Найроби 07:20 - 09:15 / 10:25 - 20:30.
Пристигане в Найроби, посрещане на летището и трансфер до хотела. Нощувка в хотел Sarova Stanley / Fairview.

2 ден: Найроби – Суийтуотърс
Закуска в хотела. Отпътуване за резервата Суийтуотърс към подножието на планината Кения, прекосявайки екватора при Нанюки. Пристигане за обяд в лоджа Sweetwaters Tented Camp. Почивка. В късния следобед излизане на сафари и посещение на при¬юта за шимпанзета и на черния носорог Морани. Суийтуотърс е единственият по рода си приют за шимпанзета, спасени от конф¬ликти в района на големите езера. Тук за тях се пола¬гат огромни грижи. В момента в резервата живеят 26 шим¬панзета – сирачета. Той е разположен в подножието на плани¬ната Кения и през него протича река Уасо Ниеро (кафява вода). Тя преминава през северните резервати, създавайки оазис от зеленина, а водите й привличат дивите животни към бреговете: огромни стада слонове, които през сухия период копаят с хоботите си дълбоки дупки по брега на реката, търсейки вода, лъвове, леопарди, жирафи, зебри, камили, кози и др. Тук се срещат ви¬дове, които населяват само сухите части на северна Кения (н.р. антилопа геренук, която се изправя на задните си крака за да се храни). Вечеря и нощувка в Sweetwaters Tented Camp.

3 ден: Суийтуотърс - Абърдарес
Закуска. Отпътуване за националния парк Абърдарес. Той представлява планинска верига, която започва от Найроби, дълга е 160 км., най-високата й част е 3998 м. Пътят по който минават туристите е 3350 м., разполо¬жен е между две планини и е царство на антилопите. Много от видо¬вете не се срещат другаде. Има слонове и леопарди, ко¬ито из¬лизат на лов вечер. Природата е великолепна - гъсти гори с изключителна алпийска растителност-мутанти, ледено студени потоци и блатисти местности - дом на застрашения от изчезване черен носорог. Територията на парка съществува на картите от 1950г., когато принцеса Елизабет става Кралица на Англия до¬като е на сафари в Абърдарес. Пристигане за обяд в Outspan Hotel. След обяд трансфер с бусче на хотела до ло¬джа Treetops, за вечерно сафари и наблюдаване на дивите животни от територията на лоджа. Вечеря и нощувка в Treetops.

4 ден: Абърдарес – езерото Накуру или Найваша
Връщане от Treetops с бусчето до Outspan Hotel за закуска. От¬пътуване с шофьора-екскурзовод към долината на езерата. Тук се намира Великият разлом, видим от Луната, природен фено¬мен - огромна цепнатина с дължина 6000 км., която започва от Сирия в Югозападна Азия и преминава през Мозамбик в Източна Африка надолу по Африканския континент. Присти¬гане за обяд в лоджа на езерото Накуру - наблюдаване на уникалния спектакъл, изпъстрен с феерия от багри - хиляди фламинго като пулсиращ розов килим покриват езерото - един от най-популярните изгледи от Кения. Има около 400 вида обита¬тели, сред които: корморани, пеликани, сини рибарчета и други птици, хранещи се с риба, бе¬лия и черния носорог, хипо¬потама, различни видове глигани и диви прасета, зебри, би¬воли, жирафи. Този район предлага една от най-добрите въз¬можности да се види леопард, готвещ се да улови плячката си при залез слънце. Има няколко огромни лъва. Следобед сафари и наблюда¬ване на дивите животни и птици. Вечеря и но¬щувка Sarova Lion Hill Game Lodge ИЛИ отпътуване за езе¬рото Найваша. Про¬тивоположно на Накуру, то е сладководно и е дом на биволи, хипопотами, зебри, газели, жи¬рафи и хиляди птици, орли, черни щъркели и др. Вечеря и но¬щувка на езерото Найваша в Lake Naivasha Simba Losge или Lake NaivashaGreat Rift Valley Golf Resort.

5 ден: езерото Накуру или Найваша - Масай Мара
След закуска тръгване на запад. Минаване покрай Маунт Лонгонот - кратер на спящ вулкан, обграден от вулка-нични каньони. Пътуване през Нарок и пристигане за обяд в лоджа на националния резерват Масай Мара - най-големият резерват в Аф¬рика с площ от 1519 кв. км. Той е разположен в югозападната част на Кения и се явява естествено продължение на долината Серенгети в Танзания. Покрит е от савана, открити равнини и крайречни гори, обитавани от 80 вида млекопитаещи: зебри, жирафи, газели, антилопи, хиени, чакали, пантери. Горите – от маймуни и хиляди птици (над 450 вида). Най-голям интерес представлява “Голямата петорка” слон, лъв, бивол, хипопотам и носорог, а най-грандиозният природен спектакъл е “голямата миграция от Серенгети”. Всяка година от юли до октомври на север хоризонта се покрива от 200 000 зебри и общо 1.3 млн. диви животни прииждащи на стада в търсене на свежа трева. В късния следобед сафари. Вечеря и нощувка в Mara Simba Lodge / Sarova Mara Tented Lodge / Siana Springs Tented Camp / Ilkelani Camp.

6 ден: Масай Мара
Рано сутринта и в късния следобед сафари. Закуска, обяд и вечеря. До¬пълнителни мероприятия на парка: среща с местните пле¬мена, разходка с балон и др. Mara Simba Lodge / Sarova Mara Tented Lodge / Siana Springs Tented Camp / Ilkelani Camp.

7 ден: Масай Мара – Найроби >
След закуска отпътуване за Найроби. Пристигане следобед и трансфер до ресторант Карнивор. Вечеря - богат избор от различни видове меса, салати, сосове и местния коктейл “дава”. Транс¬фер до летището. Полет от Найроби в 22.55.

8 ден: Амстердам > София
05:30 кацане в Амстердам. Полет Амстердам - София 10:40 - 14:10.ДАТИ И ЦЕНИ

Още програми за Кения
Кения - Сафари Кибоко
Кения - Сафари Кифару
Кения - Сафари Килиманджаро

Никона Травел ЕООД