Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


Кения и Танзания! Пътешествие из големите африкански резервати!Тип оферта Екскурзии
Дестинация Найроби, Кения
Дати Постоянна оферта
Транспорт Самолет
За контакт МИЕЛ ООД
Тел: 029157717, 0291557711
 Изпрати запитване


Кения и Танзания! Пътешествие из големите африкански резервати!

Ден 1 София - Найроби

Пристигане в Найроби. Посрещане и трансфер до избраният хотел. Нощувка.

Ден 2 Найроби - Масай Мара

Пътешествието започва с отпътуване от Найроби към най-известният резерват на Кения - Масай Мара.
Пристигане в базовият лагер по обед. Денят продължава с фото сафари.
Масай Мара е един от най-богатите резервати в света, известен с голямо разнообразие на разновидности от африкански диви животни и птици. Африкански антилопи, биволи, зебри, жирафи, слонове и преследващите ги хищници - лъвове и хиени изобилстват на територията на Мара. Връщане в базовият лагер и нощувка. (хотел/ луксозен палатков лагер).

Ден 3 Масай Мара

Рано сутринта Ви очаква полет с балон над събуждащата се природа. От коша на балона се открива вълнуваща панорамна гледка при изгрева на слънцето и възможност за наблюдение и проследяване навиците на дивите животни в естествената им среда. Връщане за обяд и следобедно сафари с джипове в преследване и близки срещи с обитателите на резервата. Със сигурност ще видите стадата с грациозни и бързи газели, спокойно преминаващи край Вас семейства на зебри или слонове, при добър късмет може да срещнете и царя на джунглата, а край естествените водоеми ще снимате огромните хипопотами и лениво придвижващи се крокодили, както и розово фламинго и много други ярко оперени птици. Привечер връщане в базовият лагер, вечеря и нощувка.

Ден 4 Масай Мара-Great Rift Valley

В този ден пътешествието продължава към езерото Накура в Голямата рифтова долина.
Голямата рифтова долина е едно от геоложките чудеса на света, място, където земните тектонични сили се опитват да създадат нови плочи, разделяйки старите. Тук се намира Килиманджаро с най-високия връх в Африка – угасналия вулкан Ухуру (Кибо). Освен него, по рифта са разположени загасналите вулкани Кения, Лонгонот, Сусва, Меру и много други.
Езерото Накура е природен национален парк на Кения с изключително богато био разнообразие от редки птици и бозайници.
След обяда преживяванията продължават със сафари за носорози, най-високите в света жирафи ”Ротшилд”, изключително редките и заплашени от изчезване водни козли, антилопата Импала и още много край езерни обитатели, а по короните на дърветата се гонят игривите черно бели колобоси (маймуни). Привечер се отправяте към базовия лагер до езерото Накуру или Найваша за вечеря и нощувка.

Ден 5 Great Rift Valley – Национален резерват Амбосели

Отпътуване рано сутринта през Найроби към следващата точка на пътешествието - Национален парк Амбосели, разположен на 240км. югоизточно от столицата в подножието на планината Килиманджаро. Пристигане по обяд и след кратка почивка се тръгва на обиколка из резервата с възможност за изучаване живота на слоновете. Връщане в базовия лагер (Туристически хотел / луксозен палатков лагер) за вечеря и нощувка.

Ден 6 Амбосели

Събудете се рано сутринта, за да се насладите на първите гледки на заснежените върхове на планината Килиманджаро, които се показват изпод облаците. След закуска се тръгва на обиколка за опознаване на резервата Амбосели, който се гордее с пет различни региона, представящи дивите животни в тяхната естествена среда и сред панорамата на ширналата се равнина погледа обхваща всяко движение от реалния им живот. Камерите улавят играта на забавните африкански глигани, наблюдаващите ги чакали, павиани, лъвове и гепарди. Завръщане в лагера след изпълнения с преживявания ден за вечеря и нощувка.

Ден 7 Амбосели – Езерото Маняра

Прекосява се Танзания, за да се достигне до езерото Маняра - разположено на дъното на силно сеизмичната Източноафриканската разломна долина и приклещено сред кафеникаво червените скали на рифтовата стена. По пътя се спира за обяд в Аруша. Аруша е „сафари столицата“ на Танзания. Градът е изходен пункт за достигане до най-известните туристически обекти в страната – националните паркове и защитени територии, като Килиманджаро, Нгоронгоро, Серенгети, Таранжир или Езеро Маняра. Всички те са разположени на лесно достъпно разстояние от града. Езерото Маняра е естествен биосферен резерват славещ се с невероятно богатото си разнообразие от познати и редки видове растителност и животински видове. Панорамата и гледките, които се наблюдават са красиви и запомнящи се. Настаняване в лагера за почивка след дългото пътуване. Вечеря и нощувка.

Ден 8 Езерото Маняра – Серенгети

Рано сутринта денят започва със сафари с фотоапарат и камера, като по късно пътуването продължава към прословутия резерват Серенгети.
Наименованието Серенгети произлиза от думата "siringet", която на езика на Масаите означава „Безкрайна равнина”. Обширната савана на резервата е сцена на непрекъснати миграции на тревопасните животни в търсене на храна и убежища. Придвижващите се големи стада от слонове, носорози, жирафи, зебри, антилопи и биволи и много други са следвани от лъвове и леопарди, хиени, гепарди и грабливи птици. Наблюдаването на миграцията, а също и живота на местното население в резервата е вълнуващо преживяване. Обяд, вечеря и нощувка в хотел/палатков лагер в Серенгети.

Ден 9 Серенгети

Още един ден преживявания сред природата на Серенгети. Сутрешното и следобедно сафари проследяват пътя на големите стада и преминавайки през великолепни природни панорами и тревни равнини с богата растителност и осигуряват възможност за наблюдение на живота на тревопасните обитатели и ловните инстинкти на дебнещите ги гепарди, лъвове и други африкански хищници. Обяд, вечеря и нощувка в хотел/палатков лагер в Серенгети.

Ден 10 Серенгети – Нгоронгоро

След закуска се пригответе за отпътуване към другият голям природен резерват Нгоронгоро. Първата спирка е в дефилето Олдувай, което прилича на дълъг сух ров, изрязан дълбоко сред заобикалящите го равнини. Олдувай е Пале антроположкия парк и е истинска археологическа съкровищница в която са открити и продължават да бъдат откривани едни от най-древните находки за историята на света на повече от 2 милиона години. Там са намерени и прословутите останки на хуманоида "Сръчен човек" (Handy Man), датирани на 1,6 милиона години.
След обяд пикник и се продължава към Нгоронгоро – най-големият вулканичен кратер на земята. Неговата съвършена куполообразна форма е с диаметър 20 км. Дъното на кратера е с площ от 260 кв.км и там живеят около 30 000 диви животни. Пристигане, вечеря и настаняване в лагера (хотел/ луксозна палатка)

Ден 11 Нгоронгоро

Този ден е изцяло отделен за изучаване живота на обитателите на Нгоронгоро и възбужда духа на природо изследователите. Богатата растителност и тук предлага дом и прехрана на многобройни стада тревопасни животни, а те от своя страна привличат хищните лъвове, хиени, леопарди и др. Тук се наблюдава полета на една от най-големите летящи птици в света „ Кori bustard” чиито размах на крила достига до 2,4 метра.
Обяд, вечеря и нощувка в лагера (хотел/ луксозна палатка)

Ден 12 Нгоронгоро - Таранжир

Сутринта отпътуване към следващата точка от пътешествието - Националният парк Таранжир в Танзания. Растителността тук е представена от обширни затревени равнини, крайречни гори, широки речни и савани, хиляди баобаби, акации и колбасово дърво, а фауната е също толкова богата и разнообразна, включвайки почти всички видове африкански животни и птици. Леопардите са едни от най-опасните хищници на парка. Обикновено преследват импалите и газелите, но се задоволяват и с плячка от дребни животни - зайци, диви птици и дори бабуини.
Обяд, вечеря и нощувка в лагера (хотел/ луксозна палатка)

Ден 13 Таранжир - Найроби

След обилна закуска, връщане до Аруша за обяд и след това отпътуване за Найроби. Пристигане в Найроби късния следобед. Нощувка в хотел в Найроби.

Ден 14 Найроби – Отпътуване

Прекарайте сутринта в свободното време и опаковане. Обяд в ресторант Carnivore. Последен трансфер обратно до летището за полета Ви към София.

Дати на пътуване – Определят се от Вас!
Продължителност на престоя – Колкото Вие пожелаете!
Маршрут на пътешествието – Съобразено с Вашите изисквания!
Настаняване и услуги на място - консултирани и избрани от Вас!
Цената се определя от всички заявени от Вас услуги по програмата!