Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


Кипър - Островът на Афродита -промо цени

529.00 лв.

Тип оферта Екскурзии
Дестинация Ларнака, Кипър
Дати 28.02 - 31.03, 2020
Транспорт Самолет
База BB
За контакт Домика Тур
Тел: 029523404
 Изпрати запитване


Кипър - Островът на Афродита -промо цени

* ФАМАГУСТА * САЛАМИН * КИРЕНИЯ * НИКОЗИЯ * БЕЛЛАПАИС

В Кипър слънцето е Ваш постоянен спътник. Известен е като острова налюбовта, защото според митологията на него е родена богинята Афродита.Културните и исторически забележителности, приятното време, уникалнатаприрода правят средиземноморския остров идеална дестинация за почивка и екскурзия.

ДЕН 1 | Полет София – Анталия – Никозия
Вашият екскурзовод ще Ви посрещне с „Добре дошли“ и ще Ви съпроводи до гр.Фамагуста – перлата на Кипър. Настаняване в избрания хотел в района на Фамагуста.

ДЕН 2 | Фамагуста
Закуска. Ще имате възможност да разгледате красивия пристанищен град смножество сгради в средиземноморски стил и великолепен плаж. Фамагустае популярна дестинация и привлича хиляди туристи всяка година. Ще посетитеисторическата част – стария град, ограден със стени от XVI в. Смята се, че нацитаделата се е разиграла драмата от безсмъртната творба на Шекспир „Отело“.Кулата предлага невероятна гледка към пристанището. Някогашната катедрала „св.Никола“ – образец на средновековна френска готика, преди пет века е превърнатав джамия и носи името на османския завоевател на острова Лала Мустафа паша.Свободно време. Нощувка в района на Фамагуста.

ДЕН 3 | Свободно време или полуостров Карпас(екскурзия по желание)
Закуска. Имате възможност да посетите и обядвате на полуостров Карпас (заплащане на място), намиращ се в североизточната част на острова. Поради своятауникална флора и фауна полуостровът е защитена зона. По време на обиколкатаще видите манастира „св. апостол Андрей“. Св. Андрей е брат на св. Петър и единот апостолите на Исус. Манастирът е забележителен паметник наисторическотои културно наследство на острова. Стените му буквално се мият от вълните наСредиземно море. Основната част на манастира е построена през XII в. Следвапътуване през очарователните околности и селцата на Карпас. Оттам ще сенасладите на прекрасна гледка към полуострова. Нощувка в района на Фамагуста.

ДЕН 4 | Саламин – манастир "Св. Варнава" – Кирения
Закуска. Посещение на манастира „св. апостол Варнава“. Апостол Варнава еедин от първите левити, приели християнството. Той е сред седемдесеттебогоизбрани апостоли и е основател на Кипърската църква. Умира в Саламинпрез 61 г. като мъченик, затова се чества като национален светец. През 478 г.
мощите му са пренесени в основания манастир „Апостол Варнава“. Ще посетитеи руините на древния гр. Саламин. Добре запазени са останките от гимназиума,амфитеатъра и банята. Следобед ще посетите фабрика за килими, където ще сезапознаете с цялостния производствен процес от извличането на суровината –коприна, памук или вълна – до готовия изтъкан продукт. Пътуването ще продължикъм Кирения. Нощувка в района на Кирения.

ДЕН 5 | Свободно време или Пафос(екскурзия по желание)
Закуска. Любезните ни партньори Ви предлагат екскурзия до южната част на островав района на гр. Пафос (заплащане на място), който според гръцката митология еродното място на богинятаАфродита. Ще пътувате до Никозия, където ще пресечете„Зелената линия“, разделяща столицата на две. Ще продължите пътуването си доПафос, за който се смята, че през I век от н. е. е бил посетен от апостолите св. Павели св. Варнава, както и от св. апостол и евангелист Марко. Ще посетите базиликата„Агия Параскеви“ и гробниците от IV век пр.н.е., където са погребани някогашницаре и сановници. Не пропускайте да разгледате мозайките в археологическияпарк, едни от най-старите, датиращи между II и V век. Обяд в местен ресторант,свободно време и връщане в хотела. Нощувка в района на Кирения.
ДЕН 6 | Кирения
Закуска. Ще посетите най-модерния град на Северен Кипър – Кирения, красивпристанищен град на средиземноморското крайбрежие. Това е най-богатият нарастителност град на острова. Първо ще разгледате замъка св. Иларион, известенс това, че е вдъхновил Уолт Дисни при проектиране на замъка на "Снежанка иСедемте джуджета". Безспорно най-голямата крепост на острова, замъка предлагаспиращ дъха панорамен изглед към крайбрежието. Ще продължите към абатствоБеллапаис (абатството на мира), шедьовър на готическото изкуство. Накрая щеоткриете пленителния стар град Кирения. След като посетите най-интереснитеместа като пристанищната крепост и музея на корабокрушението, ще се насладитена свободно време, за да разгледате сами Кирения. След като посетите най-интересните обекти, като крепостта Харбър и музея на корабокрушенията, щесе насладите на малко свободно време да разгледате самостоятелно Кирения.Ще имате и възможности за пазаруване основно на кожени изделия на отличницени. Нощувка в района на Кирения.

ДЕН 7 | Никозия
Закуска. Очаква Ви незабравима екскурзия до Никозия – най-големият гради столицата на остров Кипър. Никозия е разделена на две от т.нар. „Зеленалиния“ – демилитаризирана зона с дължина 180км, охранявана от войски наООН. След падането на Берлинската стена тя е последната от този вид. През 2007г. части от границата са разрушени в южната ú половина. Ще имате възможностда разгледате венецианските стени, които обграждат Стария град. Построенипрез XVI в., по време на венецианското владичество на острова, те са основнатуристическа атракция, тъй като са едни от най-добре запазените ренесансовистени в източното Средиземноморие. Ще имате възможността да разгледатеотвън катедралата „св. София“, превърната в „Селимие джамия“, отвън ще видитеи джамията на Ахмет Паша, която е преустроена римокатолическа църква. Ще сенасладите и на атмосферата и на прочутия Буюк Хан Кервансарай, построен прездалечната 1572 г., където днес се помещават кафенета и сувенирни магазини. Щеимате възможност да обядвате в традиционен ресторант. Ще разполагате съссвободно време за самостоятелна обиколка на двете части на града - гръцката итурската. Следобяд отново ще имате време за пазаруване, особено на известнитекипърски бижута. Нощувка в района на Кирения.

ДЕН 8 | Полет до България
Закуска. Трансфер до летището и полет до София.

цена на човек в двойна стая

До 15.02.2020г. предлагаме промо цени

дата - цена на човек в двойна стая в лева

23.02.2020 -539 лв
01.03.2020 -529 лв

08.03.2020 -549 лв

15.03.2020 -609 лвЦената за избраната дата включва:

- Полети с реномирана авиокомпания
- всички летищни такси
- БАГАЖ - 20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж.
- TРАНСФЕР с модерен автобус с климатик.
- НАСТАНЯВАНЕ - специално за Вас сме избрали отлични 3*хотели според местната категоризация.
- ХРАНА - 7 богати закуски на блок маса.
- ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.

Цената не включва:

- Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евроза лица до 65 г.: 12,00 лв. За лица, навършили 66 г., застраховката се заплаща вдвоен размер.
- Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая): 299,00 лв.
- В цената не е включен бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор;

препоръчваме:

- "Пакет 7 богати вечери" – 199,00 лв.;
- Застраховка "Отмяна на пътуването"- по желание


* Посочените цени са на човек и са валидни при записване на двама души, настанени в двойнастая. До изчерпване на местата
*Депозит при направа на резервация: 100,00 лв. на човек.- Фамагуста – 3 нощувки в хотел LONG BEACH RESORT 3*
- Кирения– 3 нощувки в хотел RIVERSIDE GARDEN RESORT 3*