Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


КИТАЙСКА ПРИКАЗКА - Пекин, Сиан, Шанхай - 11 нощувки

5545.00 лв.

Тип оферта Екскурзии
Дестинация Пекин, Китай
Дати 19.09 - 30.11, 2023
Транспорт Самолет
Маршрут София - Истанбул - Пекин
База BB
За контакт Doors Travel
Тел: 02/417-33-77, 0895/07-11-13
 Изпрати запитване


3.12.2023 BB 5545 лв.
10.01.2024 BB 5545 лв.
26.02.2024 BB 5545 лв.
07.03.2024 BB 5835 лв.
31.03.2024 BB 5835 лв.
30.04.2024 BB 5735 лв.Ден 1: София - Истанбул
Среща на летище София, Терминал 2. Полет София - Истанбул - Пекин с Турските авиолинии. Пристигане в Истанбул в 00,05 ч.
Ден 2 Истанбул - Пекин
В 02,10 ч. - полет Истанбул - Пекин. Пристигане в китайската столица Пекин в 16.15 ч. Трансфер до хотел. Свободно време с възможност за първи впечатления от Пекин. Нощувка в Пекин.
Ден 3 Пекин
Закуска. Посещение на площад Тянанмън- най-големият централен площад в света,Тук на 01.10.1949 г. е провъзгласено създаването на КНР. В центъра на площада се издига паметникът на Народните герои и мавзолеят на Мао Дзедун. В северната му част се намира вратата Тиенанмън (Портата на небесното спокойствие), която е била главен вход към Императорския дворец - или т.нал. „Забранен град”- с 800 сгради и 9999 зали, резиденция на 24 императори в периода на династиите Мин и Цин.Посещение на Небесния храм - един от символите на Пекин. Оттук минските и цинските императори, като върховни жреци, са отправяли молитви към небето за мир и плодородие два пъти в годината Обяд.Свободно време. Нощувка в Пекин.
Ден 4 Великата китайска стена
Закуска. Денят е предвиден за посещение на Великата китайска стена, символът на китайската цивилизация, едно от седемте чудеса на света, най-известното и грандиозно съоръжение на древната цивилизация с дължина 6,500 км., което се простира от пустинята Гоби до Източно Китайско море.Изкачването с лифт се доплаща.Обяд.Нощувка в Пекин.
Ден 5 Пекин - Сиан влак
Закуска. Следва трансфер до жп гарата. Пътуване с високоскоростния влак от Пекин до Сиан-старата столица на Китай.Пристигане в Сиан.Трансфер до хотела. Нощувка в Сиан.
Ден 6 Сиан - Теракотената армия
След закуска ще имате възможност да посетите “осмото чудо в света” - прочутата теракотена армия, състояща се от над 7500 фигури в естествен ръст на войни: генерали, офицери, пехотинци, стрелци, коне и каляски - истинско произведение на изкуството,намиращо се на изкуствен хълм близо до Сиан.Построена е по заповед на император Цин Шъхуан, за да го охранява в задгробния му живот, в който той искал да притежава същата власт и военна сила, които имал приживе. Най-удивителен е фактът, че император Цин, за да избегне човешки жертвоприношения за първи първи път замества живи хора - войници и императорски служители, с теракотени фигури.Теракотената армия е открита през март 1974 г. от фермер и днес е сред задължителните обекти за посещение в Китай.Обяд.Разходка в живописния мюсюлмански квартал.Нощувка в Сиан.
Ден 7 Сиан-сити тур
Закуска.Посещение на музея на Сиан, в който се съхраняват скъпоценни каменни резби и скулптури, както и макет на гробницата на Император Цин Шъхуанди, обединил страната и превърнал я в Империя.Продължаваме със спирка при древните крепостни стени на Сиан- най-добре съхранените и най-старите градски стени,датиращи от 194 г пр. Хр.Южната и Северната порта са двата основни входа към т.нар.вътрешен град.Обяд. Разглеждане на Голямата пагода на дивата гъска, издигната по желание на император Гаодзун, за да приюти ръкописите и картините, донесени от монаха Сюан Дзан от Индия. Нощувка в Сиан.
Ден 8 Сиан - Чънду влак
Закуска. Следва трансфер до жп гарата. Пътуване с високоскоростния влак от Сиан до Чънду - столица на провинция Съчуан,западен Китай. Трансфер до хотела. Нощувка в Чънду.
Ден 9 Чънду
Закуска. Посещение на центъра за развъждане и отглеждане на панди, където ще имате рядката възможност да се докоснете до естествената среда на 86 панди.Разглеждане на едни от най-старите и най-добре запазени будистки храмове в Китай манастирът Уъншу и храма Дачи.Обяд.Разходка в парка Ренмин,датиращ от 1911 г.с площ от 112 639 кв. м.Нощувка в Чънду.
Ден 10 Чънду
Закуска.Разходка с лодка до 71 метровата статуя на Буда Майтрей в Лешан- една от най-високите статуи на Буда и в продължение на повече от хилядолетие е била най-високото скулптурно произведение в света. Тя е изсечена в дълбочина в скали в планината Лин Юн Шан, където се стичат три реки в китайската провинция Съчуан.Лицето на Буда (Майтрей) е насочено към разположената отсреща свещена планина Емейшан,главата му ,висока 15 м.,се извисява наравно с планината,а стъпалата му се допират до реката.Изградена е по време на династията Тан през 713 г.в продължение на 90 години.Обад.Продължаваме с разходка по старата ул.Джинли с антикварни магазинчета.Нощувка в Чънду.
Ден 11 Чънду - Шанхай
Закуска.Трансфер до летището и полет Чънду - Шанхай.Ппистигане в Шанхай- най-големият град в страната и един от най-големите в света, разположен в делтата на река Яндзъ.Огромен мегаполис,сочен за важен финансов и културен център на Китай, а така също и най-голямото товарно пристанище в света. Трансфер до хотела. Нощувка в Шанхай.
Ден 12 Шанхай
Закуска.Програма в Шанхай - моста Нан Пу и Бунд - крайбрежен булевард с впечатляващи сгради от 19 и 20 век,сочен за символ на града, известен с типичната си колониална архитектура от времето на първите заселници;Храма на Нефритения Буда-най-големият действащ будистки храм, построен през 1882 г. по време на династията Сонг от будистката секта Чан, за да бъде вечен дом на две нефритени статуи, донесени от Бирма - Седящия и Полегналия Буда; градината Ю Юан-“щастливите градини” - един от най-ярките примери за изящество на архитектурата от времето на династията Мин. Обяд.Посещение на фабрика за коприна.Нощувка в Шанхай.
Ден 13 Шанхай- Джуджаджао,наричан "Шанхайска Венеция" - полет през Истанбул
Закуска.Отпътуване за древния воден град Джуджаджао,наричан "Шанхайска Венеция",заради многото си каменни пътеки, мостове и лодки.Разположен на 55 км от суетата и забързания начин на живот в Шанхай, Джуджаджао е бил важен търговски център в околността и много от къщите датират от времето на династиите Мин и Цин. Много от каналите са били използвани за превоз на стоки с лодки и шлепове или възможност за допълнителни атракции в Шанхай - Телевизионната кула “Перлата на Изтока”, четвъртата по височина телевизионна кула в света и круиз с лодка по река Хуанпу. Вечерта - трансфер до летището за полет Шанхай - Истанбул.
Ден 14 Истанбул - София
Сутринта полет Истанбул-София.Пристигане в 09,00ч.

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):
Превозвач: Turkish airlines
София - Пекин
21,35 - 16,15/+1 ден/
Шанхай-София
22,25 - 09,00/+1 ден/
Полетът е с прекачване в Истанбул
Трансфер летище - хотел - летище:
Продължителност - около 1 час в посока от летището до хотелите с автобус 3*/4*.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София - Истанбул - Пекин/Шанхай - Истанбул - София с полет на Turkish Airlines;

Регистриран багаж до 23 кг;

Летищни такси;

Всички трансфери упоменати в програмата;

3 нощувки със закуски в Пекин в Qianmen Jianguo hotel 4* или подобен;

3 нощувки със закуски в Сиан в Grand Park Xi’an Hotel 4* + или подобен;

3 нощувки със закуски в Dorsett Grand Chengdu 4* или подобен;

2 нощувки със закуски в Шанхай в хотел Shanghai SSAW Boutique (Hongkou) hotel 4* или подобен;

7 обяда в местни ресторанти по време на обиколките + 1 безалкохолна напитка описани в програмата;

Обиколка на Пекин с посещение на Летния имперски дворец, Храма на Небето, Великата китайска стена и Забранения град;

Програма в Чънду - посещение на центъра за разходка в парка Ренмин с включена входна такса;

Разходка с лодка до 71 метровата статуя на Буда Майтрей в Лешан;

Обиколка на Сиан с посещение на Теракотената армия, Пагодата на Голямата дива гъска и крепостните стени с включени входни такси;

Обиколка на Шанхай с посещение на Градините „Ю Юан“, Храмът на нефритения Буда и воден град Джуджаджао наричан "Шанхайска Венеция" - пътуване с лодка;

Билет за високоскоростен влак 2-ра класа Пекин-Сиан-Чънду без услуга за регистрация на багаж;

Екскурзоводско обслужване на английски и превод от водача на български език;

Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евронинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А).

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С DOORS TRAVEL!!!

Doors Travel Ltd.
1000 Sofia, Bulgaria
phone: +359 2 / 417-33-77
mobile 1: +359 895 / 07-11-13
mobile 2: +359 895 / 00-11-28
facebook: Doors Travel
e-mail: office@doors-travel.com
www.doors-travel.com