Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


ЛУКСОЗЕН КРУИЗ ПО РЕКА НИЛ И ЕКСКУРЗИЯ СРЕД ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИТЕ НА ЕГИПЕТ

1210.00 лв.

Тип оферта Круизи
Дестинация Хургада, Египет
Дати 30.09 - 04.11, 2017
Маршрут Хургада - Кайро - Асуан - Гиза - Луксор - Ком Омбо
База AI
За контакт АЙТРАВЕЛ 2 ООД
Тел: 052 974142
 Изпрати запитване


Незабравим луксозен круиз по река Нил - Круизен кораб JAZ ROYAL Deluxe 5*+ и хотел Mirage Aqua Park & SPA 5*, Хургада

Възползвайте се от отстъпките за ранни записвания до 30.06.2017!

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ И ЦЕНА НА ТУРИСТ В ДВОЙНА СТАЯ
30.09.2017 - 1210 лева
07.10.2017 - 1210 лева
14.10.2017 - 1210 лева
21.10.2017 - 1210 лева
28.10.2017 - 1210 лева
04.11.2017 - 1210 лева

Единична стая - 1440 лева
Дете от 2-11,99 г. с 2-ма възрастни - 870 лева

ДЕН-1

Среща на Терминал 1 Летище София. 11:00ч. Директен полет до Хургада. Кацане на Летище Хургада около 14:00ч. Трансфер до хотела. Настаняване в хотела. Информационна среща с Вашия представител в хотела. Свободно време за плаж.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН-2

Закуска. Отпътуване за град Асуан. По време на пътуването се спира за почивка. По обяд пристигане в Асуан. Трансфер до Кораба. Настаняване. Обяд. Посещение на Високата стена, Големият язовир, храмът на Изида от о-в Филае и Незавършеният обелиск. Вечеря. Нощувка на кораба, акостирал на пристанището на Асуан.

ДЕН-3

Закуска. Ранно отплаване за Ком Омбо. Посещение на Ком Омбо и храмът на бог Собек. Връщане на кораба и отплаване към Едфу. Обяд. Посещение на храмът на Хор. Прибиране на корабът. Отплаване за Луксор. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-4

Закуска. Слизане от кораба за посещение на Луксор. Посещение на Луксор - древната столица на египетските фараони. Обяд. Посещение на Карнак и храмовете на Луксор. Вечерта вечеря. Нощувка на кораба, акостирал в Луксор.

ДЕН-5

Закуска. Освобождаване на каютите. Трансфер до Хургада с луксозен автобус. Настаняване в хотела. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-6

Целодневно посещение на остров Райският остров Paradise. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-7

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:
Целодневна екскурзия до Кайро и Египетските пирамиди в Гиза. (Тръгване през нощта на 6-ти срещу 7-ми ден). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-8

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Хургада за полет към България.
Допълнителни екскурзии:

Екскурзия до град Луксор

Включена в цената
Посещение на Луксор - древната столица на египетските фараони. Това е мястото, където е бил древният град Тива. Разглеждане на останките от храмовите комплекси Карнак и Луксор.
Изумителният Храм на царица Хатшепсут - единствената жена-фараон. Посещение на Долината на царете с изключително красивите 62 гробници, Колосите на Мемнон и др.
Хиляди туристи от целия свят всяка година избират Луксор за своя ваканционна дестинация, за да се насладят на тези паметници на историята и архитектурата. Луксор е идеалното място и за онези, които са решили да посетят Горен Египет. В Луксор е й крайната спирка на корабните пътешествия по река Нил. Крайречният булевард на Нил в Луксор е идеалното място за бягство от жегите.
Цената включва: двупосочен трансфер от и до кораба, екскурзоводско обслужване.


Екскурзия до Асуан - Високата стена, Големият язовир, Недовършеният Обелиск и храмът на Изида от о-в Филае

Включена в цената
На обяд пристигане в Асуан - най-южният град на Египет.Обиколката ще започне от Високата стена (High Dam) на язовир „Насър“. Високата стена е разположена на 7,3 km над завършената през 1902 година и неколкократно реконструирана Ниска стена, като увеличава значително обема на образувания от тези 2 стени язовир „Насър“. Основното предназначение на Асуанските язовирни стени е да ограничат язовира, чрез който да се регулира неравномерното течение на река Нил, предотвратявайки ежегодните разрушителни наводнения и създавайки запас от вода, която да се използва в земеделието при засушливи периоди. Те се използват и за основа на мощности за производство на електроенергия във водноелектрически централи. Изграждането им оказва значително влияние върху икономиката и културата на Египет. Туристическата обиколка продължава до недовършеният обелиск. Недовършеният обелиск е сред най-големите, създадени в древността. Висок 42 метра и тежащ почти 1 200 тона, този великолепен паметник никога не е видял дневна светлина. Проектът е изоставен, заради появила се пукнатина в камъка.
В наши дни недовършеният обелиск може да се види в скалата, в която е бил изсечен. Това от своя страна предлага поглед към каменообработващите техники на древните строители. Знаците, направени от инструментите им, все още са видими, както и линиите, маркиращи местата, където е било сечено. Днес този ценен исторически артефакт е част от музей на открито. Екскурзоводската програма ще приключи с Храма на Изида (Philae Temple). Първоначално той се е намирал на о. Филае, който днес е залят от водите на яз. Насър. Храмът е спасен и пренесен на о. Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО.
Цената включва: двупосочен трансфер от и до кораба, екскурзоводско обслужване.


Екскурзия до Ком Омбо и храмът на Собек

Включена в цената
Разглеждане на храмовете в Ком Омбо и Едфу, които са на 50 км северно от Асуан. Първият комплекс се извисява над река Нил. Храмът Ком Омбо, наречен на Бога на Крокодилите – Собек, и бога на Соколите – Херу-Ур. Ком Омбо заема мястото на древния град Па-Себек или т.нар. владението на Собек, представляващ център, издигнат в култ на бога-крокодил Собек. Храмът Ком Омбо възниква в епохата след фараоните, като основите му са положени от Птолемей VI около 180-145 г. пр.Хр., а римската епоха е времето на неговото окончателно завършване. Характерна особеност на храма Ком Омбо е неговата симетрия спрямо главната си ос, като от двете страни на входния пилон са издигнати статуите на боговете. Построен е в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите, и представлява необичаен двоен храм – на Собег, бога на крокодилите, и на Хор - на соколите.
Цената включва: двупосочен трансфер от и до кораба, екскурзоводско обслужване.


Екскурзия до Едфу и храмът на Хор

Включена в цената
След обиколката Ком Омбо екскурзията продължава към Храмът в Едфу. Храмът край Едфу е с наистина внушителни размери – с височина 36, ширина 79 и дължина 36 м.
Строителството на Храмът край Едфу е започнато през 237 г. пр.н.е., а е завършен двадесет години по-късно при династията на птолемеите в чест на Хор. Според преданията този каменен монумент е построен на мястото, където се е състояла митичната битка между Хор И Сет. Истината обаче е, че това е последният от поредицата издигнати храмове тук, като е завършен при Птолемей 12-и.
Основният строителен материал на храма е от пясъчник. Преди да бъде открит от пустинните пясъци са се подавали само пилоните на входа. Въпреки това за времето преди да бъде напълно разкопан опитни крадци са успели да отмъкнат някои ценни съставни части от светилището. Надписите по стените на древноегипетския паметник предоставят важна информация за езика, митологията и религията по време на гръко-римски период в Древен Египет.
Цената включва: двупосочен трансфер от и до кораба, екскурзоводско обслужване.


Екскурзия до Кайро и Египетските пирамиди с автобус

164 лева/ 82 лева за дете (2-11,99) - при предварителна заявка
90 $ / 45 $ за дете (2-11,99г) - при записване на място
Отпътуване от хотела много рано сутринта.Посещение на Музеят на Египет в Кайро. В музеят са показани повече от 12 000 артефакта от всеки период на египетската история. След разглеждането на музеят се насочваме към известните пирамиди в Гиза. Пирамидите в Гиза от дълго време са най-посещаваната атракция около Кайро. От времето на тяхното изграждане пирамидите в Гиза въплъщават древността, мистерията – и дават повод за невероятни хипотези. Пирамидите са единственото чудо на древния свят, което е оцеляло почти непокътнато.Погребалната голяма пирамида на Хеопс е най-старата в Гиза и най-голямата в света, изградена ок. 2500 г. пр.н.е. от близо 2,3 милиона варовикови блокове, тежащи средно по 2,75 тона и придвижвани от 100 000 роби. Трите по-малки пирамиди в съседство принадлежат на Хеопсовите царици или сестри. Сфинксът е разположен наблизо, странна фигура с тяло на лъв, лице на човек и царска брада. След разглеждане на пирамидите в Гиза , отпътуване за известният и най-голям Египетски базар.„Хан ел Халили“ в сърцето на Кайро е един от най-големите базари в света – разпрострял се на всички страни, за първи път изграден като керван сарай през 1382 г. Тук може да се намери почти всичко. Минибазари в рамките на базара са се специализирали в артикули като килими, злато, платове, парфюми и козметика, където миниатюрни гърненца с прах за почерняне на клепачите а ла Клеопатра са приготвяни от изгорени, натрошени костилки на маслини.
Цената включва: двупосочен трансфер, екскурзоводско обслужване и обяд.(Цената не включва напитки по време на обяда.)


Посещение на Райският остров - Paradise Island (разходка с корабче)

92 лева / 46 лева за дете (2-11,99) - при предварителна заявка
50 $ / 25 $ за дете (2-11,99г) - при записване на място
Разходка с моторна лодка до прекрасният Райският остров. Paradise остров е олицетворение на идеалното кътче за почивка и еко туризъм. Ще имате възможност да се насладите се на уникални морски и пустинни гледки. Островът е лишен от растителност, но пък е посипан с фин, белоснежен пясък, заобиколен е от кристална вода в сини нюанси и гледки, които са сякаш нереални. Разходката включва две спирки до коралови рифове. Възможност за плаж на острова. Обяд в ресторант на острова. Възможност за гмуркане около райските брегове на острова. Препоръчваме да носите с Вас: бански, фотоапарат, слънце-защитен лосион шапка, слънчеви очила, пари и аква обувки.
Цената включва: разходка с моторна лодка, обяд на острова ,шезлонги и чадъри.


Резервации:

Депозит 300 лв при резервация

Доплащане 21 дни преди датата на пътуване

Условия за анулации:

до 60 дни преди датата на полета: без неустойка

от 60 до 30 дни: 100лв

от 30 до 22 дни: 300 лв

под 22 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сума

Забележки:

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

Минимален брой за провеждане на програмата 100 човека.

Групата се потвърждава до 30 дни преди отпътуване.

Туристическа виза се заплаща след кацане на летището в Египет – 25.00 USD.

Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум от 6 човека.

Моля, да имате предвид, че за пътуването е необходим международен паспорт с валидност не по-малко от 6 месеца преди датата на отпътуване.

Полетно разписание:

София 11:00 Хургада 14:00
Хургада 10:00 София 13:00
Превозвач: Bulgarian Air Charter (часовете подлежат на препотвърждение)

Цената включва:

Самолетен билет София - Хургада - София с директен чартърен полет с Bulgarian Air Charter;

Летищни такси;

Регистриран багаж 20 кг и 7 кг ръчен багаж;

4 нощувки на база All Inclusive в хотел Mirage Aqua Park 5*;

3 нощувки на база със закуска, обяд и вечеря на круизен кораб Jaz Royal Делукс 5* +;

Трансфер Хургада - Асуан - Луксор - Хургада с луксозен автобус;

Трансфер летище - хотел - летище;

Екскурзия до Луксор, Карнак и долината на кралете;

Екскурзия до Асуан - Високата стена, Големият язовир, Недовършеният Обелиск и храмът на Изида от о-в Филае;

Екскурзия до Ком Омбо и храмът на Собек;

Екскурзия до Едфу и храмът на Хор;

Безплатни чадъри и шезлонги на плажа и басейна на хотела;

Анимация по време на престоя;

Wi-Fi в общите части на хотела;

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;

Представител на туроператора с български език за целия престой.

Цената не включва:

Целодневна екскурзия до Кайро и Египетските пирамиди с автобус – 164 лв. /82 лв. дете до 11,99 г.;

Посещение на Райският остров - с корабче - 92 лв. / 46 лв. дете до 11,99г.;

Напитки по време на храненията на круиза;

Туристическа виза (издавана на ГКПП, с валидност 30 дни) - 25.00 USD.

Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета. (Цените са калкулирани с параметри 600 $/ тон и 1 евро = 1.10 долара.)

Намаления:

ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ, ВКЛЮЧЕНИ В ПОСОЧЕНИТЕ ЦЕНИ!