Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


Непознатата Черноморска Турция - 4 HB (от София и Пловдив)

355.00 лв.

Тип оферта Екскурзии
Дестинация Турция
Дати 22.05 - 27.05, 2018
Транспорт Автобус
Маршрут София - Пловдив - Полонезкьой - Шиле - Амасра - Сафранболу - Истанбул - София
База HB
За контакт Марис Травел ЕООД
Тел: 032940700, 0876203230
 Изпрати запитване


НОВА ПРОГРАМА !!! Резервирайте екскурзия Непознатата Черноморска Турция - 4 нощувки (нощен преход) сега на промоционална цена!

Акценти по програмата:

Полонезкьой – чудно място, в превод означава "селото на поляците", с много интересна история, сега се обитава от заможни хора, които живеят в малкото останали дървени къщи, създадени по европейски стил. Привлича посетители с огромна зелена шир, която е определена за първия национален парк на Истанбул.

Амасра - Перлата на турското Черномория заради извънредно красивата си природа. Градът е заобиколен от високи скалисти планини, покрити с борови гори.

Сафранболу - Място, обладано от красота и спокойствие, място, което пречиства душата...***Самият град е открит музей и е в Списъка на Световното Културно и Природно наследство на ЮНЕСКО.

Уникално! Една от забележителностите на Сафранболу е Кристалната тераса /CAM SEIYR/ , която се намира в Каньона Токатлъ . Построена е над 80 метра височива , площта е 100 кв. м. и има капацитет да издържи – 400 души . Ще почуствате, че ходите във въздуха....виж видео...


НОВА Програма Непознатата Черноморска Турция! Ще попаднете в един вълшебен свят...

22 - 27 Май 2018

Ден 01 21.00 Отпътуване от София. Нощен преход по маршрут ГКПП Кап. Андреево – Кумбургаз - Истанбул – Шиле.

Ден 02 Рано сутринта кратка спирка в селцето Полонезкьой, на азиатския бряг което е основано от полски емигранти през средата на 19 в. Селото е с автентични полски къщи и разположено сред красиви гори. Престой около 1 час ,за разходка и възможност за закуска. Тръгване към черноморския град Шиле – разположен на източния черноморски бряг на входа на Босфора. Околията Шиле има около 90 км крайбрежие с прекрасни плажове, хотели, заведения Има и няколко малки острова, на един от които има останки от стара крепост. Сред местните забележителности са и дрехите от памук „шиле бези” произвеждани тук. Продължаване към град Ава - с дадености като прекрасен плаж, чиста вода, липса на промишлени замърсители. Градът се намира между две реки – Гьоксу и Йешилчай. В близост се намират и интересни скални образувания – местността Килимли. Фотопауза. Пристигане в Ава, по желание разходка с моторни корабчета по реката Карасу (Всяка лодка събира 10 човека и разходката е 1 час) Вечеря и нощувка.

Ден 03 След закуска тръгване за Амасра – живописно градче, които се състои от две части – континентална и островна, свързани помежду си с каменен мост, построен по времето на Римската империя. Амасра е наричана Перлата на турското Черноморие заради извънредно красивата си природа, градчето е заобиколено от високи скалисти планини, покрити с борови гори. Амасра е един гигантски музей на открито с паметници от Римската империя, Византия и Османската империя. Изцяло запазена е Византийската църква в града. Още забележителности са крепостта Амасра, морския фар, чаршията на дърворезбарите, плачещото дарво. Ориенталска атракция е и чаршията Чекиджилер. В града изобилстват също така магазини за сувенири и рибни ресторанти. Вечеря и нощувка.

Ден 04 След закуска отпътуване за Шафранболу –включен в списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО. По пътя почивка на кристалната стъклена тераса за снимки. Шафранболу – името на града идва от растението шафран, което се е отглеждало тук в огромни количества. Следва пешеходен тур – тук има над 1000 регистрирани исторически обекта, турски бани и джамии. Известни са етнографските къщи от 18-19 век. Историческата част на града е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Свободно време за разходка из сергиите в града предлагащи тъкани кърпи, бродерия, билки и местни сладкиши. Следва посещение на тепето Хъдърлък където се предлага чай от шафран. Посещение на етнографското селище Юрук. Вечеря и нощувка.

Ден 05 След закуска отпътуване към Истанбул – великолепният мегаполис, разположен на два континента. Пристигане и настаняване в хотела. По желание обиколка на града. Нощувка.

Ден 06 Туристическа програма по желание:Обиколка на Истанбул, Разходка с корабче по Босфора, Посещение на двореца Долмабахче. Отпътуване към Одрин. Кратка спирка и свободно време. Продължаване за България.* Промоционални пакетни цени до 28.02.2018 с депозит 30%!
(Важат при настаняване в двойна или тройна стая)

Хотели
Човек в
двойна
стая Доплащане за
единична
стая Човек на
допълнително
легло Дете от
0-6.99
ненавършени Дете от
7-11.99
ненавършени
Хотели 3*/3+* *355 лв /405 лв 90 лв. *355 лв / 405 лв 125 лв 240 лв
***Цената за деца е валидна при настаняване с двама възрастни в стая!

Цената включва:
Транспорт с лицензиран туристически автобус
1 нощувка със закуска и вечеря в Шиле
1 нощувка със закуска и вечеря в Амасра
1 нощувка със закуска и вечеря в Сафранболу
1 нощувка със закуска в Истанбул
Пътни и магистрални такси
Богата туристическа програма по описания маршрут
Водач от фирмата организатор през цялото време
Мед. застраховка с покритие 5000 евро от ЗАД България

Цената не включва:
Напитки по време на вечерите
Разходка с моторни корабчета по реката Карасу – 15 евро
Панорамна обиколка на Истанбул – 15 евро
Разходка с корабче по Босфора – 18 евро
Посещение на двореца Долмабахче с вкл. входна такса – 25 евро
Вход за Стъклената тераса – 2 тур. лири
Лични разходи

Забележки: Туроператорът си запазва правото на промени в часовете или реда на изпълнение на допълнителните мероприятия по дни в зависимост от работното време на обектите, метеорологичните условия или други възникнали форсмажорни или подобни причини.
Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 г до 70 г - 5 лв.
Доплащане за медицинска застраховка за лица от 71 г до 79 г - 8 лв.
Лица над 80г не могат да бъдат застраховани автоматично.