Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


Нова Година 2013 в КАПАДОКИЯ

435.50 лв.

Тип оферта Екскурзии
Дестинация Кападокия, Турция
Дати 29.12 - 03.01, 2013
Транспорт Автобус
Маршрут София - Истанбул - Анкара - Кападокия - Юргюп - Аванос - Гъореме - Ючхисар - Деринкую - Ъхлара - Кападокия - Истанбул - Одрин - Пловдив - София
База HB
За контакт Караджъ турс офис Разград
Тел: 084621043, 0876740220
 Изпрати запитване


ПРОГРАМА
1 Ден 29.12.2012г.: София - Истанбул - Анкара ( 990км) 04:30 ч.- Отпътуване от София , около 06.15 ч. от Пловдив. Преминаване през ГКПП “Капитан Андреево”. Дневен преход през Истанбул към Анкара – столицата на Република Турция, вторият по големина град в страната. Вечерно пристигане в Анкара и настаняване в хотел категория 3*. Вечеря в хотела.Нощувка.

2 Ден 30.12.2012г.: Анкара - Соленото езеро - Кападокия (320 км) Закуска в хотела. Панорамна екскурзия на град Анкара. Включва разглеждане на символа на Анкара – Цитаделата – това е най – старата част на града. Разглеждане на Мавзолея на Ататюрк – там където бащата на Турците Мустафа Кемал Ататюрk е погребан, Музея на Анадолските цивилизации признат през 1971 г, за Европейски музей на годината. Част от екскпонатната колекция включва предмети от времето на палеолита и неолита. Разглеждане на Старата сграда на Парламента на Република Турция. Следобедно отпътуване за Кападокия – „Земята на красивите коне”. По пътя преминаване през второто по големина солено езеро в Турция - Туз гьол с кратък престой и възможност за снимки. Пристигане в Кападокия. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

3 Ден 31.12.2012г.: Кападокия - Юргюп - Аванос - Гъореме - Ючхисар ( 100 км) Закуска в хотела. Ексурзионна програма – Посещение на Музея на открито в Гьореме /Голям комплекс от скални църкви - областта Гьореме е била населявана от древни времена; в близкото минaло там са живяли Християни. Векове наред местните обитатели са дооформяли изваяното от природата и са го превръщали в жилища, манастири и църкви. Тук около 5 век са основани първите християнски скални манастири, тук Апостол Павел води първите християни, това е родното място на Св. Георги и Св. Василий Велики. Най-старите църкви в района – от които до днес са се запазили много малко – датират от 7в. В долината на Гьореме се намира Музеят на открито, който някога е бил дом на религиозна общност. Много на брой църкви образуват голям манастирски комплекс, като целия е изваян в скалите. Според местната легенда на това място имало 365 църкви – по една за всеки ден от годината, от които едва 30 са отворени за посещение днес/. Разглеждане на крепостта Уч Хисар и десетки панорамни площадки между които Долината на Гълъбите, Долината на Отшелниците. Долината е известна и като Долината на монасите заради килиите открити във варовиковите кули. Необикновената форма на каменните образувания прави долината странна и изключително интересна; върховете им във формата на комин припомнят легендата, че някога били обитавани от феи способни да изпълнят всяко желание. Вечеря.

Програма за посрещането на Новата 2013 Година: 20:00 ч. – Новогодишна Гала вечеря. Нощувка.

4 Ден 01.01.2013г.: Кападокия - Ючхисар - Деринкую - Ъхлара (180 км) Закуска в хотела. Целодневна екскурия на Кападокия – Област известна със своите причудливи земни форми образувани преди 10 хиляди години, след едновременното избухване на два вулкана /Ерчийсе и Хасандаа/ - Областта Кападокия е спомената още в Библията.Ранните Християни са се заселили в областта, за да изповядват религията си спокойно. Под действието на водата и въздуха са се образували причудливи форми, шедьоври на творчеството на природата. Разглеждане на подземния град Деринкую - /градът е бил обитаван от 5 в.пр.Хр., състои се от 9 етажа , свързани чрез каменни стълбища. В древността в града е имало кухни, конюшни, мазета, винарни, столови, водоизточници, складове за маслини. За да се предпазят от враговете си хората живеещи в града търкаляли големи каменни блокове, за да запушат изходите. Вечеря в хотела. Свободно време.

Програма по желание: 20:00 ч. – Посещение на автентичен ритуал на Дервиши. Богата програма с възможност да се запознаете с оригиналните танци на последователите на Мевляна и танца Сема. Без включена вечеря и напитки. Нощувка.

5 Ден 02.01.2013г.: Кападокия - Истанбул (780 км) Закуска в хотела. На сутринта след закуска отпътуване към живописната долина Ъхлара, образувана вследствие многогодишното протичане на река Меледениз и приличаща много на Колорадския каньон. Кратък престой за снимки. Отпътуване за Истанбул. Следобеден преход. Пристигане около или след полунощ в Истанбул. Настаняване в хотел 3* в старата европейска част на града. Нощувка.

6 Ден: 03.01.2013г. Истанбул - Одрин - Пловдив - София (590 км) Закуска в хотела . Възможност за допълнителни екскурзии: Панорамна автобусна обиколна на град Истанбул. На панорамната обиколка се посещава Българската желязна църква „Свети Стефан”, излята цялата от железни плочи, докарани от Виена. След моста Галата, се преминава от Европейската в Азиатската част на Истанбул по един от мостовете над пролива Босфор. Желаещите да прекосят от един на друг континент имат възможност за плаване с корабче по Босфора срещу допълнително заплащане. Кратък престой в Азия. От там се разкрива една от най-красивите гледки към Европейската част, Босфора, Мраморно море и Принцовите острови. Там са и именията на едни от най-богатите и влиятелни хора в Турция. След плаването с корабче по Босфора имате възможност да се включите в разглеждането на уникалния дворец Долмабахче – Турският Версай - Дължината на двореца е 600 м, площта е 45 000 м2, има 285 стаи, 6 хамама и 68 бани. Фасадата показва класическа европейска сграда с две крила. Вътрешността е в типичен османски стил. В южното крило са представителните помещения, в северното - жилищните помещения, а между двете крила е голямата приемна зала, пред която има зелена площ от 2000м2, а над нея - 36м висок купол. Терасата към Босфора е оградена с висок зид, чийто порти водят към пристан, който днес не се използва редовно. Забележително е техническото обзавеждане, изключително модерно за времето си: газово осветление, тоалетни с течаща вода, централно отопление и асансьор. Обзавеждането е внесено от Великобритания. Таваните са пищно украсени със злато. Използвани са 14 т злато и 40 т сребро. При обзавеждането му не е използвано стъкло, а само кристал. В централната зала се намира най-големият полилей в света със 750 крушки, подарък от кралица кралица Виктория. Дворецът притежава и най-голямата сбирка в света от кристални свещници от Бохемия и Бакара. Едно от стълбищата също е от кристал. Стилистично сградата се причислява към османския историзъм с елементи от европейския ренесанс и барок.

След приключване на екскурзията следва отпътуване за България през Одрин. По пътя посещение на нашумелия през последната година „Аквариум Тюркуазо” с подводния тунел 80 метра. В непосредствена близост се намират и търговските комплекси Икеа и магазин Практикер. Пристигане в Одрин. Възможност за романтична разходка в старата османска столица. Посещение на джамията Селимие. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в България след полунощ.


Една приказка за една много древна земя! Мистика и култура, бит и традиции, феномен и история! Заповядайте на едно вълнуващо пътешествие с Караджъ Турс! Посрещнете Новата 2013г. в древна Анадола - Земята на вълшебни феи и древни цивилизации!

Линия на маршрута: София - Ихтиман - Шел Пазарджик - Пловдив - Хасково - Харманли.

ЦЕНАТА Е ЗА ГРУПА ОТ МИНИМУМ 40 ЧОВЕКА И ВКЛЮЧВА:

Транспорт с лицензиран автобус 2/3*;
Пътни, магистрални и гранични такси;
5 нощувки с 5 закуски и 4 вечери в стая с две легла в хотели 3*, съответно:
1 нощувка в Анкара на база закуска и вечеря в хотел 3*;
3 нощувки в Кападокия на база закуска и вечеря в хотел 3*;
1 нощувкa в Истанбул на база закуска в хотел 3*;
Панорамна обиколка на Анкара с посещение на мавзолея на Ататюрк и музея на анадолската цивилизация (входната такса за музея се заплаща допълнително);
В Кападокия - посещение на музея на открито в Гьореме, подземния град Дерин Кую, долината Зелве, музея под открито небе „Ючхисар” (входните такси за посочените обекти се заплащат допълнително);
Бонус: панорамна обиколка на Кападокия; посещение на Долината на гълъбите; посещение на Долината на камилата; посещение на Долината на отшелниците; посещение на винарска изба с дегустация на вина; посещение на грънчарско ателие за минерални сувенири; посещение на фабрика за кожени изделия с възможност за големи отстъпки (посещева се по усмотрение на екскурзовода в зависимост от свободното време);
Посещение на Одрин; посещение на джамията „Селимие” в Одрин; Посещение на одринската „Капалъ Чаршъ” (самостоятелно);
Придружител от страна на туроператор „Караджъ Турс Инт.” ;


ПАКЕТЪТ НЕ ВКЛЮЧВА:

Входните такси за музеите: музея на цивилизациите в Анкара; Крепостта „Ючхисар”; музея „Гъореме”; долината „Зелве”; подземния град „Дерин Кую”;
Входните такси за музеите задължително се заплащат при резервация в офисите на „Караджъ Турс”;
Лицензиран екскурзовод на български език и медицинска застраховка;
Посещение на ритуала на дервишите и танца Сема в Кападокия;
Новогодишна Гала вечеря в района на Кападокия;
Разходка с кораб по Босфора; Посещение на двореца „Долмабахче”;
Входната такса за аквариума „Turkoazoo”;
Полет с балон над Кападокия;
Разходи от личен характер.