Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


Нова година 2020 в Кападокия

781.00 лв.

Тип оферта Екскурзии
Дестинация Кападокия, Турция
Дати 29.12 - 02.01, 2020
Транспорт Самолет
База HB
За контакт Домика Тур
Тел: 029523404
 Изпрати запитване


Нова година 2020 в Кападокия


Самолетна програма от София с 4 нощувки от 29.12.2019г.
5 дни/ 4 нощи
Програма:
Първи ден (29.12.2019)

Сбор на летище София на 29.12.2019г. Изпращане от представител на туроператора. Отпътуване с чартърен полет от летище София. Кацане на летище Невшехир. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до избрания хотел. Настаняване в хотела след 14.00ч. Следва екскурзионна програма (срещу доп.заплащане) с посещение на Мустафапаша – древен град, наричан в миналото Синасос, чиито жители освен със своето трудолюбие, се славели и с множество лозя, от които произвеждали чудесни вина. Свободно време в центъра на града, сред типичните къщи с изящна архитектура от 19-ти век, където се снимат част от популярните турски сериали. Маршрутът продължава с град Аванос наричан от хетите Венеса, който още в древността е известен като център на грънчарството и занаятите. Връщане в хотела. Вечеря. За да има вечерта подобаващ завършек в 21:00 ч. ви предлагаме посещение на внушителния Кервансарай Сарухан (срещу доп.заплащане). – построен през 1249 г., където ще наблюдавате дервиши, танцуващи „сема“, чиито движения символизират вечния кръговрат на живота. Връщане в хотела. Нощувка.

Втори ден (30.12.2019)


За любителите на силните усещания рано сутринта, преди закуска, по изгрев слънце, предлагаме полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия с продължителност около 45 - 50 мин (срещу доп.заплащане). Закуска в хотела. Следва туристическа програма (срещу доп.заплащане) с посещение на скалите „Семейство“ - Трите красавици – Символът на Кападокия. Едно от най предпочитаните места за снимки между уникалните скалисти образования. Три изящни силуета от червени скали, които представляват три красиви приказни комини с шапки. Легендата разказва за невъзможната любов на принцеса и пастир. Попътно разглеждане на долината. Гювенджерлик „долината на гълъбите“. Долината е дълга 4100 метра и е една от най-дългите долини на Кападокия - дом на гълъбите от векове. Фото пауза между уникалните скалисти образования. От западната страна на долината се намира замъкът Юxисар. Отпътуване за живописното градче Ючхисар, където е разположена едноименната крепост Ючхисар. Посещение на замъка Ючхисар. Най-високата точка на Кападокия, откъдето се открива невероятна гледка към околността. Наричат това място природен скален замък, съхранил множество тунели и галерии, разположени сред удивителни скални образувания. Отпътуване за центъра на ранното християнство - националният парк Гьореме. Музей, който е на открито в сърцето на Кападокия. Състои от група скали, в които са били издълбани пещери. Известен със стенописи, датиращи от 10-ти век, описващи живота на Исус Христос и на монаси. Огромният манастирски комплекс впечатлява с изящните си рисунки, съхранили се така ярки в продължение на векове, благодарение на неприкосновеността на варовиковите скали и постоянната температура в помещенията. Свободно време за обяд в Гьореме. Посещение на магазин за бижута. Следва разглеждане на долината Дербент, наречена още розовата долина, едно от най-интересните създания на природата. Посещение на местността „Пашабаа“ известна още под името „долината на Симеон“ - смята се, че на това място Св. Симеон е водил отшелнически живот. За Пашабаа е характерно базалтовите шапки върху вулканичните туфи. Неповторим пейзаж и съвършенството на вулканичните конуси, високи над 10 метра. Връщане в хотела. Вечеря. За да има вечерта подобаващ завършек в 21:00 ч. ви предлагаме посещение на внушителния Кервансарай Сарухан (срещу доп.заплащане) – построен през 1249 г., където ще наблюдавате дервиши, танцуващи „сема“, чиито движения символизират вечния кръговрат на живота (срещу доп. заплащане). Връщане в хотела. Нощувка.

Трети ден (31.12.2019)

Преди закуска, по изгрев слънце, предлагаме полет с балон (срещу доп.заплащане) над прелестния лунен пейзаж на Кападокия с продължителност около 45 - 50 мин. Закуска. Екскурзионна програма (срещу доп.заплащане) с посещение на древния, подземен град Каймаклъ, открит през 1938 г., но обявен като туристическа атракция през 1964 г. Спускайки се в дълбините му по близо 100 тесни и наклонени тунела, ще се докоснете до уникални древни съоръжения - изсечени в скалите църкви и манастири, спални помещения, каменни трапезарии и изумително запазени стенописи. Следва посещение на долината Ъхлара. Представлява каньон, който е издълбан в скалите. Каньонът започва от селото Ъхлара и завършва в селото Селимие, след като прави 26 завоя и продължава 14 км. Предполага се, че в долината има над 4 000 жилища и стотици скални църкви, украсени със стенописи. Някога в долината са живели над 80 000 души. Следва посещение на катедралата Селиме. Катедралата се намира в община Гюзелюрт на град Аксарай. Катедралата на Селиме датира от 8 век, издълбана от първите християни попаднали под гоненията на римляните. Катедралата на Селиме е и най голямата скална църква - катедрала в света. Свободно време за обяд. Попътно разглеждане на „долината на любовта“ и фото пауза между уникалните скалисти образования. Връщане в хотела. Свободно време. Вечерта - празнична вечеря и посрещане на 2020 г.

Четвърти ден (01.01.2020)

Късна закуска. Свободно време. Възможност за посещение на традиционна турска баня / хамам/ (срещу доп.заплащане). Хамамът е традиционна парна баня, символ на източната култура, чиято основна философия е физическото и духовното пречистване. Процедура, смесила в себе си традициите на Римската и Византийската баня, в която се включва маска на лице, сауна, пилинг на цялото тяло и сапунен масаж. Възможност за джип сафари (срещу доп.заплащане). Офроуд преход с джип 4x4 през живописни местности. По пътя се спира на четири места – залезът на Кападокия, Старата болница, замъкът „Ортахисар“ и църквата „Панджърлък“ , фотопауза за 15 минути. Средна продължителност на обиколката 2 часа. Накрая обиколката ще приключи с чаша шампанско и ще получите сертификат. По време на Вечерта ви предлагаме посещение на специална турска вечер в ресторант „YASAR BABA” (срещу доп.заплащане). Връщане в хотела. Нощувкa.

Пети ден (02.01.2020)

Закуска. Освобождаване на хотела до 12.00 ч. и попътно посещение със свободно време в търговски център „Forum" Кападокия. Трансфер до летище Невшехир в обявения час от фирмата партньор. Полет за София.
ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ:
Заминаване VBB7351 София 07:30 – Невшехир 10:15 (местно време)
Връщане VBB7356 Невшехир 22:40 - София - 23:15 (местно време)
Тип самолет: Boeing 737
Адрес на авиокомпанията: гр. София, 1574, бул."Шипченски проход" №63
Авиокомпания: ALK Airlines
*Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
* Часовата разлика между България и Турция е 1 час през зимата.


ЦЕНИ С ВКЛЮЧЕНИ ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ, ВАЛИДНИ ДО 15.11.2019г.


BURCU KAYA HOTEL 3* - 781 лв НВ
Доплащане за Новогодишна гала вечеря (по желание):
Възрастен - 75 евро
Дете – (6.99-11,99) - 45 евро

Дете – (0-6.99г.) - безплатно

FLORIA HOTEL 3* - 832 лв НВ

Доплащане за Новогодишна гала вечеря (задължително):
Възрастен - 70 евро
Дете (0-2г.) - безплатно

PERİSSİA HOTEL 5* - 875 лв НВ
Доплащане за Новогодишна гала вечеря (задължително):
Възрастен - 70 евро
Дете (0-2г.) - безплатно


DREAMS CAVE HOTEL - 879 лв ВВ
Доплащане за Новогодишна гала вечеря (по желание):
Възрастен - 75 евро
Дете – (6.99-11,99) - 45 евро

Дете – (0-6.99г.) - безплатноYUSUF YIGITOGLU KONAGI CAVE HOTEL - 900 лв ВВ

Доплащане за Новогодишна гала вечеря (по желание):
Възрастен - 75 евро
Дете – (6.99-11,99) - 45 евро

Дете – (0-6.99г.) - безплатно

DİLEK KAYA HOTEL 4* - 900 лв НВ
Доплащане за Новогодишна гала вечеря (по желание):
Възрастен - 75 евро
Дете – (6.99-11,99) - 45 евро

Дете – (0-6.99г.) - безплатно


SIGNATURE HOTEL AND SPA 4* - 969 лв НВ

Доплащане за Новогодишна гала вечеря (по желание):
Възрастен - 75 евро
Дете – (6.99-11,99) - 45 евро

Дете – (0-6.99г.) - безплатно
Пакетните цени включват:
Чартърен полет София - Невшехир - София
4 нощувки в хотел по избор на съответната за хотела база изхранване.
Летищни такси
Багаж до 15 кг. чекиран и до 7 кг. ръчен.
Tрансфери: летище - хотел - летище /продължителност около 1 час в посока, в зависимост от местоположението на хотела/.
Такса сигурност – security tax.
Медицинска застраховка на ЗАД "Алианц България" с покритие 5000 евро (за лица до 65 г.)
Изпращане от представител на TA на летище София
Обслужване на място от представител на местната фирма партньор.

Пакетните цени не включват:
Такса гориво – начислява се 20 дни преди отпътуване
Новогодишна гала вечеря (доплаща се задължително).
Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“ с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 г. - доплащане 10 лв.
Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“ с покритие 5000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 20 лв.
Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за туристически пакет, при условие, че е извършено първо плащане по договора и само в случай, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 31 дни, считано от деня на сключване на застраховката. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста.
Допълнителни екскурзии и посещения на туристически и др. обекти.
Информация за допълнителните екскурзии:
Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на български език.

Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат на място.

Условия за записване и плащане при цени с включени отстъпки за ранно записване, промоции и оферти в последната минута:
Ранните записвания, промоциите и офертите в последната минута са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.
Условия за записване и плащане при стандартни цени:
30 % депозит от общата цена на туристическия пакет - при записване.

Доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.

Плащането се извършва в лева, в брой или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането
Минимален брой участници за провеждането за осъществяване на пътуването: 100 човека.
Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:
а) 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
б) 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;
в) 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни;
Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт
Визов режим: няма изисквания за визи.