Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


Нова година в ИСТАНБУЛ от СОФИЯ и ПЛОВДИВ, 3 нощувки

195.00 лв.

Тип оферта Екскурзии
Дестинация Истанбул, Турция
Дати 20.11 - 28.12, 2018
Транспорт Автобус
Маршрут Пловдив - София - Истанбул
База BB (+195.00 лв.)
За контакт Туристическа агенция Бенитур - Варна
Тел: 052641672, 0885408317
 Изпрати запитване


Нова Година В Истанбул на яхта по Босфора или в атракционно заведение Гар Мюзик хол на пешеходно разстояние от хотела

хотел Булвар Палас 4*** или хотел Декор 3***
http://www.dekorhotel.com/
https://www.hotelbulvarpalas.com/

3 нощувки със закуски

Дата: 29.12.2018 - потвърдена

Цена на човек в двойна стая:
хотел Декор 3* - 195 лв.
хотел Булвар Палас 4* - 250 лв.

Доплащане за Празнична Новогодишна Вечеря:
На яхта по Босфора: цена за възрастен - 149 лв./ За деца до 12 години: 75 лв.
В ресторант Гар Мюзик хол: цена за възрастен - 140 лв./ за деца до 12 год.: 70 лв.

Програма:
1-ви ден:
Тръгване от София в 20.00 ч. от Пловдив в 22.00 ч. Нощно преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле.

2-ри ден:
Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняване в хотел 3* /4*(ако е възможно веднага). Кратка почивка. Пешеходна обиколка на историческият център на гр. Истанбул /срещу допълнително заплащане/: - Истанбулският университет, площад Баязид, Капалъ чаршъ, Колоната с обръчите -Чеберлиташ, площад „Хиподрума” с трите обелиска, Синята джамия (само отвън), византийската базилика „Св. София” (само отвън). Връщане в хотела. Свободно време или по желание /срещу доплащане/ посещение с екскурзовод на български език на най-голямото подземно водохранилище на Константинопол „Йеребатан“ с вместимост 80 000 куб. вода. По желание /срещу доплащане/ посещение на византийската базилика ”Св. София” с екскурзовод на български език - построена от Константин Велики през 4 век и реконструирана от Юстиниан през 6 век.
По желание /срещу доплащане/ посещение с екскурзовод на български език на двореца Топ Капъ - старият султански дворец с площ 5 км. В първият двор на двореца се намира и единствената църква, която никога не е била превърната в джамия. Връщане в хотела. След обяд по желание (срещу доплащане) посещение на небостъргача „Сапфир”- най-високата жилищна сграда в Европа. След завършването й в края на 2009 г., тя се извисява на 54 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE - 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Връщане в хотела.
По желание вечерна автобусна разходка* /срещу допълнително заплащане при мин. 25 човека/: булевард Кенеди, Сарай бурну, пристанище Сиркеджи, ще преминем покрай крепостните стени на Константинопол, по един от мостовете над залива Златен рог, ще се отправим към Двореца Долма бахче в новата европейска част на града. Кратка фото пауза до двореца на брега на Босфора, където, ще може да наблюдавате светлинното шоу на първият мост над Босфора. Обиколката продължава към една от най-високите точки на гр. Истанбул, Улус парк. Свободно време за снимки и продължаваме към сърцето на Истанбул- площад Таксим. Ще имаме свободно време да се потопим в нощния живот на града и да се разходим по пешеходния булевард Истиклял. Връщане в хотела. Нощувка.

3-ти ден:
Закуска. В 09.00 ч. По желание * (срещу доплащане) разходка с корабче по ”Босфора” - новият султански дворец ”Долмабахче”, ”Чираан Палас” - бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът ”Ортакьой” - любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости ”Румели Хисар” и ”Анадолу Хисар”, летният султански дворец ”Бейлербеи”, Кулата на девицата и др. По желание* (срещу доплащане ) посещение на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език.
Връщане в хотела. Свободно време.
20.00 ч. - ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ.

4-ти ден:
Закуска. Свободно време. След обяд * /срещу допълнително заплащане при мин. 15 човека/ посещение на Миниатюрк - музей на открито с макети на най-известните забележителности в Турция. Връщане в хотела. Нощувка.

5-ти ден:
Закуска. Около 10.00 ч. отпътуване за България с посещение на МОЛ Форум Истанбул, в който се намира АКВАРИУМ - Sea Life /ТЮРКУАЗОО/ - един от най-големите в Европа. Ще имате възможност да се разходите измежду над 15 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разположен на територия от 8000кв.м., аквариума разполага с един от най-дългите подводни тунели - 83 метра, който дава възможност за 270º панорама. Аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул - ФОРУМ ИСТАНБУЛ, където имате възможност да пазарувате от стотици световноизвестни марки. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
- Транспорт с автобус 3*;
- 3 нощувки със закуски в хотел 3*/Декор, Мартиненз, Юксел или подобен/ или хотел Булвар Палас 4*;
- Пътни такси;
- Медицинска застраховка; за лица над 70 г. има 6 лв. доплащане;
- БОНУС!!! Посещение на МОЛ Форум Истанбул;
- Водач от туристическата агенция.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
- Празнична Новогодишна Вечеря: на яхта по Босфора или в атракционно заведение Гар Мюзик хол на пешеходно разстояние от хотела
На яхта по Босфора: цена за възрастен - 149 лв./ За деца до 12 години: 75 лв.
В ресторант Гар Мюзик хол: цена за възрастен - 140 лв./ за деца до 12 год.: 70 лв.

- разходка с корабче по Босфора - 17 eвро;
- Пешеходна обиколка на историческият център на Истанбул с местен екскурзовод - 10 евро;
- Посещение на водохранилището Йеребатан с екскурзовод на български език - 15 евро;
- Посещение на Света София с екскурзовод на български език - 20 евро;
- Посещение на двореца Топ Капъ с екскурзовод на български език - 20 евро;
- Вечерна автобусна разходка с парк Улус и площад Таксим - 12 евро;
- Билет за Аквариум Sea life /Туркоазоо/ - 50 TL /за деца до 15 год. и възрастни над 65 год. - 40 TL/;
- Посещение на небостъргача Сапфир с билет за 4D симулацията на полет с хеликоптер и панорамната площадка: 22 евро
- Разглеждане на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език - 25 евро (с включена входна такса и трансфер).
- куверт за местно атракционно заведение - 29 eвро;
- посещение на Миниатюрк - 15 евро /трансфер и входна такса за Миниатюрк/;
- Доплащане за единична стая - 60 лв.;
- Намаление за дете до 12 год. с двама възрастни в стая - 25 лв.

тел./факс: 052641672, мобилен: 0888699525
гр.Варна, бул."Мария Луиза" 7
е-mail: info@benitour.com
http://www.benitour.com
Бентитур, Варна