Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


Нова Година в Тунис

309.00 EUR

Тип оферта Екскурзии
Дестинация Хамамет, Тунис
Дати 30.12 - 04.01, 2011
Транспорт Самолет
База HB
За контакт Carpe Diem Travel BG
Тел: 02/9524631, 0888097864
 Изпрати запитване


ПРОГРАМА

30.12.2010
Програмата започва със среща на летище София и изпращане от представител на туроператора за полет до Монастир. След пристигане на летището в Монастир Ви очаква представителят на туроператора с руски език за трансфер и настаняване в избрания от Вас хотелски комплекс. В удобно за Вас време нашият представител ще организира за Вас информационна среща, за да Ви представи дестинацията и Ви даде по-подробна информация за района, Вашия хотелски комплекс и допълнителните мероприятия, към които можете да се приесъедините.

31.12.2010
В този ден може да останете в хотела и да се насладите на почивката си или да се включите в допълнителните екскурзии като например Картаген и столицата Тунис
Целодневна екскурзия, която Ви отвежда назад в миналото на Тунис. По време на панорамната обиколка ще се запознаете с града, ще посетите медината с малки и тесни улички, изпъстрени със сувенири и ще имате свободно време за снимки в центъра. В националния музей Бардо ще видите уникални римски мозайки. По-късно отпътувате за Картаген – едно от най-красивите пристанища на Средиземно море, разрушено през 146 г. Тук ще разгледате добре запазени останки и ще си представите величието на града. След обяд се спира в малкия град Сиди Бу Саид с типична атмосфера с малки улички и китни къщи в бяло и синьо.

Вечерта ще имате възможност да посрещнете по един запомнящ се начин Новата 2011 г.

01.01, 02.01, 03.01.2011
Може да се посветите на пълен релакс, разходки и удоволствията, предлагани в хотелския комплекс или на допълнителните екскурзии по избор, които са организирани за Вас като например двудневната екскурзия САХАРА на 02.01 и 03.01.2011.
Едно страхотно изживяване и неповторим начин за 2 дни да почувствате, че сте в Африка и да опознаете културата, бита, природата и атмосферата на Южен Тунис!
Първи ден: Ранно отпътуване от хотела и отправяне към Ел Джем, посещение на един от най-красивите амфитеатри от Римско време, където е сниман и известния филм „Гладиатор”, след което пътуването продължава през град Сфакс, най-големия промишлен център на страната за производство на фосфор и пристигате в автентичното селище на берберите Матмата, тук се посещават типични жилища на местните, намиращи се в подземни пещери. Следва обяд в селището Тамерзат, откъдето пред вас ще се открие характерния за района „лунен пейзаж”. Заминаване за района на Дуз, посещение оазис в пустинята и пожелание възможност да яздите камили на фона на залеза на слънцето в пустинята. Нощувка и вечеря в 3* хотел в Дуз.
Втори ден: Рано сутринта закуска в хотела и отпътуване за района на Кебили. По пътя се прекосява легендарното пресъхнало солено езеро Шот Ел Джерид, където се наблюдава изгрева на слънцето. Отпътуване за Тозер. Кратка обзорна екскурзия на града и по желание джип сафари в пустинята Сахара – една възможност да усетите неповторимия чар на великата пустиня и да видите декора, където е бил сниман първия филм от „Междузвездни войни”. След това пътуването преминава през много красиви и живописни малки каньони, за да достигнете до оазиса с великолепния водопад в Тозер. Следва обяд в град Метлауи. Екскурзията завършва с град Кайруан – посещение на Свещения ислямски град - четвъртият по важност град за поклонения на мюсюлманите, където се намира една от най-красивите джамии и медина в Тунис. Вечерта връщане обратно в хотела

04.01.2011

След закуска ще имате свободно време до организирания в късния следобяд трансфер до летището с представител на туроператора за полет до София. Пристигане на летище София.