Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


Организирана СПА почивка в Интерхотел Сандански

399.00 лв.

Тип оферта СПА
Дестинация Сандански, България
Дати 09.02 - 14.02, 2020
Транспорт Автобус
База BB
За контакт АТЛАНТИС ТУР ООД
Тел: 02/951 61 81; 0878 578 174
 Изпрати запитване


Програма на пътуването:

Първи ден, 09.02.:
Отпътуване в 07.00 ч от София, храм - паметник Алекс. Невски; пътуване посока
местността Рупите,
където има минерален извор с гореща вода. За това място пророчицата Ванга казваше, че било ключът към разгадаването на древното ни минало.Местността е в подножието на Кожух планина с лековит горещ извор. Според Ванга тук е имало град погълнат заедно с жителите му от застиналия днес вулкан Кожух планина. Тук е издигната църквата „Св.Петка” по инициатива на Пророчицата и със средствата, дарени от много българи и чужди граждани. Продължаване по маршрута и пристигане в Сандански, настаняване в хотела; първа услуга – нощувка.
От 10.02. до 13.02.2020 г.:
Закуска; дни за пълен релакс и ползване на СПА услугите в хотела. В тези дни се организират следните
еднодневни екскурзии с допълнително заплащане и мин 12 човека желаещи:
до Солун - 30 лв на човек,
до Струмица с разглеждане на два манастира: 22 лв на човек,
до гр. Серес и Серски манастир – 22 лв на човек.
Графикът на провеждане на екскурзиите се уточнява в края на месец януари и записването става преди началото на пътуването.
Шести ден, 14.02.:
Закуска; в 10.00 часа освобождаване на стаите и отпътуване за
Мелник –
какво по-подходящо време да посетим Мелник от Празника на Любовта и Виното. Време за разглеждане на най-малкия град в България и обяд. Известен със запазената възрожденска архитектура и червеното вино. Гъстата рубинена течност е прославила през последните 3-4 века Мелник в цяла Европа. Тежки кервани натоварени с бурета и мехове заминавали за странство. В замяна от там пристигали луксозни стоки за бита. Никак не е чудно, че в някои от богатите къщи освен резбовани тавани със слънца, оджаци и миндери, имало дори домашни театрални сцени. От онова време са известните и днес къщи като Кордопуловата (1758 г.), Ибрахимбеговата, Сандакчиевата, Паскалевата, Лабовата. Продължаване по маршрута и пристигане в София вечерта.

Пакетната цена включва:
5 нощувки със закуски в Интерхотел Сандански 4*;
ползване на вътрешен и външен басейн с топла минерална вода, термален външен басейн с гореща минерална вода, сауна, парна баня, фитнес; безплатен WI-FI интернет;
охраняем паркинг;
туристическа застраховка,
туристическа такса;
транспорт с 20-местен бус Мерцедес Спринтер – трансфер София – Сандански - София;
водач-екскурзовод от агенцията при посещенията по програмата в първия и последния ден.

Пакетната цена НЕ включва:
услуги, извън гореописаните;
входни такси за посещаваните обекти, където се изисква заплащането на такива; разходи от личен характер
допълнителни услуги в хотела – масаж;
допълнителни екскурзии в дните от 24.02. до 27.02.2020 г.;
вечери – доплащане 115 лв на човек за 5 вечери на блок маса без включени напитки.

Цената е валидна при мин. 20 туристи.

Срок, в който ТО може да отмени пътуването поради несъбран минимален брой туристи без да дължи неустойка на Потребителите: 14 дни преди начало на пътуването.
Срок и начин на плащане: при резервация 150 лв. авансово плащане и доплащане – до 14 дни преди начало на пътуването.

Важно е да знаете!
Срок за потвърждаване на офертата – 03.01.2020 год.

Информация за настаняването:
Към датата на изготвяне на офертата, 18.12.2019 год, ИХ Сандански е напълно обновен – както в общите части, така и всички помещения за настаняване.

Знаете ли, че...
Сандански е разположен амфитеатрално в полите на Пирин планина, на 224 м надморска височина, край устието на река Санданска Бистрица.
Река Санданска Бистрица извира от Пирин планина, живописно преминава през град Сандански и Градски парк „Свети Врач” и се влива в река Струма.
Земите около Сандански изобилстват на минерални извори с лечебни качества. По поречието на река Струма има над 80 извора с температура 33-83°С.
Селището около минералните извори (сегашен град Сандански) е възникнало през 2 в. пр.н.е. До 4 в. градът е един от първите християнски епископски центрове в България. В края на 6 век е бил разрушен от варварски племена. От тези времена той носи името Свети Врач в памет на двамата братя Козма и Дамян - народни лечители, които изцерявали всякакви болести по хората и животните само с помощта на вярата. Това име градът носи до 1947 година, когато е преименуван на Сандански в чест на Яне Сандански.
Въздухът в Сандански е изключително чист, с ниска относителна влажност а средногодишните температури са сред най-високите за страната.
Град Сандански има слава на най-добрата естествена лечебница на бронхиална астма в Европа с благодатния си климат, който се отразява благоприятно и при болни с хронични алергични заболявания на дихателната система.
Паркът на град Сандански носи името на старото име на града – Свети Врач.
В парка растат над 100 дървесни вида и над 150 вида цветя, сред които стари хралупести чинари, стройни кедри и секвои, вечнозелени туи, клонести върби, нари, смокинови дървета, див здравец, градински здравец, всички видове рози и много други.
На 24 км югоизточно от Сандански се намира архитектурно-историческият резерват Мелник, а след още 6 км - Роженския манастир (основан през XIII век). На 18 км североизточно, в Пирин планина е разположен курортът Попина лъкa и 11–метровия Попинолъшки водопад. На около 15 км югозападно се намира уникалната местност "Рупите" (представляваща угаснал вулкан) и храма "Света Петка", където е живяла известната пророчица баба Ванга. В същото направление на 20 км от Сандански е разположен и град Петрич, а в близост до него и средновековната Самуилова крепост - в село Ключ - на около 25 км от Сандански.
Телефони за контакт: 02 951 6181, 0889 735073.
Туроператорът има застраховка „Отговорност“ в ЗК Групама Застраховане, валидна до 31.01.2020 г.