Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


Празник на тиквата в Севлиево - еднодневна

35.00 лв.

Тип оферта Екскурзии
Дестинация Севлиево, България
Дати 09.10 - 09.10, 2021
Маршрут София - Севлиево - София
База RO
За контакт АТЛАНТИС ТУР ЕООД
Тел: 02/ 951 61 81, 0889 735073
 Изпрати запитване


Програма

1 ден
Отпътуване в 07.00 часа от ул. Оборище (началото на ул. Оборище - между пл. Храм-паметник Александър Невски и бул. Васил Левски) в София; 07.30 ч с. Елешница; продължаване по маршрута посока Севлиево с една почивка на Български извор за ок 30 минути.
Пристигане в град Севлиево.
Посещение на някои от забележителностите на града - Дандаловите къщи, Хаджистояновото училище построено през 1844 г., Табаханата (работилница за обработване на кожи). Свободно време за участие в Празника на Тиквата. Празникът се провежда около празника на град Севлиево (15-18 октомври). В "Дандолови къщи” ще се обособи и музей на тиквата, както и други културни прояви със състезателен характер, чието място на провеждане ще бъде в парка пред ДК Мара Белчева”. Предстои изработката и на оригинални атракции за гостите на Севлиево като павилиони с формата на тикви, където ще се предлага печена тиква, изложба на кулинарни тиквени специалитети, състезания с тиквени гондоли и светлинно шоу. Във фоайето на дома на културата "Мара Белчева" са подредени изложбите "Тиквени фантазии".Рисувани тикви, инсталации от причудливи тикви, малки и огромни тикви, отгледани в местните стопанства, могат да видят севлиевци и гостите на града. Празникът продължава цяла седмица, а според организаторите от общинската администрация и местното туристическо сдружение, кулминацията на "тиквените дни" е в петък.Тогава ще бъдат открити няколко кулинарни изложби с тиквени специалитети, а един от тиквениците ще претендира да е най-дългият, произвеждан досега.
Отпътуване за София с почивка (ок 30 минути) на Български извор. Пристигане в София след 20.00 часа.

Цената включва:
автобусен транспорт по маршрута;
обслужване по маршрута от водач-екскурзовод,
представител на ТО;
посещения по програма.

Пакетната цена НЕ включва:
лични разходи,
входни такси на посещаваните обекти ако има такива.

Важно е да знаете!
Организираното пътуване се провежда/ пакетната цена е валидна при минимум 40 човека при пътуване с 49-местен автобус марка СЕТРА или БОВА.
Срок, в който ТО може да отложи пътуването, поради несъбран минимален брой туристи без да дължи неустойка на Потребителите – 3 дни преди начало на пътуването.
Срок и начин на плащане: пълно плащане при записване; в брой в офисите на агенцията или по банков път на сметката на Атлантис тур в Пощенска банка.
Като цяло пътуването е подходящо за хора от всички възрасти!
Условия за отказ от пътуване/ прекратяване на договора: до 12 дни преди пътуването – без неустойка; 11 и по-малко дни преди начало на пътуването – удържа се внесената сума.

Телефон за контакт: 029516181, 0889735073 - А1; e-mail: office@atlantis-tour.com. Туроператорът има застраховка "Отговорност" в ЗК Лев Инс АД, валидна до 31.05.2021 год.; адрес на ЗК - гр.София, бул. Симеоновско шосе 67А, тел:024049402; 080015333