Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


Рим – Неапол - Помпей със самолет – 4 нощувки

945.00 лв.

Тип оферта Екскурзии
Дестинация Неапол Рим Пиза Флоренция Венеция, Италия
Дати 07.04 - 12.05, 2018
База BB
За контакт Домика Тур
Тел: 029523404
 Изпрати запитване
Рим – Неапол - Помпей със самолет – 4 нощувки

София –- Рим – Ватикана - Вила д'Есте – Неапол – Помпей – Сиена – Сан Джиминяно - Флоренция – София

07.04.2018 – 12.04.2018

07.04.2018: Отпътуване в 06.40ч.от летище София за Рим /По желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив /. 07.35ч.- Пристигане в Рим. Пешеходна туристическата програма в Рим. Античен Рим: Колизеума /отвън/ - инженерно и архитектурно чудо, символ едновременно на римското величие и римската жестокост; място на тържества, но и място на необуздани убийства; Арката на Константин; Капитолийския хълм – древното сърце на Рим. Тук според легендата вълчицата е откърмила Ромул и Рем. Първите храмове на града са построени тук още от етруските, а по късно хълмът се превръща и в политически център на Републиката и последващата я Империя; Римските и Императорските форуми; Пантеона, построен от император Адриан като място, където римляните отдавали почит на боговете си. До ХХ в. куполът на Пантеона бил най-големият в света - диаметърът му е 43 м. Обикновено свод с такива размери се нуждае от някаква подпора, но римляните се научили да издигат сводести покриви без поддържащи колони. Куполът символизира небесния свод. През отвореното му око ( окул ) светлината нахлува в храма и осветява вътрешните стени и пода. Ярко оцветеният мрамор на Пантеона, почти недокоснат от времето, дава представа как са изглеждали римските сгради преди две хилядолетия. Бароков Рим: площад Навона, Фонтана Ди Треви - най-големият бароков фонтан в Рим, за който има множество легенди, но най-популярната от тях е, че ако хвърлиш монета във фонтана, все някога отново ще се завърнеш в Рим; площад Испания – с форма на пеперуда, който през 18 в. се превръща в притегателен център за писатели, артисти и гости на Вечния град. Свободно време. Нощувка.

08.04.2018: Закуска. Разглеждане на Ватикана – най-малката независима държава в света, разположена само на 0,44 кв.км, седалище на главата на римокатолическата църква. Посещение на Ватиканските музеи (с предварителна резервация), основани още през 16 в. от папа Юлии II и базиликата “Св. Петър” - най-голямата християнска църква в света с папския конфесион на Бернини, с бронзовата статуя на Свети Петър от 13 в. на Арнолфо ди Камбио, с най-известната „Пиета” на Микеланджело. Ватиканските музеи днес са един лабиринт, в който постепенно ще откриете творческите търсения на хората на изкуството от всяка една епоха: от гръко-римските статуи до произведенията на Джотто, Ботичели, Лука Синьорели, Пиетро Перуджино и Рафаело, а в Сикстинската капела пред вас ще оживее историята на човечеството от Сътворението на света до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от Микеланжело. Свободно време. Нощувка.

09.04.2018: Закуска. Еднодневдна екскурзия до Неапол и Помпей. Пристигане и разглеждане на Неапол- „Палацо Реале“, галерията „Умберто I”, театъра „Сан Карло“, Анжуйския дворец, Катедралата, Площада на Кметството. Отпътуване и разглеждане на Помпей - „Мъртвия град”. Опустошен през 79 г. пр.н.е., той е едно от най-значимите доказателства за римската цивилизация и като отворена книга осигурява изключителна информация за изкуство, обичаи, занаяти и бит от миналото. Разположен в италианската област Кампания, на 22 км от Неапол, градът е бил част от Римската империя, а понастоящем е музей на открито. Връщане в хотела. Нощувка.

10.04.2018: Закуска. Отпътуване за красавицата Сиена - готическа, лирична и неземна. Туристическа програма: ветрилообразният площад “Дел Кампо“ с Фонтана на радостта, дело на архитекта, който служи за пример на големия Микеланджело - Якопо дела Куерча. Готическият „Палацо Публико“, който векове наред е бил седалище на Градската управа, а днес в него се помещават Кметството и Градският музей. Там на 102 метра височина се издига кулата „Манджа” - една от най-високите кули в Италия. Параклисът „Капела ди пиаца” от своя страна, е построен по повод края на чумата през 1352 г. Пиаца „Дуомо” с Катедралата в романо-готически стил, чийто таван е обсипан с бюстовете на 172-ма папи, а мраморният под се състои от 56 повествователни изображения, дело на известни Сиенски художници. Отпътуване и разглеждане на Сан Джиминяно - известен като „градът на изящните кули”. Днес те са 14 наброй като най-високата датира от 1311 г. - Торе Гроса, извисяваща се на 44 м височина. Катедралата “Палацо дел Пополо“, църквата “Свети Августин“, в която се съхраняват ренесансовеи произведения на изкуството на множество италиански творци. Свободно време, в което можете да минете през някоя джелатерия и задължително да вкусите от най-финото бяло вино в Италия – „Вернача от Сан Джиминяно”, което е част от градския архив още от 1276 г. Отпътуване за Монтекатини Терме. Нощувка.

11.04.2018: Закуска. Разглеждане на Флоренция - люлката на Западноевропейския Ренесанс, където са творили не един и два гениални умове: Микеландежело, Леонардо да Винчи, Ботичели, Брунелески, Мазачо... Разглеждат се църквата “Санта Кроче”, в която са погребани над 300 знаменити флорентинци – хора на културата, науката и политиката, сред които Данте Алигери, Галилео Галилей, Микеланджело Буанароти; катедралата “Санта Мария дел Фиоре” /Св.Дева Мария с букет лилии в ръцете/, една от най-големите църкви в света, Палазо Векио, Понте Векио, къщата на Данте, камбанарията на Джото. Посещение на галерия „Уфици” (с предварителна резревация), сред съкровищата на която са произведения на Джото, Чимабуе, Ботичели, Микеланджело, Рафаело, Тициан, Рубенс, Ван Дайк, Джорджоне, Гойя, Каналето и др. В 18.00ч. трансфер до летището в Болоня. В 21.55ч. отпътуване от Болоня за София.

12.04.2018: Пристигане в София в 00:40ч.

Цени
Възрастен в
двойна/ тройна стая
945 лв

Цената включва:
* самолетен билет София-Рим и Болоня-София
* 1 бр. голям салонен багаж до 10 кг. с максимални размери 55 x 40 x 20 см
* летищни такси
* транспорт по програмата с автобус 3*
* 4 нощувки със закуски в хотели 3*
* туристическо и информационно обслужване
* медицинска застраховка

Цената не включва:
* Регистриран багаж до 20 кг. – 140 лева
* билети за градски транспорт и слушалки – около 20 евро /заплащат се на място/
* трансфер до летище София от Пловдив и Хасково – 25 лв.
* Ватиканските музеи /резервация, екскурзовод и входна такса/ – 40 евро/78 лв, за ученици – 30 евро/59 лв.*
* галерия Уфици /резервация, екскурзовод и входна такса/ – 35 евро / 69 лв., за деца 25 евро / 49 лв.
* Екскурзия до Вила д‘Есте /автобусен транспорт, вход и водач/ - 35 евро/69 лв.;
* Помпей /входна такса, слушалки, екскурзовод и резервация/- 35 евро/69 лв., за ученици-25 евро/49 лв.;
* сити такси – заплащат се на място в хотелите
* разходи от личен характер
* входни такси на посещаваните обекти
* застраховка отмяна на пътуване

Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Общи условия:
* Местата в автобуса се определят по реда на записване.
* Възможни са промени в последователността на изпълнението.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Участието в допълнителните посещения (по желание) се заявява задължително при резервация за екскурзията, заплащат се с окончателната вноска и се осъществяват при минимум 20 туристи!
* Резервации се приемат срещу копие от личните документи на пътуващите и заявени допълнителни услуги!
* Първа вноска 30%, доплащане до 20 дни преди отпътуването.