Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


РИМ – Тоскана със самолет – 6 нощувки

995.00 лв.

Тип оферта Екскурзии
Дестинация Рим, Италия
Дати 01.06 - 07.06, 2018
Транспорт Самолет
База BB
За контакт Домика Тур
Тел: 029523404
 Изпрати запитване
Екскурзия РИМ – Тоскана със самолет – 6 нощувки

София – Венеция – Сан Марино – Пиза – Флоренция – Сан Джиминяно – Сиена – Рим – Ватикана – София

01.06.2018 – 07.06.2018

01.06.2018: Отпътуване в 11:15 ч. от летище София за Венеция /по желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив/. Пристигане в 12:15ч. Туристическа програма във Венеция, за която казват, че е най-великата авантюра в историята на Европа. Град на велики умове, таланти, събития, престъпления и открития, победи и поражения. В "града на водата" картата е излишна. Тук е невъзможно да се загубите, макар че има доста отвличащи вниманието ви обекти: площадът „Сан Марко”, приличащ на огромна мраморна зала, „най-красивият в света”, както казва Наполеон за него; тук можете да видите всичко най-важно във Венеция: величествена църква, готика, ренесанс, барок, старото и новото седалище на градската управа, Часовниковата кула, Кампаниле... базиликата “Сан Марко”: заради пищната си архитектура, позлатени византийски мозайки и статута й като символ на венецианското богатство и могъщество, от 11 век насетне сградата е известна още и като Златната църква. Двореца на Дожите – в миналото седалище на венецианското правителство, а днес музей с богата колекция от платна на известни майстори: Веронезе, Тициан, Тинторето и др.; Моста на въздишките, Канале Гранде – най-големият воден булевард във Венеция, около който са разположени над 200 представителни дворци на богати венециански фамилии. Много от тези дворци днес функционират като музеи, казина, хотели. Над Канале Гранде минават три моста, най-популярен сред които е мостът Риалто. Свободно време. Нощувка в района на Венеция.

02.06.2018: Посещение на най-старата република - Сан Марино. Смята се, че е основана 301 г. след хр., когато християнинът каменоделец Марино успял да избяга от антихристиянската римска империя на Диоклетиан. Маринус се скрил на върха на планина Титано и там намерил малка група от хора последователи на християнството. Туристическа програма: “Палацо Говерно”; площад “Либерта” със Статуята на Свободата; базиликата “Сан Марино”. Отпътуване и разглеждане на Пиза. През Средновековието тя е водещ търговски и политически център с интереси в цялото Средиземноморие. По това време е построена прочутата Наклонена кула, която всъщност е Камбанария и част от цял религиозен комплекс, който включва още Катедралата и Баптистерията. Отпътуване за Монтекатини Терме. Нощувка.

03.06.2018: Закуска и разглеждане на Флоренция - люлката на Западноевропейския Ренесанс, където са творили не един и два гениални умове: Микеландежело, Леонардо да Винчи, Ботичели, Брунелески, Мазачо... Разглеждат се църквата “Санта Кроче”, в която са погребани над 300 знаменити флорентинци – хора на културата, науката и политиката, сред които Данте Алигери, Галилео Галилей, Микеланджело Буанароти; катедралата “Санта Мария дел Фиоре” /Св.Дева Мария с букет лилии в ръцете/, една от най-големите църкви в света, Палазо Векио, Понте Векио, къщата на Данте, камбанарията на Джото. Посещение на галерия „Уфици” (с предварителна резревация), сред съкровищата на която са произведения на Джото, Чимабуе, Ботичели, Микеланджело, Рафаело, Тициан, Рубенс, Ван Дайк, Джорджоне, Гойя, Каналето и др. Връщане в хотела. Нощувка.

04.06.2018: Закуска. Отпътуване и разглеждане на Сан Джиминяно - известен като „градът на изящните кули”. Днес те са 14 наброй като най-високата датира от 1311 г. - Торе Гроса, извисяваща се на 44 м височина. Катедралата “Палацо дел Пополо“, църквата “Свети Августин“, в която се съхраняват ренесансовеи произведения на изкуството на множество италиански творци. Свободно време, в което можете да минете през някоя джелатерия и задължително да вкусите от най-финото бяло вино в Италия – „Вернача от Сан Джиминяно”, което е част от градския архив още от 1276 г. Отпътуване за красавицата Сиена - готическа, лирична и неземна. Туристическа програма: ветрилообразният площад “Дел Кампо“ с Фонтана на радостта, дело на архитекта, който служи за пример на големия Микеланджело - Якопо дела Куерча. Готическият „Палацо Публико“, който векове наред е бил седалище на Градската управа, а днес в него се помещават Кметството и Градският музей. Там на 102 метра височина се издига кулата „Манджа” - една от най-високите кули в Италия. Параклисът „Капела ди пиаца” от своя страна, е построен по повод края на чумата през 1352 г. Пиаца „Дуомо” с Катедралата в романо-готически стил, чийто таван е обсипан с бюстовете на 172-ма папи, а мраморният под се състои от 56 повествователни изображения, дело на известни Сиенски художници. Свободно време. Отпътуване за Рим. Нощувка.

05.06.2018: Закуска. Пешеходна туристическата програма в Рим. Античен Рим: Колизеума /отвън/ - инженерно и архитектурно чудо, символ едновременно на римското величие и римската жестокост; място на тържества, но и място на необуздани убийства; Арката на Константин; Капитолийския хълм – древното сърце на Рим. Тук според легендата вълчицата е откърмила Ромул и Рем. Първите храмове на града са построени тук още от етруските, а по късно хълмът се превръща и в политически център на Републиката и последващата я Империя; Римските и Императорските форуми; Пантеона, построен от император Адриан като място, където римляните отдавали почит на боговете си. До ХХ в. куполът на Пантеона бил най-големият в света - диаметърът му е 43 м. Обикновено свод с такива размери се нуждае от някаква подпора, но римляните се научили да издигат сводести покриви без поддържащи колони. Куполът символизира небесния свод. През отвореното му око ( окул ) светлината нахлува в храма и осветява вътрешните стени и пода. Ярко оцветеният мрамор на Пантеона, почти недокоснат от времето, дава представа как са изглеждали римските сгради преди две хилядолетия. Бароков Рим: площад Навона, Фонтана Ди Треви - най-големият бароков фонтан в Рим, за който има множество легенди, но най-популярната от тях е, че ако хвърлиш монета във фонтана, все някога отново ще се завърнеш в Рим; площад Испания – с форма на пеперуда, който през 18 в. се превръща в притегателен център за писатели, артисти и гости на Вечния град. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

06.06.2018: Закуска. Разглеждане на Ватикана – най-малката независима държава в света, разположена само на 0,44 кв.км, седалище на главата на римокатолическата църква. Посещение на Ватиканските музеи (с предварителна резервация), основани още през 16 в. от папа Юлии II и базиликата “Св. Петър” - най-голямата християнска църква в света с папския конфесион на Бернини, с бронзовата статуя на Свети Петър от 13 в. на Арнолфо ди Камбио, с най-известната „Пиета” на Микеланджело. Ватиканските музеи днес са един лабиринт, в който постепенно ще откриете творческите търсения на хората на изкуството от всяка една епоха: от гръко-римските статуи до произведенията на Джотто, Ботичели, Лука Синьорели, Пиетро Перуджино и Рафаело, а в Сикстинската капела пред вас ще оживее историята на човечеството от Сътворението на света до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от Микеланжело. Свободно време. Нощувка.

07.06.2018: Закуска. Трансфер до летището. 14.35ч.- Отпътуване от Рим за София. 17.35ч.- Пристигане в София. По желание трансфер с автобус за туристите от Пловдив и Хасково.

Цени:
Възрастен в
двойна/ тройна стая
995 лв.

Цената включва:
* самолетен билет София-Венеция /Ryan Air/ и Рим-София /Wizz Air/
* 1 бр. голям салонен багаж до 10 кг. с максимални размери 55 x 40 x 20 см
* летищни такси
* транспорт по програмата с автобус 3*
* 6 нощувки със закуски в хотели 3*
* туристическо и информационно обслужване
* медицинска застраховка

Цената не включва:
* Регистриран багаж до 20кг. – 140 лева
* билети за градски транспорт и слушалки – около 20 евро /заплащат се на място/
* корабче от и до Венеция – 20 евро
* трансфер от/до летище София до Пловдив и Хасково – 50 лв /в двете посоки/
* Ватиканските музеи /резервация, екскурзовод и входна такса/ – 40 евро/78 лв, за ученици – 30 евро/59 лв.*
* галерия Уфици /резервация, екскурзовод и входна такса/ – 35 евро / 69 лв., за деца 25 евро / 49 лв.
* разходи от личен характер
* входни такси на посещаваните обекти
* сити такси – заплащат се на място в хотелите
* застраховка отмяна на пътуване

Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Общи условия:
* Местата в автобуса се определят по реда на записване.
* Възможни са промени в последователността на изпълнението.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Участието в допълнителните посещения (по желание) се заявява задължително при резервация за екскурзията, заплащат се с окончателната вноска и се осъществяват при минимум 20 туристи!
* Резервации се приемат срещу копие от личните документи на пътуващите и заявени допълнителни услуги!
* Първа вноска 30%, доплащане до 20 дни преди отпътуването.