Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


Родопа планина – покоряваща и примамливо непозната!

90.00 лв.

Тип оферта Екскурзии
Дестинация Доспат, България
Дати 08.05 - 09.05, 2021
Транспорт Автобус
Маршрут София - Банско - Долно Дряново - Доспат - София
База RO
За контакт АТЛАНТИС ТУР ЕООД
Тел: 02/ 951 61 81, 0889 735073
 Изпрати запитване


Програма:

1 ден, събота -
Отпътуване в 07.00 часа от ул. Оборище (началото на ул. Оборище - между пл. Храм-паметник Александър Невски и бул. Васил Левски) в СОФИЯ.
Спиране за почивка в
БАНСКО –
време ок 1 час за разглеждане и разходка из града-музей. Банско като селище съществува още от ІХ-Х в. През 1576 г. е споменато за пръв път в османски документ. В старата част на града има 150 паметника на културата. В града ще имаме възможност да посетим църквата и къщата-музей Н. Вапцаров. Възможност да се потопите в атмосферата на Джаз фестивала, който се провежда традиционно през август в града.
Продължаване по маршрута и пристигане в община Гърмен, където край село
Долно Дряново се намира мегалитен комплекс Градище
или още наричан „Изчезналият град на Великаните“. Посещението на мегалитния комплекс с пълна обиколка трае 2 ч и половина - 3 часа.
Култовият комплекс е открит през 2000 год от проф. Тодор Бояджиев. До 2006 год професорът не дава гласност за находката си. След публикации в печата, то става известно на археолозите и обществеността. Гигантските глави и долмени съществуват в тази част на Родопите от хилядолетия. В момента е обособено селище с водач, с помощта на който по определени обезопасени пътеки могат да се обиколят и видят всички каменни образования. Най-забележителни от тях са глава „Владетел I“, глава „Стражата“; долмен с астрономическо значение – този долмен е служел за наблюдение и измерване на движението на слънцето и небесните тела, за отчитане годишните времена. Трите камъка образуват „П“ образен процеп, който е ориентиран в посока Изток-Запад. За посещение на комплексът са ви необходими удобни обувки и подходящо за разходка в планината облекло. Важно! Комплексът може да се обходи и разгледа детайлно само при сухо време! Време за обяд на територията на комплекса;
Отправяне към комплекс Прав Камен; настаняване и свободно време за почивка; нощувка.

2 ден, неделя -
10.00 часа напускане на комплекса и отправяне към
ДОСПАТ.
Разходка покрай язовира и време за обяд.
Отпътуванe през живописен път, откъдето се разкриват чудни гледки към родопските язовири и поляни.

Прибиране в София в късния следобед.

Информация за настаняването
https://vila.bg/complex-prav-kamen-3011.html

Пакетната цена е за един човек и включва:
транспорт по маршрута с 20 местен бус Мерцедес спринтер;
нощувка в комплекс/ къща за гости Прав Камен отговарящ на кат 2* - настаняване в стаи с две легла и апартаменти за по трима човека;
обслужване по маршрута от водач-екскурзовод,
представител на ТО;
посещения по програмата.

Пакетната цена НЕ включва:
лични разходи,
входни такси на посещаваните обекти – комплекс Градище – 2 лв на човек.

Важно е да знаете!
Организираното пътуване се провежда/ пакетната цена е валидна при минимум 18 човека и се потвърждава 5 дни преди началото на отпътуването.
Срок и начин на плащане: пълно плащане при записване/ подписване на Договор.
Като цяло пътуването е подходящо за хора от всички възрасти!
Условия за отказ от пътуване/ прекратяване на договора: до 5 дни преди пътуването – без неустойка; 5 и по-малко дни преди начало на пътуването – удържа се внесената сума.

Телефон за контакт: 029516181, 0889735073 - А1; e-mail: office@atlantis-tour.com. Туроператорът има застраховка "Отговорност" в ЗК Лев Инс АД, валидна до 31.05.2021 год.; адрес на ЗК - гр.София, бул. Симеоновско шосе 67А, тел:024049402; 080015333