Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


Сафари в Кения

2130.00 EUR

Тип оферта Екскурзии
Дестинация Найроби, Кения
Дати 23.08 - 01.09, 2011
Транспорт Самолет
База HB
За контакт Carpe Diem Travel BG
Тел: 02/9524631, 0888097864
 Изпрати запитване


Дестинация: Кения
Продължителност: .10 дни / 9 нощувки.
Цена: 2130 евро.

Програма:
23 август София – Истанбул - Найроби
Полет от София до Истанбул (10.45-12.00). Връзка за Найроби в 18.45 ч.
24 август Найроби - Самбуру
Пристигане в кенийската столица в 01.20 ч. Посрещане и трансфер до хотел Nairobi Safari Club **** (www.nairobisafariclub.com) или подобен. Настаняване и почивка.
След закуска, в 07.30 ч се отправяте към национален парк Самбуру. Насладете се на пътуването през живописни плантации от ананас и кафе. Пристигане навреме за обяд в Samburu Sopa Lodge **** (www.sopalodges.com). Дълбоко в сухите северни земи на Кения витае истинския дух на Африка. Тук са снимани популярното TV шоу Survivor Africa, и множество световноизвестни филми като "Родена свободна" и "Отвъд Африка". Самбуру е известен с наличието на рядко срещани видове зебра, жираф и антилопи. Следобедно сафари в 16.00 ч. Вечеря и нощувка.
25 август Найроби - Самбуру
Ранно сафари и връщане в лоджата за закуска. Време за почивка преди следобедното ви сафари в 16.00 ч. Вечерта местни Самбуру танцьори ще ви забавляват с местни песни и танци, които ще ви доближат още повече до "приключението Африка". Вечеря и нощувка.
26 август Самбуру - езерото Накуру
Закуска. Отпътуване за езерото Накуру, пресичайки Голямата Източноафриканска разломна долина. Ще се насладите на рядко срещана гледка, движейки се от север на юг от Екватора със спиране при водопадите Томпсън. Продължавате към национален парк Накуру, известен като дом на хиляди малки и големи птици фламинго. Паркът е и убежище за вида жираф Rothschild, носорози и леопарди. Обяд и време за почивка. в 16.00 ч. следобедно сафари с разходка по бреговете на езерото. Нощувка във Flamingo Hills Tented Camp (www.flamingohillcamp.com).
27 август езерото Накуру
Закуска, обяд и вечеря. Сафари в Национален парк Накуру.
28 август езерото Накуру – Масай Мара
След закуска потегляте към гр. Нарок в сърцето на Масай Мара – дом на известното племе масаи, успели да запазят уникалната си култура и бит до днешни дни. Масай Мара е най-известният резерват на Кения, обещаващ ви среща с „Голямата петорка” – бик, слон, лъв, леопард и носорог. След обяд и кратка почивка е време за сафари до залез слънце. Нощувка в Mara Sopa Lodge (www.sopalodges.com).
29 август Масай Мара
Ранно сутрешно сафари (по желание можете да се разходите с балон за птичи поглед над равнините на Мара, завършвайки със закуска с шампанско сред зеленината след кацане - срещу доплащане от ок. $ 450 на човек). Завръщане в лоджата за закуска. Следобедно сафари.
30 август Масай Мара
Ден за сбогуване с Африка. Сутрешно и следобедно сафари. Закуска, обяд и вечеря и посещение на масайко селище по желание (с допълнително заплащане).
31 август Масай Мара – Найроби
След закуска потегляте към Найроби за обяд в ресторант Carnivore. Нощувка в хотел Nairobi Safari Club **** (www.nairobisafariclub.com) или подобен. Настаняване и почивка
01 септември Найроби - Истанбул - София
Ранна закуска в 03.30 ч и трансфер до летище. Полет за Истанбул (05.55-12.10). Връзка за София (17.10-18.25).


ЦЕНА: 2130 евро
Доплащане за самостоятелна стая 345 евроЦената включва:

самолетни билети;
трансфери и сафари по програмата с минибус;
2 нощ. със закуски в Найроби;
2 нощ. със закуски, обеди и вечери в Национален парк Самбуру;
2 нощ. със закуски, обеди и вечери в Национален парк Накуру;
3 нощ. със закуски, обеди и вечери в Масай Мара;
входни такси за националните паркове;
1 л минерална вода на ден на човек по време на сафари;
обяд в ресторант Карнивор;
съпровождащ групата представител от агенцията при група от 14 човека;
медицинска застраховка;