Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


Септември в Кападокия – чартър

806.00 лв.

Тип оферта Екскурзии
Дестинация Кападокия, Турция
Дати 20.09 - 23.09, 2019
Транспорт Самолет
База HB
За контакт Домика Тур
Тел: 029523404
 Изпрати запитване


Септември в Кападокия – чартър

СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ 2019 В КАПАДОКИЯ" с директен полет от София.


4 дни / 3 нощувки

Дати: 20.09.19 - 23.09.19Кападокия – приказната земя, която впечатлява с необичайни природни забележителности, удивителни скални църкви и тайнствени подземни градове, сама по себе си е една от най-големите атракции, които можете да видите през живота си. Пейзажите, които често изглеждат сякаш не са от нашата Земя, няма как да не спрат дъха ви и да не ви накарат да изпитате възхищение и преклонение. Този исторически регион в Мала Азия, пропит от история, култура, религия и природни чудеса, ще се запечата в сърцето ви и ще ви се иска да го посещавате отново и отново.


Програма
Ден1 София - Кападокия.
Среща на летище София за директен полет до Невшехир в 10:00 ч. Пристигане на летището в Невшехир в 11:30 ч. и посрещане от представител на фирмата партньор в Кападокия. Трансфер до избрания хотел.
Свободно време или по желание екскурзия до крепостта Учхисар Калеси и Аванос. Учхисар (Uçhisar) е малко градче, което се намира на най – високата точка в Кападокия. Намира се на 5 км от Гьореме и на 7км от Невшехир. На върха се намира замъка Учхисар, откъдето се открива невероятна гледка към околията. Там има скалните домове - стаи издълбани в скалите. Много от тях са непроходими и не могат да бъдат разгледани, тъй като се ползват от множество гълъби. В замъкът има и скални църкви - може би поради близостта му с Гьореме. На върха на замъка има и византийски гробове, но те не са обект на интерес, тъй като са разрушени и ограбвани. Някои от живописните долините, през които можете да стигнете до Гьореме са долината на гълъбите и долината на любовта.
Трансфер до хотела и вечеря (ако е включена в цената). Нощувка.
Ден 2 Кападокия.
Сутринта преди закуска по желание полет с балон над Кападокия (заявява се предварително от България). Трансферът за полета с балон е от 04:00 или 05:00 ч сутринта. Полетът трае 1 час. Закуска.
По желание екскурзия до Гьореме с посещение на музея на открито в Гьореме. По време на екзкурзията ще посетите известното поклонническо място Гьореме с уникални по красотата си пещерни селища, изсечени в скалите домове и цели дворци, паметник, намиращ се под защитата на ЮНЕСКО. По време на екскурзията ще разгледате и различните скални образувания. При достатъчно свободно време ще посетите фабрика за изработка на керамика и винарна. Про време на екскурзията ще бъде предвидено време за обяд (обядът не е включен в цената).
След приключване на екскурзията трансфер до хотела.
Вечеря в хотела (ако е включена в цената) и след нея по желание традиционна турска вечеря с шоу прорама с продължителност от 20:00 до 23:00 ч. В турската вечер са включени ядки и плодове, алкохолни напитки местно производство - ракия, водка, бира, бяло и червено вино.
Ден 3 Кападокия.
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до долината Ъхлара и подземния град Деринкую. През 1963 година реставрацията на къща в град Деринкую довела до невероятно откритие. По време на строителните работи се отворил вход към пещера, водещ до подземен град на възраст от хиляди години и достигащ до 85 метра дълбочина. Той е невероятен, защото има 13 нива, които слизат дълбоко под земята с вентилационни шахти и 15 000 малки шахти, които вкарват въздух дори до най-дълбоките нива. Невероятното е, че стаите в скалите, които са намерени, могат да съберат приблизително 20 000 мъже, жени и деца. Били открити дори религиозни стаи, хранилища, преса за грозде и конюшни.
Построяването на подобен подземен град би било сериозно начинание за всеки, дори и в наши дни. А за онези времена този строеж е изумителен, равен по сложност на пирамидите.
Вечеря в хотела (ако е включена в цената) и след нея по желание танца на дервишите с продължителност от 18:00 до 19:00 ч. (в танца на дервишите не са включени храна и напитки). Нощувка.
Ден 4 Кападокия - София.
Закуска. Трансфер до летище Невшехир за полет до София в 17:00 ч. Пристигане на летище София в 18:30 ч.ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА

BY HOTEL & SPA CAPPADOCIA 5*НВ - ЦЕНА ОТ 412 EUR на човек
EXEDRA 4* ВВ- ЦЕНА ОТ 435 EUR на човек
LALE SARAY 3*ВВ - ЦЕНА ОТ 427 EUR на човек
RAMADA CAPPADOCIA 4*НВ - ЦЕНА ОТ 490 EUR на човек
ELIКA CAVE SUITES 5*ВВ - ЦЕНА ОТ 529 EUR на човек
MUSEUM HOTEL 5* ВВ- ЦЕНА ОТ 915 EUR на човек


Цената включва:
- Самолетен билет София - Невшехир - София
- Летищни такси
- Трансфер летище-хотел-летище
- 3 нощувки на съответната база изхранване в избрания хотел
- Медицинска застраховка с покритие 5000 EUR
- Представител на фирмата по време на пътуването
- Местен екскурзовод на български език по време на екскурзиите


По програмата предлагаме интересни допълнителни екскурзии:
- Екскурзия до Гьореме с посещение на открития музей в Гьореме;-25 евро
- Екскурзия до крепостта Учхисар и град Аванос;-25 евро
- Екскурзия до долината Ъхлара и Деринкую; - 35 евро
- Полет с балон над Кападокия; - 220 eвро
- Турска вечер с шоу програма; - 25 eвро
- Танц на дервишите. -25 eвро

Цените се заплащат в лева по курса на деня
• Полетно разписание: 20.09.18 SOF 10:00 - NAV 11:30 23.09.18 NAV 17:00 - SOF 18:30
• Минимален брой записани: 100
• Условия за записване: При записване е необходимо да предоставите три имена на латиница с изписване по паспорт, ЕГН, номер на паспорт, дата на валидност и телефон за връзка; 50 % депозит до 3 дни след потвърждение и 100 % плащане до 20.08.2019 г.
• Полезна информация: За пътуване до Република Турция е необходимо да имате международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на настаняване; Няма допълнителни здравни изисквания за пътуване до Турция 1 EUR = 4.7 TRY
• Допълнителните екскурзии могат да се заявяват до 2 седмици преди отпътуване. Препоръчително е да заявите полета с балони в деня, в който направите резервацията, защото местата са ограничени.
• Дните на провеждане на екскурзиите могат да бъдат променени.