Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


Сицилия:Катания – Етна – Таормина - Месина – Милацо – Палермо – Агридженто –Ена - Ното – Сиракуза -7

1470.00 лв.

Тип оферта Екскурзии
Дестинация Катания-Сиракуза-Ното-Таормина-Сицилия, Италия
Дати 20.09 - 27.09, 2017
Транспорт Самолет
Маршрут София - Катания - Етна - Таормина - Месина - Милацо - Палермо - Агридженто
База HB
За контакт Марис Травел ЕООД
Тел: 032940700, 0876203230
 Изпрати запитване


1. ден – Отпътуване от летище София в 14.00 ч. с директен полет до Катания. Пристигане в 14.50 ч. местно време в Катания. Трансфер до хотела – в района на селищата в подножието на Етна. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

2. ден – Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване към вулкана Етна – най-активният голям вулкан в близост до Европейския континент. Изкачване с автобус до покрития с черни вулканични скали район на височина над 2 000 м – разглеждане на интересните скални форми и цветните сакли. По желание – изкачване с лифт до най-високата възможна точка на вулкана. По обяд – продължаване за Таормина.Разглеждане на уникалното историческо градче, кацнало на висок хълм над Средиземно море. Разглеждане на бароковия център и уникално запазения древногръцки театър с изглед към Етна. Продължаванеза района на Месина. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

3. ден – Закуска. Напускане на хотела. Продължаване за Милацо – крайбрежен курорт на Тиренско море, откъдето тръгват фериботи и туристически кораби за близките острови. По желание и срещу допълнително заплащане – круиз до Еолийските острови – Липари, Вулкано и Салина. Разглеждане на вулканичните острови с рибарските им градчета и типични бели средиземноморски къщи. Възможност за обяд. Връщане в Милацо. Продължаване с автобус за района на Палермо. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

4. ден – Закуска. Панорамна автобусна и пешеходна обиколка на Палермо – столицата на Сицилия и най-голям град на острова, предлагащ уникална смесица от византийски, арабски, нормански и испански влияния. Преминаване покрай градските стени. Посещение на Катедралата на Палермо – готически храм, построен през 1185 г. на мястото на бивша джамия и многократно възстановяван в последствие, запазил следи от различните династии, управлявали Сицилия през вековете. Посещение на Кралския дворец – резиденция на кралете на Сицилия от 12. век, и неговата Палатинска капела – изящен храм във византийски стил със запазени златни мозайки и украса с арабско влияние. По желание – посещение на Катакомбите на капуцините – подземни гробници, в които телата на мъртвите са изложени на показ, за да припомнят на монасите за смъртта. Свободно време за обяд. След обяд по желание – посещение на Катедралата на Монреале – монументален ранноготически храм със запазени византийски златни мозайки от 12. век, построен като кралски храм от норманите. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5. ден – Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Агридженто – стария гръцки град Акрагас. Разглеждане на Долината на храмовете – един от най-добре запазените образци на свещена територия от времето на древните гърци. Разглеждане на руините на храмовете от 5. – 4. век пр. Хр. – йонийските храмове на Конкордия, Юнона и Херакъл. Продължаване към Пиаца Армерина. Разглеждане на Вилата „Казале“, съхранила най-добре запазените римски мозайки в Европа с множество интересни сцени, които представят ежедневието на древните обитатели на вилата. Настаняване в района на Ена (Enna). Вечеря. Нощувка.
6. ден – Закуска. Напускане на хотела. Кратка разходка в Ена – историческо селище със запазен замък от 11. век. Разглеждане на замъка и катедралата от 15. век. Отпътуване за Катания. Пристигане по обяд. Свободно време за обяд. Следобед – панорамна обиколка на Катания – втория по големина град в Сицилия, основан още от древните гърци, изцяло обновен в бароков стил в 17. век. Разглеждане на „Двореца със слоновете“ – кметството на града и великолепните барокови църкви, сред които най-пищна е Катедралата „Св. Агата“ (17. век). Посещение на античните забележителности на града – гръцкия театър и римския амфитеатър, форума. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

7. ден – Закуска. Свободно време в Катания. По желание – целодневна автобусна екскурзия до Ното и Сиракуза. Посещение на Ното – малко градче със запазени шедьоври на бароковата архитектура. Посещение на Катедралата (18. век), кметството, театъра. Разходка из улиците с невероятно запазени фасади с орнаменти. Продължаване за Сиракуза – един от големите центрове на Сицилия в Древността и от най-богатите гръцки градове в Средиземноморието, родина на известния учен Архимед, разположен на острова на пъдпъдъка (гр. – Ортюга, ит. – Ортиджа). Посещение на останките от древния крад – каменните кариери, театъра, амфитеатъра, храмовете на Аполон и Зевс. Разглеждане на бароковите сгради – Катедралата, фонтана на Диана и дворците на градските аристократи. По желание: вход в Археологическия музей. Връщане в Катания. Вечеря. Нощувка.

8. ден – Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до летището. Полет Катания – София в 15.25 ч. местно време. Кацане на летище София в 18.45 ч. местно време.