Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  


Топ оферта - екскурзия от Варна до Мелник, Роженски и Рилски манастир

165.00 лв.

Тип оферта Екскурзии
Дестинация Мелник-Роженски Манастир, България
Дати 26.07 - 28.07, 2019
Транспорт Автобус
Маршрут Варна - Банско - Мелник - Рупите - Роженски манастир - Рислки манастир - Боровец - Варна
База BB
За контакт Bulgaria Eco Travel
Тел: 052600597, 0879892233
 Изпрати запитване


ПРОГРАМА:
1 ДЕН: ВАРНА – ПАЗАРДЖИК – ВЕЛИНГРАД – ЮНДОЛА – ДОБЪРСКО - БАНСКО - 550 км
Отпътуване сутринта в 6.30 ч. от гр. Варна в посока с. Добърско. Пристигане около 16 ч. Разглеждане на уникалната средновековна църква „Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат“, чиито поразителните стенописи и автентична архитектура на храма го причисляват към най-ценните образци на българското изкуство. Отпътуване за Банско. Пристигане. Кратка разходка сред забелелжителностите на града с посещение на Веляновата къща. Настаняване в хотел Ида 3*. Нощувка.

2 ДЕН: РУПИТЕ – МЕЛНИК – РОЖЕНСКИ МАНАСТИР И СТОБСКИ ПИРАМИДИ – 265 км
Закуска. В 09.30ч отпътуване за село Рупите – едно от най-притегателните и мистични места в България, където е живяла българската пророчица Ванга. Попитана защо е избрала точно това място за свой дом, тя отговорила: "Имам определено време колко да стоя тук. Това място е много особено. Служи ми като акумулатор и от него аз черпя енергия и сила. Някога тук е горял страшен огън, а този хребет над нас крие една голяма тайна." Хребетът, за който говори Ванга, всъщност е Кожух планина, възвишение в Рупите. Посещение на храм-паметникът "Св. Петка Българска".
Около 12.00ч отпътуване за Мелник - град музей, град история, най-малкото градче в България, в което времето сякаш е спряло. Живописни къщички с керемидени покриви, тесни улички, уютни хотели, кръчми с традиционна българска кухня, винарни, изби, сувенирни магазини - това ни предлага днес Мелник.
Сред забележителностите на града могат да се отбележат Пашовата къща, Кордопуловата къща (частен музей с винарска изба), руините на средновековни църкви и много други – ще им се насладим заедно. Свободно време за обяд, разходка и снимки.
Около 14:30ч отпътуване за Роженски манастир - най-големият православен манастир в Пиринския край. Сравнително добре запазен до сега, манастирът всяка година се посещава от много туристи от различни страни. Точната дата на основаването на Роженския манастир не е известна, но за първи път името на манастира е споменато в една преписка към гръцки ръкопис от 13в. По това време Мелнишката област е управлявана от деспот Алексий Слав, племенник на българския цар Калоян (1197-1207). По време на османското нашествие манастирът е бил опожарен, но скоро след това отново възстановен. Около 15.00ч отпътуване. Ще направим пауза на Природния феномен – Стобски пирамиди – изкачването до пирамидите трае 40 минути. Пристигане в ресторант невен – възможност всеки да вечеря. Придвижване до хотел Невен. Нощувка.

3 ДЕН: РИЛСКИ МАНАСТИР – ВАРНА – 570 км
Закуска. Освобождаване на стаите. Около 08:50ч отпътуване за Рилски манастир. Рилският манастир е разположен на 1,147 метра надморска височина сред ухаещите иглолистни гори на планината Рила. Обителта представлява комплекс от култови, жилищни и стопански постройки с обща площ 8800кв. м. Рилският манастир се отличава с уникална архитектура. Отвън, с 24-метровите каменни стени на основните си сгради, които образуват неправилен петоъгълник, манастирът има вид на крепост. Рилският манастир е създаден през 30-години на Х век на мястото на старата постница в планина Рила. През времето на своето съществуване манастирът е бил многократно преустройван, разрушаван и отново възстановяван. Рилската обител е придобила сегашния си облик към средата на миналото столетие. Посещение на църквата на Иван Рилски – създателят на Рилската обител. Около 11:30ч отпътуване.
Пристигане във Варна – около 21:00ч.

Цената включва:

• Транспорт с бус от Варна и Бургас
• 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Банско
• 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Рилски манастир
• Посещение на ДОБЪРСКО, Мелник, Рупите, Роженски и Рилски манастир, Стобски пирамиди
• Водач


Цената не включва: лични разходи и входни такси
• Входни такси за музеи и обекти, посещавани по желание:
Църква музей Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат“ - Добърско :
ученици, студенти и пенсионери – 1.00 лв.
посетители над 18 г. – 5.00 лв. за хора с увреждания и деца до 7 г. – безплатно.
Входни такси за Банско за всички обекти:
ученици, студенти и пенсионери – 1 лв.
посетители над 18 г. – 3.00 лв.
Входни такси за ЦИМ – Рилски манастир
ученици, студенти и пенсионери – 1,00 лв.
посетители над 18 г. – 8.00 лв.
Кордопуловата къща – Мелник
Входни билети: за възрастни – 3.50 лв.;
Стобски пирамиди
Входни билети: за възрастни - 2 лв.;
за учащи и пенсионери - 1 лв.;

ВАЖНО: за посещението на Рилски манастир – не се допускат хора с голи рамене и къси панталони, За Стобските пирамиди – задължително – шапка и вода

ВАЖНО: за посещението на Рилски манастир – не се допускат хора с голи рамене и къси панталони, За Стобските пирамиди – задължително – шапка и вода

За записване – 50% аванс

www.bulgariaecotravel.com