Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Ангола
  4. Атракции
  5. Резервата Кисама

Резервата Кисама, Ангола - Туристически Атракции

Резервата Кисама

Кисама е един от най-големите африкански резервати. Разпростира се на площ от 9 960 кв.км. Той е изключително подходящ за туризъм, защото се намира едва на 70 км. от Луанда - столицата на Ангола.

Още от създаването му през 1938 г., националният парк Кисама разполага с изключително богата флора и фауна. През войната, която разтърсва страната повече от 25 години фауната е унищожена почти изцяло. Хилядите слонове и антилопи, които пребивават в парка са избити от изгладнялото население и войската за храна.

През 1996 г. група южноафриканци и анголци създават фондация Кисам. Любителите на природата посрещат с радост тази новина, защото създателите на фондацията планират да заселят парка отново с животни, доведени от различни резервати в Африка.

В парка са създадени добри условия за отглеждане на животните. Там могат да се видят слонове, жирафи, зебри, антилопи, щрауси и много други. Специално внимание се обръща на групата на големите африкански животни - слон, лъв, носорог, хипопотами, леопард.