Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Антигуа и Барбуда
  4. Атракции
  5. Музея на Антигуа и Барбуда

Музея на Антигуа и Барбуда, Антигуа и Барбуда - Туристически Атракции

Музея на Антигуа и Барбуда

Музеят на Антигуа и Барбуда е открит през 1985 г. и се управлява от Историческо и археологическо дружество, частна организация с идеални цели.

Експонатите, разкриващи развитието на острова от неговото геоложко зараждане до политическата му независимост са изложени в старата сграда на Съдебната палата в столицата, която е изключително важно историческо здание, датиращо от 1750г.

Днес тя е действително добре устроена за експониране на музейните сбирки и е отличен пример за адаптиране на най-старата сграда в Сейнт Джонс към съвременния ритъм на живот на обществото.

Колекциите заемат централно място в мисията на музея. Той непрестанно се сдобива с нови предмети и образци от района, също така придобити от дарения или временно показвани, благодарение на обмена на експонати с други институции. Те пристигат в музея със съдействието на всеки, заинтересован от запазването и експонирането на наследството на острова.

Други цели, които си е поставило ръководството на музея са запознаване с националните обекти и тяхното изследване. Той предлага на посетителите поглед върху историята на острова.

Музея разполага с библиотека, която притежава богата компютърна база от данни, общо 25000 записи, служещи на посетителите.

Музеят предлага различни програми обучаващи ученици за историята и културата на Антигуа и Барбуда, осигурява специални лекции и организира месечни пътувания из историческите обекти. Провежда културни вечери за широката общественост.

Всеки трябва да усети неповторимата историческа атмосфера в прохладният оазис.