Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Австралия
  4. Атракции
  5. Канбера

Канбера, Австралия - Туристически Атракции

Канбера

Канбера е както столица, така и един от най-големите градове на територията на островната част на република Австралия.

В него туристите могат да посетят множество красиви галерии и музеи, скупчени около красиво езеро и сгушени в лоното на красива и пищна растителност.

В столицата има много забележителности. Същността на австралийската история, култура и начин на живот е отразена в архитектурата и в многото национални паметници на културата.

Държавните институции съсредоточени в града са отворени за посетители и са станали част от туристическите обиколки, които се предлагат.

Австралийският парламент например има една от най-забележителните сгради в света, която впечатлява с внушителна архитетура, многоцветни градини и колекции на съвременно австралийско изкуство. Когато се провежда парламентарно събиране, всеки е добре дошъл да присъства.

Националната галерия на Австралия е събрала в себе си над 100 000 худ. творби.

Австралийският военен мемориал е паметник, издигнат в чест на загиналите мъже и жени по времето на втората световна война.

Националният научен и технологичен център – Куестакон задължително трябва да бъде посетен.

Още много забележителности могат да привлекат вниманието - Националният музей, Националната портретна галерия, Националната библиотека, Националният зоопарк, Националният аквариум и Националният музей на динозаврите.