Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Австралия
  4. Атракции
  5. Музеят на открито Суверен Хил

Музеят на открито Суверен Хил, Австралия - Туристически Атракции

Музеят на открито Суверен Хил

Суверен Хил е музей на открито в Баларат. Той предава историята на първите десет години след откриването на злато в Баларат през 1851 година. Официалното му откриване се състои на 29 ноември 1970 година.

Суверен Хил е построен на мястото на едни от най-големите разкопки за злато в Баларат.

Комплексът се распростира на огромна площ, като в него са включени над 60 копия на исторически сгради, в които има хора с облекло от съответния период, които позират за снимки и отговарят на въпросите на посетителите.

За да е пресъздадено всичко в детайли са използвани антикварни предмети, произведения на изкуството, книги и документи, машини, животни, вагони и съоражения подходящи за епохата на златната треска.

Златните залежи са в основата на замисъла за музея. Една от основните атракции е възможноста всеки турис да си пробва късмета за намиране на злато, промивайки пясък в златоносните води на реката. Тъй като в този район има множество палатки и хижи може реално да се усети начина на живот на първите златотърсачи.

Различните атракции очароват посетителите и им дават възможността да се докоснат до тази отминала епоха. Топене на злато и превръщане в кюлчета, разхотка в златните мини с екскурзовод. Наличието на много магазини за сувенири и подаръци, има също така театър, хотели. В духа на отминалото време са създадени ковачница, конюшни, фотографски студия, аптеки, хлебарници, бижутерийни магазини, бакалия, поща.

Не са забравени и децата за тях са възпроизведени някогашни училища, в които те могат да се облекат в дрехи от този период и да се потопят в атмосферата му.

Пресъздаден с изключително точни и прецизни детайли Музеят Суверен Хил е едно от местата, които не трябва да се пропускат от туристите посетили Австралия. Там човек може да изживее истинско приключение, пренасяйки се в една отминала, но белязала историята епоха.