Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Австрия
  4. Атракции
  5. Долината Гащайн
  6. Бад Хофгащайн

Бад Хофгащайн, Долината Гащайн

Бад Хофгащайн

Бад Хофгащайн е разположен в слънчевата и открита част на долината Гащайн, в Австрия, на 859 м. надморска височина. Градчето е индустриален и исторически център на долината. В централната си част курорта е ограден с пешеходни зони, разнообразни магазини, хотели и ресторанти.

Карането на ски по отлични трасета, чистият планински въздух, спиращите дъха гледки – са само част от предимствата на австрийският курорт. Той предлага на своите посетители и разнообразни дейности извън пистите – уникална градска атмосфера, както и разнообразие от музикални и културни събития.

Районът става известен със своите лечебни извори, както и с разнообразните трасета за зимни спортове и летни разходки из прекрасни планински кътчета.
Ски курортът Бад Хофгащайн е част от ски зоната на Гащайн, чрез която скиорите и сноубордистите имат достъп до 178 отделни писти. В допълнение към това в курорта има и 175 км. трасета.

Добре поддържаната мрежа от лифтове, позволява карането на ски в останалите курорти, намиращи се в близост до Бад Хофгащайн – Бад Гащайн, Дорфгащайн, Граукогел и Спортгащайн.

Снежната покривка през целия сезон е гарантирана не само от надморската височина, на която са разположени пистите - 2000 м., но и от 300 машини за сняг.

Курорта разполага с 13 ски лифта, които са в състояние да придвижат 25,000 скиори / сноубордисти на час. Те могат да се използват целогодишно за различни туристически цели и за достигане до всички зони на Бад Хофгащайн.

Пистите са с различно ниво на трудност, което ги прави подходящи за всички скиори / сноубордисти – начинаещи, напреднали, експерти.

За каране на сноуборд са обособени разнообразни места за скачане, завои, стръмнини и други препятствия. Има възможност за класическо ски бягане по пресечени местности, както и каране на ски за по-напреднали. Ако имате желание можете да се запишете на уроци по кънки, ски и сноуборд. В планинското градче не липсват ски училища.

Ски пистите в Бад Хофгащайн сформират най–голямата ски зона в района. Склоновете са с около 1000 м. разлика денивелация на различните писти, които са свързани с модерни отворени и кабинкови лифтове. На това място удоволствието от карането на ски е неизбежно.

Забавленията извън пистите също на едно изключително ниво, като включват ходене със снегоходки по обозначени маршрути с невероятни гледки, парапланеризъм, каране на кънки на лед, кърлинг, обиколка с шейна, обиколки по различни зимни туристически маршрути, билярдни зали или плуване в някои от множеството басейни, обиколки по разнообразни магазини. Ако искате просто да почините, наслаждавайки се на уникалните гледки и вкусна храна и напитки, може да го направите в някой от близо петдесетте ресторанта или множеството барове и кръчми. За тези, които не са свикнали да заспиват рано работят няколко дискотеки и нощни заведения, а казиното на Бад Гащайн е съвсем близо.

Възможностите за настаняване не са никак малко – луксозни хотели и хижи, предлагащи всякакви удобства. На разположение на посетителите са обществен закрит басейн, обществена сауна, фитнес център, тенис игрище, горещи извори, къмпинг.
За децата има специална писта, лифт, детски парк, детски кътове и детегледачки. Събития от различен характер радват гостите на курорта през цялата година. И всичко това е добре съчетано с премерена архитектура и неповторим стил.

Бад Хофгащайн е много подходяща дестинация за съчетавана на работата с удоволствието. Организирането на конгрес или бизнес събитие на това място е изключително добро попадение, не само заради предлагащите се там най-модерни технологии, а и заради възможността за освобождаването на ума от работния ден сред зашеметяващите планински местности.

Бад Хофгащайн е не само туристическа ски дестинация, но и водещ оздравителен център, предпочитан от хиляди туристи именно, заради това си качество.

В курорта и околностите му има разположени множество исторически и природни забележителности. Едно от тях е Енорийската църква или Църквата на Дева Мария –уникален исторически паметник, построен между 1498г. и 1507г. В сърцето на това древно творение се намира възхитителен Бароков олтар, който е известен от художествените летописи като най-великият шедьовър на художника Джоузеф Еисъл.

Интерес за посетителите на Бад Хофгащайн представлява и Готическият замък Weitmoserschlössl Castle, построен в типичния Залцбургски стил, който датира от 1554 година, времето на най-големия добив на злато и сребро. Днес тази малка перла носи наслада на посетителите, функционирайки като кафене и ресторант.

Разходка сред природата в Birdwatching Path е едно докосване до света на птиците. Мястото е подходящо не само за любителите на птици, но и за тези, които искат да усетят непосредствената близост на местната дива природа.

С една приятна разходка по долината можете да се насладите на величествените гледки на Естествените паметници (Natural Monuments).

Също толкова интересна може да бъде и Schmaranzgut Organic Farm или първата и единствена екологична пивоварна – екологичният хмел и малц, за които казват, че са дар от небесата. В нея всеки желаещ може да дегустира пивото.