Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Австрия
  4. Атракции
  5. Долината Гащайн
  6. Дорфгащайн

Дорфгащайн, Долината Гащайн

Дорфгащайн

Дорфгащайн е австрийски курорт, разположен на входа на долината Гащайн. През годините градчето е успяло да съхрани неповторимия си характер на планинско село. Дорфгащайн се намира на 860 м. надморска височина. Със своите удобства и народни обичаи ски курорта предлага всичко, от което се нуждае един турист, за да прекара перфектна почивка. Удобствата на хотелите, уникалната архитектура, прекрасните условия за зимни спортове и девствената алпийска природа са предпоставка за неописуемо изживяване.

Лятото е не по-малко привлекателно на такова място - семейства, млади и възрастни хора, любители на спортове на открито и посетители решили просто да починат, прииждат в планинското селище, за да се насладят на обстановката и богатството от възможности. Туризмът на фона на околните върхове, вкусните гозби в ресторантите и уютните планински хижи, от които можете да потеглите за една колоездачна обиколка, делта- и парапланеризмът, провеждането на експедиции по разнообразни интересни маршрути – всичко това, сякаш е кътче от Рая.

В Дорфгащайн голяма част от посетителите са деца. Ето защо за тях има подготвени специални кътчета, за да се забавляват и да се чувстват добре – детска водна пързалка, по леки наклони за каране на ски, детски клубчета.

Всеки желаещ да посети ски курорта може да открие занимание приятно за него, което да отговаря на изискванията му като качество. Перфектни трасета за ски бягане, добре обработени ски писти както за големи, така и за малки скиори, чудесни условия с множество препятствия за сноуборд каране, забележителни маршрути за зимни разходки със снегогоходки или с шейни, обградени от тишина, в която се чува единствено дишането на конете и скърцането на снега.

Голяма част от пистите в курорта са разположени на над 2000 м. надморска височина, а когато снегът е недостатъчен туристите могат да разчитат на 300 машини за сняг, подобряващи възможностите за каране. За да достигнат до трасетата скиорите имат на разположение 44 ски лифта, чийто капацитет е 71,443 човека на час.

Дорфгащайн е чудесна дестинация за средно напреднали скиори с неговите 41 писти пригодени за тях и обозначени с червен цвят. За експертите „черните” писти са 9, а тези обозначени в синьо са 14 и са разгънати н площ от 60 км., денивелацията на курорта е 1203 м., а лифтовете са на повече от 90 км.

Не е задължително да карате ски, за да се чувствате добре в планинското градче. В него има още множество възможности за приятно изкарване, наситено с приятни емоции и отмора. Разходките из курорта и околностите му могат да се проведат по 115 км. туристически пътеки достигащи до уютни хижи и бистри планински езера, прекрасни поляни с извисяващи се над тях величествени върхове.
Планинското колоездене също е на почит в курорта и за него има предназначени 30 км. маркирани трасета, като в тях не се включват свободните маршрути по планинските пасища.

На гостите на Дорфгащайн се предоставя възможността да разгледат него и околностите му от „птичи поглед” чрез парапланеризъм и делтапланеризъм. Начинаещите могат да опитат полет с опитен инструктор.