Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Австрия
  4. Атракции
  5. Каринтия (Кернтен)

Каринтия (Кернтен), Австрия - Туристически Атракции

Каринтия (Кернтен)

Каринтия (Кернтен) е земя богата на езера, чисти като сълза, величествени планини, обширни долини, романтични високопланински ливади и приветливи градчета, а алпийските терени в тази част на южна Австрия са по-малко назъбени от острите тиролски върхове на север. Приятно мекия климат и необичайно многото слънчеви часове в ски зоната са резултат от близостта й до Средиземно море. Често пъти водата в езерата на Каринтия (Кернтен) достига температура до 28 градуса.
Идвайки на това място за почивка можете да сте сигурни, че сърдечността и гостоприемството ще ви накарат да се отпуснете и да изкарате чудесно.

Високите планини, заобикалящи Каринтия (Кернтен) очертават естествените граници на местността, която силно наподобява на гигантски амфитеатър. Районът е разделен от течащата на изток река Драу, която сменя името си на Драва, когато премине в границите на Словения. Град Вилах е най-големия кръстопът на жп и автомобилни пътища в източните Алпи, а град Клагенфурт е столицата на Каринтия (Кернтен).

Ски региона е известен сред своите посетили като „слънчевата страна на Алпите”, което абсолютно отговаря на истината. В тази част на Австрия има повече слънце, отколкото във всички останали обласи в Алпите.

През зимата Каринтия (Кернтен) е покрита със сняг и по-голямата част от езерата са кротко сгушени под ледена покривка. Това е чудесна предпоставка, както на това място, така и в повечето други части на страната ските да са основна дейност. В Каринтия (Кернтен) могат да се практикуват всички зимни спортове, които биха забавлявали гостите й.
Крос кънтри ските са много популярни, също като зимното ходене по изчистените пътища и ходенето със снегоходки. Други не по-малко интересни зимни занимания са голфът и кънките върху лед, а също и кърлинга. Освен, че са доста забавни и полезни, те внасят доста разнообразие в студените дни.

Почивката на това място може да бъде значително по-релаксираща, отколкото някъде другаде, за което значително допринася средиземноморското усещане, идващо от границите на Каринтия (Кернтен) с Италия и Словения.

Бъдещето на алпийската ски зона е като нейният климат - светъл и слънчев. Забавленията и вълненията са в изобилие през зимата по склоновете на ски курортите в Каринтия (Кернтен), двата най-големи от които са Бад Клайнкирхайм и Насфелд. Те се движат стремглаво нагоре по класацията на ски зони в Австрия.
Сред останалите популярни дестинации са Хейлигенблут, сгушен под най-високата планина в Австрия Гросглокнер, Качберг и възхитителния Герлитцен, който разполага с чудесни писти за начинаещи и семейства.

Ски зоната предлага прекрасни и обширни територии за практикуване на зимни спортове. Има повече от 600 км. пътеки предназначени за крос кънтри ски и множество езера. Каринтия (Кернтен) е дом на най-дългия кабинков лифт в Австрия, на четири мили и три етапа - Милениум Експрес в Насфелд, а снегът по склоновете на ледника Мюлтал е гарантиран.

Лятната почивка на това място също би била много интересна и наситена с прекрасни емоции. Можете да направите поход по полегатите хълмове на местността или да продължите нагоре към скалистите хребети. Разнообразието от чисти езера прави риболовът доста разпространен спорт. Района около езерото Вьортер Зее, недалеч от Клагенфурт е известен като Каринтийската Ривиера. Езерата Осиахер и Милщатер също са причислявани към нея. Вайсензее е друго голямо езеро, по-малко известно от другите три, но определено изключително живописно. Най-добрият начин да разгледате тези чудно красиви произведения на природата е като вземете лодка, а това може да се случи от април до октомври.

Цените са малко по ниски в хотелите, баровете, ресторантите, магазините и ски-училищата, отколкото в много други части на Алпите.

От направените археологическите изследвания става ясно, че Каринтия (Кернтен) е населявана от хора още от Древността, като римляните също не са останали на страни от района и са го направили провинция на империята.
От векове тези територии са дом на етнически групи от Словения, принадлежащи към Германия, както и на други славяни от изтока. В стремежа си да се опази от инвазии, жителите на областта канят Бавария като пазител на Каринтия (Кернтен) и така тя става част от Свещената Римска Империя.
За да подсигури властта си върху местността, Фердинанд I от Хапсбургите, който скоро трябвало да стане император, омъжил наследницата си в Бохемия и така Каринтия (Кернтен) се превърнала в херцогство на империята, а по-късно е обявена за провинция на Австрия.

След приключването на Първата Световна Война части от територията били взети от бивша Югославия, а други от Италия, но по-късно земята е възстановена. През 1920 година, след разпада на Хапсбургската империя, словенското малцинство по границата с Югославия поискало да остане в Австрия. Днес значителна част от населението на Каринтия (Кернтен) е от словенски произход, но все пак преобладават австрийците.