Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Австрия
  4. Атракции
  5. Каринтия (Кернтен)
  6. Насфелд - Хермагор

Насфелд - Хермагор, Каринтия (Кернтен)

Насфелд - Хермагор

Туристите, избрали ски курорта Насфелд в Австрия, който се намира в ски зоната Каринтия и е един от десетте най-добри курорта във всички австрийски ски зони, знаят много добре кои са най-важните съставки за зимните спортове - сняг и слънце. А на границата с Италия те са в изобилие!

Особен интерес представлява размера на ски зоната, която е събрала в себе си всички необходими компоненти за една страхотна ваканция - разнообразие от писти, модерни лифтове и съоръжения, и изобилие от сняг.

Насфелд разполага с 30 от най-модерните лифтове: 5 от тях са кабинкови, 4 от тях са четириместни, седалкови лифта, а други 4 са шестместни седалкови лифта, има и 17 Т-образни лифта. Освен модерните съоръжения курорта предлага на своите гости 110 км. писти за спускане, като 11 км. от тях са за експерти, тъй като нивото им на трудност е доста голямо, 69 км. от тези писти са предназначени за напреднали скиори и 30 км. са изключително лесни трасета, подходящи за начинаещи и за деца. На територията на австрийския курорт се намира и най-дългата осветена писта за нощно каране в цяла Европа.

Както във всеки добър курорт, така и в Насфелд има добри условия за практикуване на разнообразни зимни спортове. На това място условията за Сноуборд и Фрирайд не се различават по нищо, от тези за каране на ски.

Курорта разполага с 80 км. писти за крос кънтри ски, в които са обособени лесни и трудни участъци. Не са забравени туристите, които предпочитат пешеходните разходки, за тях има предназначени 55 км. безопасни трасета. Можете също да се спускате с тобоган (шейна) по 5-те писти, създадени за тази цел, от които 3 дори са осветени, за да усетите магията на нощ в Алпите. Върху естествената ледена покривка на езерото Пресег могат да се карат кънки, да се играе голф на лед, както и да се практикуват още много забавни зимни игри.

Микроклиматът в Каринтия, осигурява благоприятни условия за снежната покривка на територията, благодарение на богатия снеговалеж в Насфелд. Дори когато няма достатъчно сняг, той може да бъде подсигурен от 150-те машини за изкуствен сняг.

В Насфелд има обособени зони за семейства, които притежават всичко необходимо за практикуването на зимни спортове.
Една от зоните е Кьочах-Маутен. Избирайки нея посетителите на алпийския курорт могат да се възползват от модерни лифтове; 6 км. писти за ски спускания с различно ниво на трудност; 60 км. за крос кънтри ски писти; 18 км. в трасета за пешеходни зимни разходки; писти за спускане с шейни – две от които осветени; висока 28 м. ледена кула за катерене и за каране на кънки на лед.

Друга семейна ски зона е Вайсензее. Тя също разполага с модерни лифтови съоръжения; със ски писти (лесни и за напреднали), обхващащи площ от 7 км.; 55 км. от двойна пътеки за крос кънтри ски; 6,5 кв. км. от естествена ледена покривка на езерото Вайсензее; 40 км. пешеходни пътеки в околностите на Насфелд и около езерото; 2 тобоган писти, а също и ски училище. За тези, които все още нямат ски екипи, работи ски гардероб.

Ще останете очаровани и от ски зоната Ваисбриах. В нея семействата могат да се насладят на всичко изброено по-горе и в добавка към него – конна база и закрит плувен басейн.

За да изпитате истинското удоволствие от снега просто трябва да посетите новия грандиозен Сноу парк. В него експертите на сноуборда могат да разгърнат своите умения и истински да се забавляват. Но това не означава, че за начинаещите сноубордисти не са предвидени трасета, те също могат да практикуват любимия си спорт на висококачествени терени.

Този екстравагантен ски район може да ви предложи и други забавления, като – праглайдинг, кърлинг на лед, хокей, спускане с еърборд (airboard), сноубайк (snowbike), мотокрос и други.

Интересно и изпълнено с адреналин изживяване е леденото катерене. Едно от най-добрите места за неговото осъществяване е района около замръзналите водопади под Присенек и Тамар. Този маршрут е доста труден и е добре катеренето да става единствено с водач. Трасето е за напреднали в този вид спорт. За начинаещи в тази област подходящ е района около Млача и Мойстрана.

Макар Насфелд да е един прекрасен зимен курорт, летните месеци, прекарани в него са също очарователни. Те са идеални за туристите, които искат да открият невероятния свят на планините, да почувстват чистия планински въздух, да се насладят на южното местоположение и прекрасния панорамен изглед.

Голяма част от 25-те тематични туристически пътеки са предназначени за поход с деца, обезопасени са и дори на места са предназначени за катерачи. Отдих и освежителни напитки туристите могат да получат дори на високите алпийските пасища, където се предлагат пресни местни продукти.

Величествените Каринтските Алпи и долината на Гаилтал, предлагат изобилие от идеи за очарователни екскурзии из високите планински райони, тучните алпийски пасища, забележителните клисури и обширните долини със спираща дъха гледка.

По протежение на границата с Италия могат да се видят стари военни станции, които са неми свидетели от времето на Първата световна война, а красивите пейзажи и спокойствието лъхат от всяка тревичка.

летните спортове, които могат да се практикуват в Насфелд също са много и всички разнообразни – катерене, алпинизъм, скандинавско ходене и излети из дивата природа, колоездене, спускане с летен тобоган и още много други.

Дали сте на почивка сами, с приятели, с любим или с цялото си семейство, една кратка почивка в някоя от многото алпийски хижи обещава релаксация и традиционна алпийска забава. Вкусната храна, която на места все още се приготвя върху печка на дърва и прясната вода ще ви накарат да се насладете на уникална алпийска атмосфера, далеч от забързаното ежедневие, наситено с проблемите на съвременния начин на живот.

Традиционните алпийски хижи са подходящи за нощувка за няколко дни, като могат да служат също и за отправна точка за пешеходни турове в Каринтия и като освежителни спирки по време на походи.

Хотелите в Насфелд са разнообразни – малки и спретнати или внушително големи, но във всички случаи пригодени да са удобни на своите гости. Някои от тях са с нетрадиционна модерна архитектура и модерен интериор, предлагащи различна концепция за ваканция. Повечето от местата за настаняване разполагат с ресторанти, барове, които в някои случаи работят по 24 часа, автомати за напитки, спортни барове с големи слънчеви тераси, фитнес зали, СПА и релакс зони, нощни клубове и др.

Трябва да решите дали търсите нещо по-специално за настаняване и дали искате да бъдете поглезени. Има хотели 4 звезди, които предлагат значително повече услуги, както и богати пакети от Уелнес и СПА оферти, повече удоволствия и по-голям комфорт. Тези хотели осигуряват на гостите си първокласни съоръжения, просторни стаи, а обслужването е на най-високо ниво.

Типичните къщи за гости и хотели 3 звезди също предлагат добро настаняване, а цените са средно високи за Насфелд. Автентичността, както и уютната домашна атмосфера, правят този тип настаняване много популярен. Ресторанти, сауни и фитнес съоръжения, уютни фоайета или традиционната каринтска столова, допълват съоръженията в много от тези хотели и вили.

И въпреки всичко, в Алпите качеството не означава непременно пет звезди. В курорта се дават под наем множество частни квартири. Любезните собственици се опитват да поддържат най-високо ниво на обслужване. Изискана и дискретна атмосфера цари навсякъде, а специалитетите, които ще опитате са изключително вкусни.

Ако търсите по-просторни помещения за настаняване и по-интимна обстановка, а готвенето е вашата страст, тогава ваканционните апартаменти са това, което търсите. Изборът от тези места за настаняване е сравнително голям, те обикновено са в старинен или по-съвременен стил и в какъв ще бъдете вие зависи изцяло от вашия вкус и предпочитания. Има разбира се апартаменти, в които може да се поръча закуска или полупансион в допълнение.