Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Австрия
  4. Атракции
  5. Зеефелд

Зеефелд, Австрия - Туристически Атракции

Зеефелд

Зеефелд е австрийски алпийски курорт в провинцията Тирол, окръг Инсбург. Разположен е в южната част на платото Зеефелд на 1 180 м. надморска височина. Зеефелд е прекрасен ски курорт, Рай за ски бегачи, нареждащ се в топ дестинациите подходящи за този вид зимен спорт. Курорта се намира на около 20 км. западно от Инсбрук и на около 10 км. от границата с Германия. Сгушен в сърцето на централните Алпи той става лесно достижим чрез различни видове транспорт.

Платото върху, което се разпростира курорта е приютило още селищата Люташ и Мьозерн и граничи с планинската верига Ветерщайн на запад и Карвендел на изток. Двата планински района, между които се карат ски и се правят преходи са Гшвандткопф и Рошуте. Именно на това място е и живописното езеро Вилдзее, както и изключително красивия природен парк Карвендел.

Алпийската ски зона в Зеефелд разполага със слънчеви и добре подготвени писти на височина до 2064 метра и едни от най-модерните лифтове. Пистите се простират върху 48 км., а ски лифтовете, които ги обслужват са 30 на брой. Едно от най-добрите съоръжения в района е Рошутен Експрес, който представлява шестместен лифт с подгряване за седалките, достигащ директно до слънчевите склонове.

С едно от най-големите и най-уважавани ски-училища в Австрия, Зеефелд е перфектното място за усвояване на нови умения или усъвършенстване на стари техники.

Курорта е много подходящ за семейни почивки, защото разполага с писти пригодени за всички възрасти и за скиори с различни умения.

Любопитен факт е, че през 1964 г. и 1976 г. на това място са се провели Зимните Олимпийски игри и Световния ски шампионат през 1985 г., заради които Зеефелд е член на „Голямата Тройка” на места за международни срещи.

Не е случайно, че това е един от най-добрите курорти за ски бягане. На това място ски бегачите разполагат с 266 км. предварително подготвени пътеки от специализирана техника и експерти, простиращи се из долината или между дърветата в ароматните гори. Трасетата са с различна трудност в зависимост от подготовката на бегачите, за начинаещите има добро училище, в което те ще бъдат подготвени за този спорт.

Друг добре приет и чудесно разработен спорт в Зеефелд е ходенето със снегоходки или обикновено зимно ходене. В местността има множество маршрути, разпростиращи се на 80 км., които са подбрани и обозначени от експерти. Минавайки през тях туристите ще се запознаят обстойно с района, ще се озоват на приказни местенца, ще се сблъскат с величието на природата.
Ходенето със снегоходки позволява по-голямо разнообразие на маршрутите и по-голяма стабилност от обикновените зимни разходки. Този тип спорт набира все по-голяма популярност, а за трудните трасета е добре да имате със себе си квалифициран планински водач. За екстремистите едно невероятно изживяване би бил нощният преход. Той се осъществява с факли и определено оставя доста по-различни усещания у практикуващите го.
Обикновеното зимно ходене е един чудесен начин да се полюбувате на зимата без да карате ски, а също толкова прекрасно би било тези маршрути да се обходят през летните месеци, когато планината е сменила бялата си премяна с зелена на разноцветни пъстри петна.

В Зеефелд има и други извън пистови занимания, като например добре изградените велосипедни маршрути за спускания с колела. Ще останат доволни и тези, които обичат скалното катерене. Курорта разполага и с едни от най-добрите голф игрища в Алпите.

На лице са всички необходими условия, за да се превърне една мечтана почивка в реалност. Няма значение дали сте тук за да си починете и да релаксирате или да вложите силите си в някое спортно предизвикателство – Зеефелд може да предложи по нещо за всеки. Много подходяща дестинация е и за цялото семейство. Това е мястото, където всеки, независимо от възрастта си ще намери това, което търси за прекарването на една забавна, интересна и преди всичко незабравима и покриваща очакванията ваканция.

През летните месеци забавленията не стихват, тогава на разположение на посетителите има три езера, в които може да се плува, открит басейн с топла вода близо до езерото Зеефелд или в откритите и закрити басейни. Може да се играе тенис, курорта разполага с 18 открити и 8 закрити корта, има възможност за езда в двете конюшни със закрито училище, голф върху игрище с 18 дупки, което е оценявано от ценителите като едно от стоте най-добри в света. Не по-малко интересно занимание може да бъде карането на колела в гората или рафтинг, а може би разходка с моторница.

Планинският курорт има няколко забележителности, които биха представлявали интерес за голям процент от гостуващите в него.
Едно такова място е Клисурата на духовете или Leutasch Spirit Gorge. Несъмнено историите за духове са много популярни, а също така за гноми и джуджета, феи и други причудливи същества. В Зеефелд Клисурата е тяхното свърталище. Навлизайки в нея посетителите започват да усещат странното чувство за присъствие на тези същества. Мястото е много красиво и впечатлява с височинните си проломи и падащите водопади, чийто звук местните сравняват с този на викове и крясъци на необикновени същества.

Порта Клаудия / Шарниц са останки от някогашна крепост, която е определяла границата между Бавария и Тирол. По време на Тридесетгодишната война правителството на Инсбруг получава разрешение да изгради крепост върху територията, където в миналото е имало манастир, наречен Фрайзинг в тесния край на долината Шарниц. По крепостта се работи от 1632 г. до 1634 г. Тя е кръстена на принцесата Клаудия де Медичи, която лично присъствала на построяването й. Порта Клаудия така и не била атакувана по време на Тридесетгодишната война.

По-големите романтици могат да посетят Езерата на Зеефелд (The Wildsee, The Ablass-See, Wildmoossee и Lottensee), които са една от причините курорта да се характеризира с неповторима природа, където всеки може да релаксира на спокойствие. Всяко едно от тях е уникално само по себе си и притежава нещо необикновено, но мнението на всички, които ги зърнат е, че са природно чудо. Не отдавана в езерото Wildsee е открит нов вид риба – Минога, от продажбата на която района имал големи икономически ползи, но днес неговата единствена функция е да радва посетителите на Зеефелд.

Изворите на река Исар са още едно от предпочитаните места за посещение. Историята на тази река е тясно свързана с тази на околността. В миналото тя често преливала и нанасяла огромни щети на местното население. Днес реката все още е част от културата и живота на региона. Близо до извора се откриват прекрасни гледки и човек изпитва истинска наслада от красотата на мястото, където водата тече по различни места от скалите. Тук е и най-подходящото място за каране на кану.

The Stone Circle или Каменния кръг представлява изключително красиво място, на което са разположени стърчащи камъни, които имат тежест около 23 тона. Има предположения, че начинът им на разположение изобразява „Тайната вечеря“, а също и друго, според което камъните изобразяват специфично съзвездие, наблюдавано на 21 юни, 2000 година.