Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Австрия
  4. Атракции
  5. Зьолден

Зьолден, Австрия - Туристически Атракции

Зьолден

Зьолден (Sölden) е ски курорт, разположен в западната част на Австрия. Той се намира в долината Йоцтал и е международно известен спортен и тренировъчен център за ски и сноуборд. Селището Зьолден е място за провеждане на Алпийската Ски Световна Купа.

Безкрайните склонове и огромния брой на ски писти, правят курорта една от най-предпочитаните ски дестинации в света. Нивото на подготовка на това място не е важно, защото върху 148 км. писти има участъци за всеки, от начинаещи до експерти в тази област. Лифтовете са едни от най-модерните в света, техният брой е 35, а общият им капацитет от 70000 души / час е гаранция за каране на ски без опашки и убийствено чакане.

Трасетата са разнообразни и изключително добре подготвени за гостите на курорта. Зьолден разполага с 69 км. обозначени със син цвят ски писти, 51 км. „червени”, 28 км. „черни” ски писти. По територията на градчето има и множество трасета за извън пистово каране.

Чудесните условия и снежната покривка са гарантирани през целия сезон, не само от надморската височина на пистите (1.350 - 3.340 м.), но и от двете ледникови ски зони Ретенбах и Тифенбах, а също така и от машините за сняг, покриващи 67% от трасетата.

В ски зоната има разпръснати повече от 26 хижи и планински ресторанти, където можете да се насладите на уютна атмосфера и прекрасни гледки. Възможността за нощно каране е още една прекрасна възможност за скиорите да изпробват уменията си и да изживеят пълната емоция от спусканията, наслаждавайки се на неповторими гледки и уникални терени.

Местните ски инструктори са готови да обучат всеки начинаещ или да помогнат за усъвършенстването на всеки напреднал в уменията си скиор. Тяхната цел е да научат хората да карат ски докато се забавляват и да изкарат наяве най-доброто от този спорт.

Факта, че в Зьолден се намира един от най-добрите ледникови райони в Австрия е неоспорим. Ледниците Ретенбах и Тифенбах имат около 20 кв. км. перфектни склонове, заобиколени от зашеметяващи алпийски пейзажи. Те са лесно достъпни и са свързани помежду си с живописен 1,7 км. дълъг тунел, разположен на 3,240 метра надморска височина.
Ледниците разполагат с писти от различен характер и са предпочитано място за практикуване на зимни спортове както от новаци, така и от напреднали.
На Ретенбах е обособен и център за изпитване на най-нова екипировка и всякакъв вид съоръжения пригодени за този вид спорт. Особено през есенните месеци от септември до ноември могат да бъде тествано всичко най-ново за предстоящия сезон.

Отново през този сезон там винаги съществува риск от внезапна и неочаквана промяна на климатичните условия - обилни валежи или спадане на температурата.

Живописната алпийска долина Йоцтал и околностите на Зьолден са истински Рай за любителите на ски-алпинизма. Прецизно подбрани, безопасни пътеки, минаващи през уникални планински кътчета са на разположение на посетителите на курорта.

Разнообразни са и местата за отсядане, в които туристите да се чувстват добре, не само от доброто обслужване, но и от предлаганите услуги. Широката гама от заведения предлага както шумни барове, така също и уютни кафенета и ресторанти. В тях могат да се вкусят различни храни, характерни за района. А след дългият ден прекаран по пистите пийването на питие сред приятели е един прекрасен завършек.

За гостите на курорта, които предпочитат да се впуснат в други забавления, а не в спускания по планинските трасета има предвидени разнообразни дейности.
Зимна приказна разходка из планината, където отърсването от стреса и романтичното преживяване са почти неизбежни, като допълнителна екстра може да бъде возенето с конски впряг.

Ски-разходката из местностите на Зьолден, покрити с дървета, е не по-малко интересно преживяване.

Поглед от високо с парапланер, където можете да останете напълно сам със себе си в необятните небесни простори.

Също толкова забавно може да бъде и карането на кънки, което е традиция по тези места. Хората от всички възрасти знаят колко неповторимо е усещането да се носиш по леда подръка с любим човек.

Ходенето със снегоходки ще ви отведе в едни от най-красивите места и неописуеми кътчета в региона.

И не на последно място можете да се насладите на спускане с шейни по склоновете на планината, което е поредното забавление, обещаващо неповторима емоция.