Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Австрия
  4. Атракции
  5. Капрун

Капрун, Австрия - Туристически Атракции

Капрун

Капрун е малко алпийско градче, разположено в подножието на глетчера Китцщайнхорн. Курорта е част от ски зоната „Европа спорт” в Австрия, чрез която скиорите имат достъп до общо 130 км. ски склонове и 81 отделни писти. Благодарение на добре поддържаната лифтова система посетителите на Капрун могат да се насладят на спускането със ски или сноуборд и в съседните курорти от ски зоната.

Снежната покривка в алпийското градче е осигурена не само от надморската височина, на която се намират пистите – 2500 м., но и от 200 на брой машини за сняг.
Курорта разполага с 25 ски лифта, които са в състояние да извозят 35,500 скиори и сноубордисти на час.

За да имате лесен достъп до всички курорти и писти можете да ползвате редовен безплатен автобус, който минава на 15 минути.

В Капрун има условия за всички скиори, независимо от тяхното ниво на подготовка. Почиващите на това място могат да се възползват от 4 писти за експерти, обозначени със черен цвят, чиято обща дължина е 7 км., от 9 „червени” писти, подходящи за средно напреднали, разположени върху 22 км. склонове, както и от 16 писти обозначени със синьо, които са с обща дължина 32 км.

Глетчерът Китцщайнхорн е сред най-популярните австрийски сноуборд дестинации. Основната причина за това е, че любителите на този спорт могат да го посетят през цялата година. Сноубордисите могат да се насладят на 23 естествени препятствия разположени на ледников терен с площ 30 000 кв. м.

Местата за извън пистово каране също са достатъчно. Ентусиастите, които предпочитат нетрадиционно каране, могат да се полюбуват на вдъхновяващи гледки, ухание на дървета и да изпробват уменията си по предназначените участъци – трудни и по-лесни.

Нощният живот в Капрун е относително активен с множество старомодни барове и заведения за хранене.

Времето извън пистите може да бъде прекарано по не по-малко забавен начин – каране на шейни, разходки из заснежени планински местности с уникално красиви гледки, ски бягане, по маршрути с обща дължина 18 км., игра на боулинг, каране на кънки върху лед или плуване, а също така кърлинг, конна езда, стрелба.