Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Австрия
  4. Атракции
  5. Тирол
  6. Гьотценс

Тирол, Гьотценс - Забележителности

Гьотценс

Гьотценс е романтично, малко селище, което се намира едва на около 7 км. от Инсбрук, Австрия. Някогашният олимпийски ски център от 1964 г. и 1976 г. все още е сред популярните дестинации, привличащи интереса на многобройни ски фенове.
Курортът е разположен на слънчева тераса, от която се разкрива спираща дъха гледка към околните върхове с бели снежни шапки.

Както в повечето тиролски курорти и в този предложенията за прекарване на свободното време са безкрайни. Спокойствие и релакс очакват всеки посетител на Гьотценс по време на разходка с шейна, теглена от конски впряг, зимен поход или романтични преходи с запалени факли. Ако предпочитате по активните дейности, в които да се заредите с адреналин, можете да покарате ски или сноуборд, да се впуснете в изкачване на някоя скала или просто да поиграете боулинг, а защо не да се позабавлявате, спускайки се с шейни.
Наред с всичко това, в разположения съвсем близо Акзамер Лицум има спортен център, който също предлага разнообразни спортни занимания. За тези, които предпочитат обиколки по магазините е на разположение столицата на Тирол, Инсбрук, в която ще намерите многобройни възможности за шопинг.

Гьотценс е най-подходящото място за всички онези, търсещи разнообразна почивка, в компанията на много други туристи от различни страни. За любителите на купоните след дългите дни по пистите има една дискотека, бар с приключения и караоке бар. Партита в Гьотценс никога не свършват, в хотелите и клубовете се организира разнообразна програма, която включва преходи със снегоходки, спускане с шейни и с мини бобслей, кънки на лед, зимни походи с факли и ски състезания с награди.

Именно на това място можете да усетите колко близо могат да бъдат планината и града, а приключенията и културните забележителности са като чудесна добавка към всичко останало, което получавате.

От центъра на курорта тръгва модерен осем местен лифт, който отвежда туристите високо над планинските ферми, до междинната станция на лифта, разположена на 1200 метра надморска височина, а след това до ски зоната Pfriemesköpfl, чиято надморска височина е 1800 метра. Машините за сняг, пръснати по пистите, осигуряват перфектни условия за практикуване на любимия спорт на малки и големи. А за всички малки приятели на ските е осигурен бърз и лесен достъп до един от най-добрите семейни курорти – Мутералм.

Алпийският курорт предлага множество удобства за своите гости. Едно от тях е безплатен транспорт до различните ски зони. Ежедневно, по определен график, от Гьотценс тръгват автобуси до близките курорти.

Ако не се чувствате достатъчно уверени върху ските можете да вземете няколко урока от професионални ски инструктори в някое от училищата на селището.

Доклад за снега на Инсбрук Олимпия SkiWorld, която обхваща 8 ски зони, 89 лифтови съоръжения и над 280 км. писти (включително и Гьотценс), можете да прочете всеки ден.

Едно от уникалните изживявания, на които можете да се насладите, е направата на собствени ски, които да удовлетворяват изискванията ви и да съответстват на стила ви. Това може да се случи на един от семинарите, които се провеждат през определени уикенди.
Фокусът на тези семинари пада върху ски индустрията, която не е в състояние да се погрижи за индивидуалните искания и нужди на скиорите. В края на семинара, всеки участник отнася в дома си свои уникални, висококачествени ски или борд, както и удовлетворението и гордостта, които идват от това, че е създал нещо със собствените си ръце.
Разбира се винаги имате възможността да си наемете пълна екипировка и да се насочите към пистите.

Гостите на Гьотценс, които са с малки деца могат да ги оставят на професионалните грижи на детегледачи, за няколко часа или за целия ден и да са сигурни, че съкровищата им са в добри ръце.

Освен на добре поддържаните трасета за ски и сноуборд в района на градчето, туристите могат да прекарат времето си, правейки дълги туристически разходки по подбрани маршрути, някои от които изискват помощта на снегоходки. Има също и прекрасни пътеки за ски бягане, които са с различно ниво на трудност. А тези, които се радват на елегантността на ледената пързалка ще обикнат спортният център в Гьотценс. Закритата ледена пързалка, очаква всички привърженици на кънките на лед, като им гарантира забавни мигове, независимо от метеорологичната обстановка навън.

Летните месеци в тази зона са невероятно богати на живописни пейзажи, които ще откриете, опознавайки пешеходните пътеки. Можете да се насладите на лежерна, приятна разходка от една хижа до друга или да се изправите пред предизвикателството да изкачите връх. По избраните маршрути ще разгледате красиви кътчета от природата на Алпите, които ще ви грабнат с чистота и очарование.

По-голямата част от предвидените за разходки пътеки минават покрай планински хижи, в които да отдъхнете и да пийнете чаша от любимата си напитка. По някой дори има разположени пейки, за да поседнете докато наблюдавате как децата си играят на воля.

Планинското колоездене е част от дейностите, в които можете да се включите. Ако сте отседнали в Гьотценс, дори можете да се възползвате от безплатен екскурзовод. Обиколките с велосипед са разделени на няколко нива, за да задоволят всички нужди и представи за добро изкарване. Част от преходите започват по изгрев слънце и преминават покрай уютни хижи, тучни пасища и хълмисти райони. В зависимост от вашата издръжливост, можете да избирате между дълги и трудни трасета, отнемащи часове наред за преодоляване или леки и лесни дестинации, в които повече ще разглеждате околностите, отколкото ще се натоварвате.
Можете да си наемете велосипед под наем, ако нямате свой собствен.

Освен високопланинските хижи, приветливите кафенета, ресторанти и барове, в които можете да прекарате доста голяма част от времето си, в курорта се провеждат и значителен брой културни събития, заслужаващи внимание.

През последните няколко години енорийската църква в града е домакин на няколко концерта, които са се развили от малки и незначителни събития, до такива с постоянно място в местния календар на културата. Причината за техния ярък успех е, от една страна, великолепната акустика в църквата за поклонение „Св. Св. Петър и Павел”, а от друга страна, изключително добрата програма с еднакво даровити изпълнители.
През март, април и май, например се провежда „Tiroler Barocktage” (Тиролски бароков фестивал), включващ някои много специални музикални предложения.

Духовната народна музика от алпийския регион е планирана за юли и август, като част от „Фестивала на Гьотценската лятната музика”. През октомври идва реда и на изпълненията на нова църковна музика, включително и дебютни изпълнения на музика написана от тиролски композитори.

Изключвайки множеството събития, които се провеждат в нея, църквата „Св. Св. Петър и Павел” сама по себе си е едно истинско бижу. Нейната забележителна архитектура и творбите, които притежава силно впечатляват и привличат безброй туристи.

Безброй възможности за една перфектна почивка предлага Гьотценс на своите гости.
Екстремни изживявания по заснежените писти и високо в планината, сред прекрасните гледки, романтични разходки по дългите пътеки, покрити с цветя през летните месеци и гостоприемни хижи и хотели, очакващи туристите с отворени врати, готови да им предложат неповторима атмосфера и уникални изживявания.