Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Австрия
  4. Атракции
  5. Тирол
  6. Иглс

Иглс, Тирол

Иглс

Сгушен в подножието на австрийската ски зона Патчеркофел, сред планинските забележителности на Инсбрук се крие живописният ски курорт Иглс, изпълнен с тиролско очарование и международен привкус.

Със своите прекрасни гледки, слънчеви склонове и изобилие от спортни занимания, предлагани както през летните, така и през зимните месеци, Иглс се е превърнал в любимо място не само на местните жители, които го използват като глътка свеж въздух в свободното си време, но и на туристи от целия свят.

Оставяйки зад себе си романтична църква, красиви къщи и уютни спа хотели, лифтовете отвеждат посетителите към високите ски и сноуборд писти, и към пешеходните зони с несравними пейзажи.

Възможностите за впускане в разнообразни спортни дейности на това място са безкрайни, като периода, в който сте избрали да го посетите (лято или зима) е без значение. Можете да поиграете голф, да пояздите кон или да се разходите със шейна теглена от коне, можете да поплувате, да карате ски, сноуборд, да опитате скално и ледено катерене, да се спускате с шейна или просто да се отпуснете в някой спа хотел.

Гостите, отсядащи в Иглс или близките до него курортни селища, могат да се възползват от чудесните условия за планинско колоездене. Обширните поляни на слънчевото плато, привличат туристите като магнит. Те обещават целогодишни приятни разходки, в които планинарите да опознаят красотата на природата.

След Олимпийските игри, проведени на това място през 1964 и 1976 г. района привлича повече внимание от всякога. Безброй скиори откриват безупречно поддържаните писти на Иглс, които са подходящи за начинаещи и за средно напреднали. Любителите на този спорт, които вече са експерти в него, могат да ползват безплатен превоз до някоя от другите осем ски зони, в които ще открият по екстремни участъци.

Курортът е подходящо място и за семейни почивки, тъй като в него има много детски писти, а в слънчевият детски парк най-малките могат да се забавляват безкрайно.

В района има 11 ски писти, обхващащи територия от 12 км., обслужвани от 7 лифта. Снежната покривка на 2000 м. надморска височина е надеждна през целия зимен сезон, а ако все пак снеговалежите не са достатъчни, машините за изкуствен сняг поддържат доброто й ниво.

Начинаещите скиори ще се насладят на страхотни писти, подходящи за тях, някои от които в непосредствена близост до центъра на селището.
След като сте овладели основите на скиорството, кабинков лифт ще ви придвижи към пистите, подходящи за малко по-напреднали. Няколко писти, преминаващи покрай дърветата ще ви разкрият истинското очарование на този зимен спорт.

За средно напредналите Иглс е страхотно място за подобряване не техните умения на снега.
Едно от трасетата е с дължина 7 км. и е от върха до самото селище. Тази писта предлага спираща дъха гледка към Инсбрук и е предпочитана от почти всеки скиор с по-добри умения.

Времето прекарано в алпийския курорт може да бъде напълно оползотворено по пистите. За тази цел курорта предлага нощно каране на ярко осветени склонове, два пъти седмично.

В курорта е помислено и за тези, които не карат ски или сноуборд.
Обиколките със снегоходки могат да бъдат много забавни. Често по време на такава обиколка туристите попадат на пресни следи оставени от елен или диви зайци. Този вид туризъм изучава блестящите зимни пейзажи и терените покрити с дълбок сняг под ясното синьо небе.
Иглс разполага с мрежа от изчистени пътища, кръстосващи огромните плата и възвишения, за които не са необходими снегоходки. За да тръгнете по тях ще са ви нужни само желание и любов към природата.

Приключение на Олимпийско ниво очаква всички посетили пистите за бобслей. Те са с Олимпийски размери и по тях се провеждат международни състезания.

Всяка година на третия уикенд от „Адвент сезона” занаятчии и художници отварят своите работилници, ателиета и магазини, за да отбележат арт уикенда в Иглс. Това е времето, в което хората се наслаждават на изкуството. Те се оставят да ги грабне една съвсем лежерна атмосфера, в която търсят, разглеждат, говорят си с хора на изкуството, наслаждават се на традиционните Коледни сладкиши и вълшебния Коледен дух, обгърнал цялото селище.

Ако сте в Иглс по време на Коледните празници, определено ще се насладите на незабравима Коледа. Ежегодно на 23 декември, от 17:30 часа в центъра на градчето се провеждат тържества по случай празника.
На площада на селището, под украсената елха се изпълняват Коледни песни. Всяка година от сърцето на курорта тръгва шествие точно в 18:00 часа. В него участват около 200 ангела, овчари и животни, придружаващи шейната с Мария, Йосиф и Младенеца, пее хор, могат да се видят и маршируващи групи и още много участници, почитащи празника. Събитието се нарича „Коледа в планината” и приключва със съвместното изпълнение на „Тиха нощ, свята нощ”, която е подарък за всички посетители.

Иглс е прекрасна дестинация и за летните месеци от годината.
В средата на юни, това приказно местенце разгръща своята красота, за да покаже забележителната си природа – поляните постлани със зелен килим и благоуханни алпийски рози. Само на няколко минути пеша от горна станция на лифта е разположена ботаническа градина, която e дом на 400 различни растителни видове, много от които са под строга защита.

Туристите, отседнали в алпийския курорт могат да се впуснат в пешеходен туризъм, който е чудесен начин за опознаване на най-живописните места на района. Планински преходи по изгрев или фантастични нощни разходки, осветени с факли и фенери, често завършващи с дружна веселба в някоя планинска хижа.

Изследвайки обширните ливади и гори между Иглс и Пач има голяма вероятност да попаднете на пътека, наречена „Нблюдение на природата”. Тя предлага богата информация за местната флора, фауна и история, тази разходка представлява прекрасна възможност да се запознаете с региона и неговите характеристики.

Разбира се австрийският курорт има още какво да ви предложи. Възможностите за развлечения и спорт включват планинско колоездене по горските пътеки, плуване, голф, тенис, скандинавско ходене и др.

Ако имате желание да овладеете правилната техника за скандинавско ходене Иглс е идеалното място да го направите. В курорта има дванадесет различни маршрута, които обхващат общо разстояние от 70 км. Те са с различни нива на трудност, за да са подходящи за всички желаещи, без значение от техните способности.

Голяма част от туристите, отседнали в Иглс по време на своята почивка, не търсят спорт и забавления, а място за почивка и релакс.
Още през Средновековието планинското градче е било известно с лечебните свойства на серните си бани. Популярността на селището като спа курорт нараства в средата на XIX век. Голям принос за това има мекия му климат и слънчевите територии, върху които се разпростира.
В Иглс се извършва детоксикация на храносмилателната система, важен фактор за здравето, когато се вземе предвид факта, че 70 % от имунната система е зависима от храносмилателния тракт.

Нощният живот на това място никак не е за подценяване. В градчето има около дузина барове, ресторанти и кафенета, между които да избирате. Разнообразието от заведения е изумително – традиционни тиролски барове, луксозни петзвездни ресторанти, коктейл барове, заведения, в които можете да се разположите до уютната камина или да се насладите на зимната им градина.