Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Австрия
  4. Атракции
  5. Тирол
  6. Акзамер Лицум

Акзамер Лицум, Тирол

Акзамер Лицум

Акзамер Лицум е ски курорт, заобиколен от огромните върхове на Алпите. Той е една от перлите на провинция Тирол, Австрия. Курорта е широко известен със своите комфортни и дълги писти, както и с отличното състояние на снега.

Дали ще карате ски или сноуборд, дали ще правите дълги разходки със снегоходки или ще практикувате ски бягане, можете да сте сигурни, че снежната покривка е гарантирана. За доброто състояние на пистите допринася надморската височина, която е от 1540 до 2340 метра, както и машините за изкуствен сняг, които влизат в действие веднага след най-малка опасност от намаляване на снега или влошаване на състоянието му.

В Акзамер Лицум се провеждат Олимпийски игри цели два пъти - през 1964 и 1976 г. Именно този факт оказва голямо влияние за развитието на ски зоната и за отличната и поддръжка.

Ски сезонът в курорта продължава от ноември до април. А близкото му разположение до Инсбрук го прави лесно достъпна и доста предпочитана дестинация. За всички туристи отседнали в близките курорти има безплатни автобуси, отвеждащи до олимпийското градче.

Акзамер Лицум е известен като „белият покрив” на Олимпийската област Инсбрук. Ски пистите обхващат територия от близо 40 км., в която са включени различни нива на трудност. На това място подходяща писта ще намери всеки скиор с различни способности, като се започне от трасета за начинаещи (7 км. сини), писти за средно напреднали, които са доста повече (21 км. червени) и се стигне до такива, които изискват експертна подготовка (10 км. черни писти).

За сноубордистите има прекрасни места, оборудвани с подходящи за тях съоръжения, както и снежен парк. Общата площ на халф-пайп съоръженията и фън парка е 120 км.

На разположение на почиващите в Акзамер Лицум има няколко ски и сноубор училища, в които работят изключителни професионалисти, готови да дадат, както професионален урок на вече напреднали скиори, така и да помогнат на начинаещите да направят първите си стъпки в спорта.
Ще намерите и ски гардероби в олимпийското градче, в които можете да си наемете пълна екипировка, ако все още нямате такава.

Курорта разполага с 10 модерни ски лифта, с капацитет повече от 13 хиляди души на час.

Трасетата за крос кънтри любителите са около 30 км. и за тях отново може да се каже, че са поддържани в отлично състояние и са подбрани за хора с всякакви възможности. Маршрутите, разкриват невероятната красота на региона и имат за цел не само да доставят удоволствие от спорта, но и да покажат уникалната природа на алпийския курорт.

Тиролския курорт е предвидил и други интересни дейности, за своите гости, които предпочитат да са далече от пистите. Спускане с шейни, планински разходки със снегоходки и обикновени разходки, без специално оборудване, ледено катерене и др.

Множество кафета, барове, ресторанти и хижи се грижат за доброто настроение на туристите. В тях можете да намерите топла супа по време на спусканията по пистите, можете да седнете за по едно питие след дългия ден или да хапнете от вкусните специалитети на района. Но каквото и да изберете, не бива да пропускате панорамния ресторант, разположен на 2340 метра надморска височина и да си подарите зашеметяващата гледка, която се разкрива от него към високите алпийски върхове. Именно от там можете да се насладите на красивата бяла картина и да се почувствате част от вълшебната зимна приказка на Акзамер Лицум.