Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Австрия
  4. Атракции
  5. Залцбург

Залцбург, Австрия - Туристически Атракции

Залцбург

Залцбург е град в Западна Австрия. Той е разположен в подножието на Алпите, между Бавария и Тирол, от двете страни на река Залцах.

Градът се слави със своята барокова архитектура, с богатата си история и като врата към Алпите.

Залцбург е наричан и градът на Моцарт, защото е родно място на великият композитор Волфганг Амадеус Моцарт Гениалният композитор е емблемата на града.

Всяка година през месец ноември се провежда Залцбургският музикален фестивал.

Земите на днешния град Залцбург са населени още от Каменната ера. Ето защо той е изключително богат на забележителности.

Замъкът "Хоензалцбург", Двореца "Мирабел", Родната къща на Моцарт, манастира "Свети Петър", Храмът на францисканците, дворецът "Леополдскрон", фонтаните на Хелбрун, също така най-старият тунел в Австрия — Зигмундстор, който свързва Стария град с градската част Риденбург и има дължина от 131 м., най-голямото историческо укрепление в Централна Европа, което е запазено до наши дни - Крепостта Хоен, намираща се на хълма над града.

Туристите не трябва да пропускат да видят и най-старият средновековен напоителен канал в Централна Европа - Алмканала, който е изкуствен разклонен водоизточник, служил за снабдяване на града с необходимата питейна вода, както и вода, нужна за пожарогасителни дейности, както и водата за работата на мелниците.

Този красив град е прекрасно място за туризъм, за едно бягство към миналото. Всеки, който иска да усети величието на отминалите векове трябва да го посети.