Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. Австрия
  4. Атракции
  5. Залцбург
  6. Дворецът Хелбрун

Дворецът Хелбрун, Залцбург

Дворецът Хелбрун

В очарователният Залцбург, предлагащ множество места за посещение може да се види и още един великолепен замък - Замъкът Хелбрун.

Образът на този дворец е толкова популярен и известен, че е използван за водещ мотив на една от най-ценните колекционерски монети, сечени през април, 2004 г. На монетата от 10 австрийски евро е изобразена фасадата на Хелбрун с нейния красив двор, а за фон е използвана местна планина.

Прекрасната му градина и зоопаркът заслужават вниманието на всеки посетител.

Дворецът Хелбрун е строен в периода от 1613 до 1618 г. от принц-архиепископа на града Волф Дитрих. Той строи сградата с идеята да я използва за лятна резиденция, в която основното, което трябва да се прави, е да се забавляваш. Тъй като принца се е прибирал да спи в дома си в Залцбург, в Хелбрун няма нито едно легло.

Тъй като замъка е предназначен само за забавления всичко в него е направено с тази идея. Дори водата от фонтаните се разпръсква от неочаквани места и в различно време. Именно фонтаните са от най-известните забележителности на двореца. Масата за вечеря в градината също е своеобразен фонтан, дори и каменните столове около нея.

В дясно от входа на замъка е разположен детски кът. Има и кафе в което посетителите могат да си отпочинат след обиколката на още едно от чудесата на Залцбург.