Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. България
  4. Атракции
  5. Слънчев бряг

Слънчев бряг, България - Туристически Атракции

Слънчев бряг

Слънчев бряг e разположен в южната част на българската черноморска ривиера. Северната част на курорта се простира до последните възвишения на Старопланинския масив, където граничи с град Свети Влас, а южната му част граничи с разположеният на полуостров древен град Несебър.

Той е най-големият морски курорт в България и се намира на 35км. северно от Бургас. Плажната му ивица е с дължина 8 километра, а широчината й варира между 30 и 60 метра.

Изграждането на Слънчев Бряг е замислено през 1957г. Сформираният екип се състои от млади и талантливи специалисти, ръководени от архитект Кольо Николов. Самият строеж на курорта е одобрен от Министерски съвет година по-късно и на 1-ви септември 1958-ма е направена първата копка.

Успоредно с изграждането на комплекса стартира и проектирането на лесопарка. В него са посадени над 200 000 дюнни треви, 100 000 рози, 770 000 декоративни храсти и 300 000 дървета.

Новосъздадения курорт със слънчево име посреща първите си туристи на 8-ми юни 1959г., като още през първата година техният брой е 18 099.

С годините Слънчев Бряг придобива значителни размери, като в момента разполага с над 800 хотела и повече от 300 000 легла.

Морският курорт предлага на своите посетители всевъзможни развлечения и забавления, перфектно обслужване и разнообразни услуги, с които те да останат напълно задоволени от почивката си.

Множеството атракции, баровете, кафенета, прекрасните ресторанти, разходките под лазурното небе, почивката на чудния пясък покрай развълнуваното море са една малка част от богатството на курорта. Всеки един турист ще изживее море от незабравими емоции там.