Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. България
  4. Атракции
  5. Дюни

Дюни, България - Туристически Атракции

Дюни

Дюни е български курорт на Черно море. Разположен е на залив във формата на широк полукръг, сред природен резерват, известен със своите редки видове птици и борови гори.

Намира се на 5 км. южно от Созопол и на 10 км. северно от резервата Ропотамо. Дюни е по-нов черноморски курорт от останалите, построен през 1987 г. от австрийска фирма.

Туристите могат да си почиват на голям плаж, който се разстила на юг, по протежение на главния път за Царево и блатото Алепу.
Цъфтящите градини, силуетите на високо растящите дървета, златистият и фин пясък и пясъчните дюни карат всеки посетител да се наслаждава на спокойствие и уют.

Комплексът прекрасно съчетава няколко архитектурни стила, които взаимно се допълват и като цяло пресъздават средиземноморската и типично българска атмосфера.

Селището е разположено на южен склон. Пешеходната зона със сенчести, тесни, напомнящи за старинен град улички, слънчеви тераси и малко пристанище идеално допълва цялостната картина на курорта.

Новите хотели, които предлагат разнообразни услуги на своите клиенти са построени през последните няколко години и утвърждават Дюни като един от най-атрактивните курорти на Българското Черноморие. В курортния комплекс всеки може да получи това, за което е дошъл, тъй като той перфектно съчетава лукса и иновациите на съвремието с уюта и романтиката на старинния български бит.