Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. България
  4. Атракции
  5. Обзор

Обзор, България - Туристически Атракции

Обзор

Обзор е град в Югоизточна България, Област Бургас. Това е курорта с най-дълга плажна ивица по Черноморието. Горската свежест и финия пясък на крайбрежието са едно прекрасно съчетание между гора и море.

Курортния град е разположен почти по средата на пътя между Бургас и Варна.

Обзор е предпочитана дестинация от туристите не само заради слънчевите плажове, но и заради дълбокото обаяние на древността, богатата история и удивителната красота на града, станал символ на духовност и традиции през вековете.

В центъра на града любителите на историята могат да разгледат останки от древния град Хелиополис (Градът на слънцето). Те са подредени в малък парк. Там могат да се разгледат колони и фрагменти от статуи от римски храм в чест на Юпитер, който преди много векове е красял това място.

Изграждането на Обзор като курорт започва през 1925 г., когато са построени първите летни вили и почивни станции. Той непрестанно се развива - строят се нови хотели, уютни и модерни заведения, както и места за отдих.

В околностите на курортния град римляните издигат крепост, която да брани морските им търговски пътища между Константинопол и Дунава. Това е едно от най-рано заселените места по нашето Черноморие.

В началото на създаването си града е носел името Навлохос, а по-късно е преименуван Хелиополис - град на слънцето.

Официалното обявяване на Обзор за град става на 9 септември 1984г.