Начало   Почивки   Екскурзии   Круизи   Билети   Балнеология   СПА   Хотели   Вили   Автомобили под наем   Фирми  
  1. Начало
  2. Туризъм
  3. България
  4. Атракции
  5. Равда

Равда, България - Туристически Атракции

Равда

Равда е един прекрасен малък морски курорт с красиви заливи, естествени златни дюни, скалисти носове и широки пясъчни плажове.

Селището предлага различни спортни развлечения, а на разположение на туристите са плажове с фин пясък. През лятото в курорта има спортни училища по ветроходство, водни ски, уиндсърфинг, гребане и плуване.

Бързото развитие на Равда като курорт се дължи до голяма степен на близоста на селището с прекрасния Несебър, само на 16 км от Летище Бургас и на 6 км от най-големият курортен комплекс в района – Слънчев бряг.

През 1958 г. се здигат първите туристически комплекси в района, а днес летовниците имат голям избор от възможности за настаняване, започващи от семейни апартаменти и стигащи до луксозни хотелски комплекси.

Курортът привлича множество туристи с двата си широки пясъчни залива, разделени от стар рибарски кей, със своите улици, пълни с кафенета, ресторанти, магазинчета за сувенири и търговски комплекси, със своите тесни криволичещи улички, водещи към плажа и своята пърхаща навсякъде морска атмосфера.

В Равда всеки би намерил това, което му е необходимо за чудесна почивка - множество вълнуващи изживявания, неповторими емоции, но и спокойствие и уют.

Освен на слънчевите бани и почивката на хубавите плажове, посетителите могат да се радват и на забавления за цялото семейство. Предпочитащите по-активната почивка могат да открият хиляди начини да се забавляват: да се гмуркат в морето, да карат сърф, да плават, да карат водни ски.

Разбира се близоста на Слънчев бряг е от голямо значение за тези, които обичат нощния живот, дивите купони и незабравими партита на плажа.